چهارشنبه 11  و پنج شنبه  12 دی ماه 1392 ـ 1 و 2 ماه ژانويه  2014       

شرح تصوير شير و خورشيد   |    نظرات خوانندگان    |   مکاتبه با سردبير   |   پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو کلی مقالات      |      فهرست نام نويسندگان و مطالب شان    |   بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت     |   آرشيو عکس ها و طرح ها        |   جستجو در سايت

جنبش سکولار دموکراسی ايران

فرا رسيدن سال پيروز 7014 ميترائی ـ ايرانی

و 2014 جهانی را

به عموم هم ميهنان

و بخصوص رزمندگان راه آزادی و سکولار دموکراسی

خجسته باد می گويد

آيا از نظر عربستان ایران با روحانی تغییر کرده است؟

شاهزاده ترکی الفیصل

در حالی که سال 2014 آغاز می شود، هیچ پرسشی مهم تر از این در جهان دیپلماسی مطرح نیست: آیا ایران تغییر کرده است؟ حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران از زمان انتخاب اش در ماه ژوئن (24 خرداد)، موضع میانه رو تری را از روابط بین المللی کشور اش به نمایش گذاشته است. اما باید محتاط بود، چه حالا و چه در سال های پیش رو. دومین تولید کننده بزرگ نفت، رهبر جهان شیعه و انقلابی مسلمان ضد غربی ( ایران) نه تنها برای سعودی بلکه برای صلح و ثبات خاورمیانه و فراتر از آن یک تهدید به شمار می رود! سعودی دو نگرانی عمده در مورد جمهوری اسلامی دارد: تمایل به تولید سلاح هسته ای و مداخله در امور داخلی همسایگان.

بدون روکش

بهاره رهنما

روکش های روی موبایل ها، شیشه ها، روکش های صندلی ماشین، روکش های روی کنترل های تلویزیون، روکش های روی لباس های کمد و... همه این روکش ها دال بر پذیرش دو نکته است یا بر نامیرایی خود باور داریم و یا اینکه قرار است چنین چیزهای بی ارزشی را به ارث بگذاریم، هر روز در روابط روزمره مان نیز همین روکش ها را بر رفتارمان می گذاریم تا فلانی نفهمد عصبانی هستیم، فلانی نفهمد چقدر خوشحالیم، فلانی نفهمد چقدر شکست خورده ایم. نقاب ها و روکش ها را استفاده می کنیم برای اینکه اعتقاد داریم اینطوری شخصیت اجتماعی ما برای یک روز مبادا بیشتر و بهتر روی پای خودش می ایستد و این در شرایطی است که اغلب زودتر از حد تصورمان این دنیا را ترک می کنیم و آن روز مبادا هرگز نمی رسد فقط ما فرصت و جسارت خود بودن را از خودمان دریغ کرده ایم. جسارت لذت بردن از خود حقیقی مان حتی به قیمت گاه زخمی شدن و ضربه دیدن.

اين مجتبی خامنه ای است، نه بابک زنجانی!

امير سپهر

اين روز ها که بوی تعفن فسادهای مالی رژيم روضه خوان ها هر روزه از جايی بيرون زده و مشام ها را ميازارد، بيشترين تحليلگران، شوربختانه تنها نام بابک زنجانی را به ميان کشيده و او را بازيگر اصلی اين کلاهبرداری های چندميلياردی معرفی مي کنند. آنانی هم که اندکی تيزهوش تر هستند، اين پرسش را به ميان مي کشند که آخر اين بابک زنجانی به چه مقام و نيرويی تکيه دارد که مي تواند اين چنين هست و نيست ملت ايران را به يغما برده و حتا در يک کشور ديگر بنام ترکيه آشوب و انقلاب راه اندازد و هيچ کس هم در ايران با او کاری نداشته باشد!؟ بی اينکه البته پاسخ درستی هم برای اين پرسش خود ارائه دهند. از ديد من اما يافتن پاسخ اين پرسش بسيار ساده است، آن هم پاسخی با دلايلی روشن تر از آفتاب.

