دوشنبه 1  و سه شنبه 2  شهريور 1395 ـ  22  و 23 ماه اگوست 2016

دعوتی عام به گردهمآئی بزرگ سکولار دموکرات های ايران در هامبورگ>>>

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غيرلخبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

سردبير: اسماعيل نوری علا  

تأسيس: 14 امرداد 1392

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوک

شهادت مؤمنانهء فدوی

حمیدرضا رحیمی

* گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم: «دولت روسیه اعلام کرد "عمران"، کودک سوری که تصویر وی پس از زخمی شدن در حلب در رسانه ها و شبکه های اجتماعی در سراسر جهان منتشر شده، بر اثر بمباران هواپیماهای جنگی این کشور زخمی نشده است!»

فدویِ مؤمن نيز، که افزون بر مغز، از نظر بیضه هم شدیداً در مضیقه است، از آنجا که به فتوای علمای خلف، دامت افاضاتهم، مخالفت با روسیه مخالفت با امام زمان (عج) است، فلذا عرض می کند که بله، برادر سید پوتین راست می فرماید! اصلاً فدوی هم شاهد بود که عمران در کوچه، بهنگام گردو بازی با سایر کودکان شوخ و شنگ سوری، به این روز افتاده است! 

ترديد نكنيد؛ جمهورى اسلامى داعش بى نقاب است!

ف. م. سخن

اسلام سياسى همواره دو مرحله را طى كرده است: مرحله پيش از به قدرت رسيدن و مرحله بعد از به قدرت رسيدن. تاريخ ثابت كرده است كه اسلام سياسى در مرحله پيش از به قدرت رسيدن، همواره با مظلوم نمايى و تبليغ مهر و محبت و برابرى و برادرى سعى كرده است در اذهان مردم رخنه كند. از طرف ديگر، تاريخ به ما نشان داده است كه اسلام سياسى به محض رسيدن به قدرت، دست به سركوب مخالفان و منتقدان و حتى ايرادگيران مسلمان زده و از هيچ زورگويى و ظلم و جورى خوددارى نكرده است.

دشمنان ما

يادداشت های شبانه، بخش 62، يادداشت 425

ابراهيم هرندی

انسان، جانوری ست که در مقیاس برآیشی، به تازگی جنگل - زیستی را پشت سر گذاشته است و شیوهء زیستی دیگری برگزیده است. از اینرو، خودکامگی و خویشتنخواهی و خشونت، هنوز در رده ی بالای فهرست کردارهای پایدار او جا دارد. دانستن این نکته باید ما را برآن دارد که بپذیریم که دموکراسی و اندیشه برابری، خود بخود پدید نیامده اند و ماندگاری آن ها نیز، نیاز به مبارزه هماره دارد. آن یک درصدی که بیش از نیمی از ثروت جهان را در دست دارد، با دموکراسی و برابری نیز میانه ای ندارند و ناآگاهی همگانی و تهیدستی دیگران را بهترین شیوه برای نگهداری جایگاه خود در جهان می دانند.

لزوم ایجاد شورای رهبری و برنامه مشترک در اپوزسیون

عارف شیخ احمدی

شاید بسیاری از رهبران اپوزسیون ایران از اکنون برنامه های سیاسی خود را با نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ایالات متحده امریکا و پیروزی جمهوریخواهان و یا حزب دمکرات گره زده باشند و بگویند یٲس و نومیدی کنونی در صفوف مبارزان ایران و خروج از سردرگمی و پیدا کردن راهکار مناسب نمی تواند بدون در نظر گرفتن تغییرات در سیاست دولت جدید امریکا عملی شود. اما عملکرد و سابقه تاریخی هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواهان امریکا به همهء اپوزسیون ایران ثابت کرده است که تا هماهنگی کامل در میان اپوزسیون ایرانی در ایجاد شورای رهبری واحد و برنامه هماهنگ صورت نگیرد، ایالات متحده تنها منافع اقتصادی و سیاسی خود را رصد می کند و برایش اشکالی ندارد که، در جهت پشیبرد سیاست هایش در منطقه، حاکمیت اسلامی کماکان سرکار بماند.

اپوزیسیون نظام باید پيه اعدام را به تن اش بمالد!

محمد رضا باهنر، نایب رییس مجلس نهم

سايت زیتون– محمد رضا باهنر، نایب رییس مجلس نهم: «صریح می‌گویم که بخشی از خانواده انقلاب، ضد انقلاب هستند.» ... «خب چه کار باید کرد؟ تعارف نداریم. هیچ کشوری هست که اجازه دهد، مخالف نظام قانونی کشور کار کند؟» ... «اگر کسی اپوزیسیون نظام شد، باید پیه اعدام را هم به تنش بمالد.» ...«من اگر به هر دلیل اعتقادی، قدرت و هر چیزی می‌خواهم بر علیه نظام کار کنم خب معلوم است که این چیزها را هم دارد.»