بوی الرحمن و قمپوز مجلس

امير فيض

آيت الله مکارم شيرازی، از مراجع تقليد متنفذ جمهوری اسلامی گفته است: «اگر در مسئلهء اتمی با غرب به توافق برسد، در زمينهء حقوق بشر نمی تواند توافق صورت گيرد. اصول حقوق بشر اسلامی بايد در کشورهای ديگر جهان شروع شود. ممکن است بعد از حل مشئلهء اتمی آنها بخواهنداز طريق مسئلهء حقوق بشر وارد شوند...» از اظهارت اين آخوند «بوی الرحمن» بلند است چرا که از سنگر هسته ای، که خط قرمز جمهوری اسلامی بود عقب نشسته و به سنگر حقوق بشر پناه آورده است. و باز به اين معنا است که سنگر حقوق و منافع ملی ايران را رها کرده و به بخشی از حقوق بشر اسلامی، که اعدام زير سن 18 سال منافات با حقوق انسانی نمی داند سنگر گرفته است... (فايل پی.دی.اف)

تئوری توطئه!

شهباز نخعی

گستردگی رسوایی فساد مالی افشا شده در هفته گذشته، زلزله ای سیاسی درترکیه به وجود آورد که پس لرزه های آن هنوز ادامه دارد. موج های رسانه ای این زلزله آنقدر بزرگ است که هر دم بر انبوه خبرهای آن افزوده می شود و پرده هایی تازه از ژرفای فساد را به نمایش می گذارد... زلزلهء سیاسی که در ترکیه رخ داده، به خلاف زلزله های طبیعی که گسل آنها روی خطی ممتد و مستقیم است، شکلی مثلثی دارد که ضلع های سه گانه آن را ترکیه، حکومت ولایت مطلقه فقیه و ایالات متحده امریکا تشکیل می دهند.

علاج واقعه و ساير معضلات

حمیدرضا رحیمی

* حسینی: در بعضی از ایستگاه‌های مترو بعضی از خانم‌هایی که در قسمت فروش بلیت کار می‌‌کنند در رعایت حجاب بی‌توجه هستند به طوری که قسمت زیادی از موهای سر آنان از روسری بیرون است. چرا مدیریت مترو در این امور نظارت و کنترل ندارد؟

فدوی: مراتب در فاصلهء بین دو قیلوله بعرض خاک نعلین عنبرآسایشان رسید. بعدالتحیه و السلام فرمودند که اصلا ً نمی دانند که با خود مترو لعنة الله علیه که از مصادیق بارز تهاجم فنی ست چه کنند؟! حالا آن مختصر موی آن بلیط فروش نابکار دیگر جای خود دارد؛ علی ایحال برای اینکه حال شما از این بدتر نشود، دستور فرمودند که یا خواهران کچل را بکار بگمارند و یا، بانوان موجود و شاغل در آن واحد، سرشان را از ته بتراشند، برادرحسین(ع)ی!

من بر آن عاشقم که رونده است

یادداشتی در آستانهء سال 2014 جهانی

شکوه ميرزادگی

تفاوت های میان دو جامعه  است که در زیباترین و شادترین روزها، من و امثال من را به یاد مردمان شادمانی گم کرده ی سرزمین مان می اندازد؛ یکی تلاش می کند تا نشان دهد که سرنوشت فردای انسان در دست خود اوست، و اگر آزاد باشد می تواند به مقام بخشندگی و خلق کردن و خدایی هم برسد و، به قول حلاج، فریاد زند که «خدا منم!»، و دیگری، زیر سلطه ی قدرتی که از چوب و چماق و شکنجه و زندان ساخته شده، کودکان بی گناهش از آغوش او گرفته می شوند تا به مسلخ بی دانشی، عقب ماندگی، خشم و انتقامجویی کشانده و به قعر قرون وسطا، پرتاب شوند. و دردناک تر اینکه هدفِ «طرح جديد» فقيرترین قشر جامعه است که امکان فرستادن کودکانش را به مدارس خصوصی (که هنوز اندکی با دانش امروز بشری آشنا هستند را ندارد.

خواسته های ما از دولت

گفتگو با نسرين ستوده

گفتگوگر: آرش کيخسروی

ما به هیات پارلمانی گفتیم از اینکه دولت ایران یکی از بزرگترین بحران های بین المللی اش را از طریق مذاکره حل کرده است و به طرف توافقات بیشتر می رود خوشحالیم ولی همچنین خواهان آن هستیم دولت ایران مشکلات داخلی اش را نیز از طریق مذاکره با مخالفان داخلی حل کند . ما انتظار داریم زندانیان سیاسی هر چه زودتر آزاد شوند و در حل مشکلات داخلی مورد مشورت و مذاکره قرار گیرند، تا هم خواسته هایشان شنیده شود و هم در حل مشکلات داخلی از راهکارهایشان استفاده شود.