شيعه گرایانِ لمیده بر منبر کبر و غرور

حمید آقایی

تجربهء رهبران جمهوری اسلامی که بر کرسی قدرت لمیده و با تکبر و غرورِ خلسه آور داعیهء صدور انقلاب، حکومت جهانی اسلام و هژمونی شیعه را داشته و دارند، و نیز تجربه نظریه پردازان راست افراطی امریکا که آنان نیز به خیال پایان تاریخ و مست از پیروزی نظام کاپیتالیستی طرح خاورمیانه بزرگ را ریختند، نشان می دهند که تاریخ و منزلگاه های آن هیچ گاه موقعیت قابل اطمینان و طولانی مدتی را برای لمیدن بر کرسی قدرت و نشستن در برجهای شیشه ای فراهم نمی آورد.

افغانستان و بحث سکولاریسم

لطیف طبیبی، روشنفکر افغان

واقعیت این است که در تاریخ معاصر افغانستان، تا زمانی که پروسه ی تشکل دولت ها و قانون اساسی از روند تکامل درون جامعه با نقش نیرو های داخلی افغانستان صورت گرفت، ضرورتی به استفاده از مقوله ی سکولار در پوشش قوانین دولتی نبوده است. چون مذهب دست بالا نداشته است. این پدیده تنها مشخصه ی افغانستان نیست، بلکه برخی از کشورهای اسلامی خاورمیانه از چنین ساختار حقوقی و عدم میل به سکولاریسم بر خوردار بودند. اما در اوایل قرن بیستم، وقتی انگلیس، فرانسه و امریکا دست به دست هم دادند و بهره گیری از نهادهای مذهبی اسلامی را روی دست گرفتنند، مشکل بیشتر گردید.

دموکراسی و نقش سکولاریسم و لائیسیته در برپایی آن

نیما فرمین

جنبش مردم آزاده ی ایران زمین نه تنها مخالفت با دین نیست، بلکه در راستای این اندیشه است که دین جایگاه خود را که با فساد و ناراستی های سرکردگان حکومت از دست داده و بی ارج شده است دوباره بدست آورد. بنابراین آشکار می شود، که سکولاریسم و لائیسیته هنگامی مطرح می شوند که دین از جایگاه خود بیرون آمده وبا زور و فریب مردم زودباور، حاکمیت را از مردم ربوده است. از این رو در کشورهایی که سلطه و خودکامگی دینی وجود ندارد، گفتگو درباره ی سکولاریسم و لائیسیته جایگاهی ندارد، و سخنی از آن به میان نمی آید.

افشای متن نامهء احمدی نژاد به اوباما!

«همانطور که اطلاع دارید اینجانب در مدت ریاست خود هشت بار به بهانهء شرکت در اجلاس سازمان ملل به نیویورک آمدم تا بلکه بطور اتفاقی در راهروی مستراح با حضرتعالی از جان بهترم برخورد کرده و مصافحه و روبوسی و تجدید دیدار نمایم اما در این هشت بار مسافرت بنده به نیویورک جنابعالی ناخن خشکی کرده و یکبار هم به مستراح نرفتید! اما به محض آنکه جناح مقابل ما سرکار آمد و وزیر خارجه اش را به نیویورک فرستاد حضرتعالی کارتان تان گرفت و احتیاج به مستراح پیدا کردید و در توالت سازمان ملل، که ما به آن مبال می گوئیم، با وزیرخارجه دولت جدید دست به آب به هم رساندید! گله گذاری زیاد است و اینجانب از آن برادر مکتبی انتظار نداشتم...»

وضع موجود و کنگرهء سکولار دموکرات ها

مجيد آژنگ

اگر نيروهاى مخالف نظام اسلامى نتوانند هر چه سريعتر بر تفرقه و فرقه گرايي و بازى هاى فردى مسخره و لجبازانهء و خود محور بينانه پايان داده و با اتحادى گسترده نقشهء بعدى جنگی را بر هم نريزند كه قرار است بين دو جريان مذهبى (كه يك سر آن را عربستان وهابى و سنى و سر ديگر آن را ايرانِ مدافع شيعه در دست دارد) شعله ور شود، اميدى به بهبود اوضاع در آيندهء نزديك نخواهد بود و   آنچه كه در افق سياسى پيش رو در انتظار ما قرار می گيرد فاجعه اى بس وحشتناك تر از آنچه هائی است كه تا كنون بر ما رفته است. با توجه به شرايط سياه پيش روى، آيا منطقى نيست كه با شركت گسترده در نشست چهارمين كنگرهء سكولار دمكرات هاى ايران بررسی روند رسيدن به يك اتحاد گسترده را آغاز نمود؟

فاشیسم و اسلامیسم

یادداشتی به مناسبت درگذشت ارنست نولته

محمدرضا نیکفر

اسلامیسم مانند فاشیسم معرفی ‌شدنی است به عنوان یک جنبش “آنتیِ” رادیکال. این جریان پیش از اینکه هویتی اثباتی داشته باشد، با “مرگ بر…” مشخص می‌شود: مرگ بر آمریکا، مرگ بر لیبرال، مرگ بر کمونیست، مرگ بر غرب، مرگ بر اسرائیل … اما قضیه به مخالفت رادیکال مرگ‌آور محدود نمی‌ماند. اسلامیسم همچون فاشیسم دارای رهبری، کادرها و جمع نخبگانی است که ارادهء به قدرت توفنده‌ای دارند، و می‌خواهند بر امتیازات اجتماعی چنگ بیندازند. آنان به تودهء بی‌امتیاز وعدهء برخورداری از این امتیازات را می‌دهند. اراده به امتیاز وری و شیوهء تبدیل شدن به طبقهء ممتاز در نهایت ماهیت اسلامیسم را تعیین می‌کند. ایدئولوژی در این جنبش، همچون فاشیسم، دارای نقش دوگانهء انگیزه و وسیله است.

اروپايی که از نو بايد ساخت

سرژ حليمی

برنامهء نخبگان روشنفکري که در دنيايي شکل گرفته توسط جنگ سرد پديد آمد، يک ربع قرن پيش بر سر يک دوراهي بزرگ قرار گرفت. فروپاشي اتحاد جماهير شوروي براي اتحاديهء اروپا اين موقعيت را ايجاد کرد که برنامه اي براي تأمين خواسته هاي مردم در مورد عدالت اجتماعي و صلح تدارک بيند. به همين روال نمي بايست از تخريب و بازسازي ساختار اداري سرهم بندي شده در جوار ملت ها و تغيير موتور مبادله اقتصادي گراي اين ماشين هراس داشت. در اينجا اتحاديه در تقابل با پيروزمندي جهاني رقابت، مدلي از همکاري منطقه اي، حمايت اجتماعي و جذب از بالاي مردم بلوک شرق سابق بود. اما اتحاديه اروپا به جاي يک جامعه فراگير، بازاري بزرگ ايجاد کرد.

دربارهء چهارمين کنگرهء پيش روی سکولار دموکرات های ايران

نسترن نيکی عليی ـ مهدی مفخمی

در گفتگو با سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

فايل صوتی      فايل تصويری

سالگرد آتش سوزی سینما رکس آبادان، جنگ کنسرت ها و...

حسن اعتمادی - علی اصغر رمضانپور

در برنامه «تفسیر خبر» به میزبانی جمشید چالنگی

«آینده‌ای كه بايد ساخت»

قطعنامه كنگره يازدهم حزب مشروطه ايران (ليبرال دمكرات)

يازدهمين كنگره حزب مشروطه ايران (ليبرال دمكرات) در روزهاى 13 و 14 ماه اوت سال 2016 در امریکا و در شهر لس‌آنجلس با موفقیت برگزار شد. در اين كنگره ابتدا از خدمات دوازده‌ساله دبير كل محترم حزب آقاى فواد پاشائى قدردانى شد؛ كه ایشان با تلاش‌ها و زحمات شبانه‌روزی خود در اين سال‌ها نه‌تنها حزب را محكم و پايدار پابرجا نگه‌داشته بلكه آن را از بحران‌هایی چون درگذشت زنده‌یاد دكتر داريوش همايون نیز با درايت و پشت‌کار مثال‌زدنی خود سربلندتر از گذشته به بیرون رهنمون گشته‌اند. سپس انتخابات کنگره جدید حزب انجام‌گرفته و با رأی اعضای برگزیده‌شده در آن، آقاى خسرو بیت‌اللهی به‌عنوان دبير كل جديد حزب انتخاب گشتند.>>>