نیاز امروز دموکراسی خواهان:

اتحاد عملی حول خواسته های معین

حشمت اله طبرزدی

قدرت ِ غیر پاسخگو تلاش دارد بر سیاست بازداشت و سرکوب و ایجاد رعب در بین مردم ادامه دهد تا مبادا آزادی خواهان، بر پاشنه اشیل حکومت، که همانا نقض سیستماتیک حقوق بشر است، فشار بیاورند و یا توده های گرسنه و فقیر دست به اعتراض بزنند و این فشار های ملی با فشار های بین المللی هم راستا شده و به فضای باز برای فعالیت های گسترده تر منتهی شوند. باید با اقدام عملی خود، دست و پا زدن های قدرت غیر پاسخگو را بی اثر کنیم.

باز هم چشمک زدن های ایران

عبدالرحمن الراشد

شاید روحانی قوی تر از خاتمی و خوش شانس تر از هاشمی رفسنجانی باشد. اما آیا اقدامی انجام داده که نشان از تغییر سیاست ایران داشته و ما را نسبت به حسن نیت رهبر و سپاه پاسداران قانع کند؟ آیا وعده های روحانی حاوی انقلابی علیه فلسفهء بنیانگذار جمهوری اسلامی، آیت الله خمینی، و نيز تاریخ و هوداران اش است؟ آیا نشانه هایی از تغییر وجود دارد؟ نه! به هیچ وجه. تنها نشانهء موجود حرف هایی است که رئیس جمهور و وزیر امور خارجه می زنند. تنها برای یادآوری می گویم، شمار کسانی که در دورهء روحانی ِ خندان در ایران اعدام شده اند، بیش از شمار کسانی است که در مدت زمان مشابه در دورهء احمدی نژاد اخمو اعدام شدند. در دورهء ریاست جمهوری روحانی، 16 تن از معترضان بلوچ، بدون برگزاری دادگاه های حقیقی، و تنها بعنوان واکنش نسبت به انفجارهای اخیر در استانی نا آرام، اعدام شدند. همچنین چهار تن از معترضان عرب اهوازی اعدام شدند.

گفتن به وقت خاموشی؟

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

ما متهم شده ايم که، در خارج کشور، مشغول درجا زدنيم. اعتراضی نمی توان داشت. اما معنای ديگر سخن برآمده از اپوزيسيون سکولار دموکرات داخل کشور آن است که آنها در حال حرکت اند، مقصد و مقصودی دارند، استراتژی وضع کرده اند و قصد آن دارند تا، گام به گام، تاکتيک هاشان را رو کنند. من، به سهم خود، آرزومندم که چنين باشد؛ و نشنيدن صدای برخاستن ساختارشکن آنان را بتوان به حساب دورافتادگی ما از داخل کشور و حتی کوری و کری ما باشد؛ چرا که «مهم» ما خارج کشوری ها نيستيم که، بهر حال، در اينجا سامان گرفته و در ساحل امن نشسته ايم.

 پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صوتی با صدای سعيد بهبهانی

اسلام سیاسی، جنسیت و جنس ‌گونگی

نگاهی کوتاه به آخرین کتاب شهلا شفیق

اسد سیف

اسلام‌گرایی به عنوان جنبشی سیاسی در جهان معاصر چه هدفی را دنبال می کند؟ آیا می خواهد با بسیج مسلمانان بر محور اصول و احکام اسلامی دنیایی نو بنیان نهد و یا این‌که بازتابی است در برابر مدرنیته؟ شهلا شفیق، نویسنده و جامعه‌شناس ساکن فرانسه، می کوشد در آخرین اثر خویش، "اسلام سیاسی، جنسیت و جنس‌گونگی"، پاسخی برای این پرسش بیابد. نویسنده که سعی دارد، با تکیه بر تجربهء ایران، و از ورای مسئلهء جنسیت، به بحث و بررسی این موضوع در بُعدی جهانی بپردازد، می کوشد تا ماهیت نظامی را بر خواننده آشکار کند که با ویژگی توتالیتری خویش سعی در پنهان داشتن تناقضات خود دارد و، با سرپوش گذاشتن بر تفاوت‌ها، موضوع هویت جنسی را نیز هم‌چون هویت دینی، به «دیندار» و «بی‌دین» تقلیل دهد.

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 
 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 ((((((                        hhhhhhh