دربارهء کودتای انگلیسی- آمریکایی 28 امردادماه 1332

بیانیه جبهه ملی ایران- اروپا و آمریکا

جبهه ملی ایران سنتاً یک جریان سکولار- دموکرات بوده و در دورهء زمامداری دکتر محمد مصدق با این آیین و راه و رسم در بوتهء آزمایش تاریخ بخوبی عمل کرده است. سیاست و عمل‌کرد دولت مصدق در بارهء پذیرش و احترام به آزادی همهء مذاهب و اقلییت های مذهبی، مانند بهاییت و بهایی ها، جدا کردن نهادهای دینی از دولت و حکومت و جلوگیری از دخالت زعمای مذهبی درامور دولتی و حکومتی مانند مورد آیت الله کاشانی، نمایانگر یک سکولاریسم بومیِ ایرانی بود.این سکولاریسم با وجود این که هیچگونه دشمنی و ستیزی با مذهب نداشت، مرز روشنی هم بین مذهب و حکومت می کشید... ما یقین داریم که در شرایط اجتماعی و سیاسی کنونی، الگوی سکولار- دموکراسیِ بومیِ مصدقی یک آلترناتیو جدی می باشد که هنوز هم در حافظهء تاریخی- سیاسی ملت ایران به نیکی ثبت گردیده و چند سالی است که از طرف روشنفکران، روزنامه نگاران، هنرمندان، دانشجویان و بویژه جوانان ملت ما همواره بیان و بزرگ داشته می شود. بر ما و بر همهء اپوزیسیون سکولار- دموکرات و جمهوری خواه ایران است که در میانمدت فعالیت‌های خود را هدفمند در راستای ایجاد زمینه برای گذار به یک جمهوری سکولار- دموکرات ایرانی، هماهنگ کنند.>>>

پرونده سازی برای خانوادهء آیت الله منتظری را متوقف کنید

بیانیهء سازمان جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران

واکنش ها به بازخوانی فاجعه اعدام شصت و هفت و انتشار فایل صوتی شرایطی را پدید آورده است که موضع گیری گروه های سیاسی مدافع حقوق بشر و دمکراسی را بایسته می سازد. سمت گیری در فضای کنونی، آزمون مهمی برای سنجش درستی دعاوی اصلاح طلبی، اعتدال، میانه روی، پایبندی به حقوق ملت و آزادی خواهی است. این رویداد فرصتی را خلق کرده است تا دمکراسی، حقوق بشر و حاکمیت ملی در ایران مدافعان راستین و دروغین خود را بازشناسد. «هجا» از همهء گروه های سیاسی که به رعایت همه جانبهء حقوق بشر و دمکراسی در ایران باور دارند، دعوت می کند تا با ایفای وظیفهء اخلاقی و انسانی خود، هرگونه تلاش برای توجیه جنایت اعدام های شصت و هفت را محکوم کنند و بیش از گذشته بر ضرورت دادخواهی و شناسایی ومجازات آمران و عاملان پای فشارند.>>>

خط سرخ ایران دوستان!

بیانیهء «ایران گرایان» پيرامون رخدادهای نگران کننده اخیر

ورشکستگی اقتصادی کشور، استبداد سیاسی، فقر فرهنگی و معضلات بزرگ اجتماعی که ناامیدی گستردهء جامعه ایرانی را به همراه داشته، زمینه هایی برای رشد و گسترش گرایش های قومی- قبیله ای در کشور ایجاد نموده که هر چند محدودند ولی خطرناک و مسموم می باشند. شوربختانه، برخی جناح های حکومتی در کشور نیز برای در فشار گذاشتن جناح های دیگر، وارد این بازی زشت و ایران ستیزانه شده اند تا شرایط کشور را از بد به بدتر بکشانند. ما تضعیف کردن ارکان هویت ایرانی، حاکمیت یکپارچهء ملی و وفاق ملت ایران در رقابت های قدرت در درون نظام را محکوم و مردود می دانیم و در برابر آن می ایستیم.>>>

جدایی دولت و دین شرط ضروری برای هرگونه تحول در جامعه

شیدان وثیق

گفتگوگر: سايت «روشنفکر»

در ایران کنونی، دو سلطه‌ی اصلی یعنی استبداد و دین‌سالاری، بی‌شک نقشی مهم، اساسی و تعیین كننده‌ چون مانع ایفا می‌کنند. مقابله‌ی جدی با این دو سلطه در همه‌ی عرصه‌ها و به ویژه در میدان اندیشه و فرهنگ و عمل سیاسی- اجتماعی، وظیفه‌ی اصلی نیروهای لائیک و چپ را تشکیل می‌دهند. از این نگاه، مبارزه در راه تحقق لائیسیته یا جدایی دولت و دین، یکی از شرط ‌های ضرور برای هر گونه تحول جامعه به سوی آزادی، دموکراسی، جمهوریت، برابری زن و مرد، عدالت اجتماعی، حقوق بشر، قانون‌گرایی، عدم تبعیض و برابری حقوق مردمان در چندگانگی ملیتی، قومی، جنسیتی، مذهبی و غیرمذهبی‌شان و در یک کلام برای رهایی شان از سلطه های گوناگون است.

     

کنگره سکولار دموکرات ها

     

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000

BBBBB