جمعه 4 بهمن ماه 1392 ـ  24 ماه ژانويه  2014                                        سردبير: اسماعيل نوری علا        

شرح تصوير شير و خورشيد   |    نظرات خوانندگان    |   مکاتبه با سردبير   |   پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو کلی مقالات      |      فهرست نام نويسندگان و مطالب شان    |    بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت     |    آرشيو عکس ها و طرح ها     |    جستجو در سايت

عمرم گهی به هجر و گهی در سفر گذشت...

هشتادمین سالمرگ عارف قزوینی

بهمن سقایی

یکم بهمن ماه، هشتادمین سالروز درگذشت عارف قزوینی، آوازه خوان، ترانه سرا و آهنگساز برجسته ایران دوران مشروطیت بود. عارف قزوینی نخستین هنرمند معاصر ایران است که از ترانه برای طرح مشکلات اجتماعی سیاسی روز بهره گرفته، ترانه را که از دیرباز در فرهنگ ایران زبان گویای مصایب مردم بود، به جایگاه واقعی اش بازگرداند. عارف می گوید: «وقتی شروع به ساختن تصنیف و سرودهای ملی کردم، مردم خیال می کردند تصنیف برای ... درباری یا ببری خان، گربه شاه شهید است.»

نگاهی به تحولات روابط روشنفکران ايرانی با قدرت (1)

گفتگوگر: حسين حجازی در راديو پرشين 

2 بهمن 1392

بازگشت نسرین ستوده به زندان؟

نوشتهء «فـِرد» در ايرون دات کام

دورهء شش ماهۀ توافقنامهء موقت هسته­ای جهان با فاشیست های "اصلاح طلب" و غیرۀ ایرانی کُش و ایران ویران کُن رسماً آغاز شده است. همزمان، از عدم آزادی دانشجویان در اسارت، برنگرداندن همۀ دانشجویان اخراجی "ستاره دار" و استادان به دانشگاه ها گرفته تا افزایش آمار هول انگیز اعدام های روزانه، دادن وعده وعیدهای سر خرمنی و دواندن ایرانیان در پی نخود سیاه در سفرهای استانی و دیگر از ایندست حقایق وحشت انگیز، شواهد دروغ محض بودن "اعتدال"  توسط امنیتچی، که از سوی رهبر مادام العمر، قدر قدرت و غیر منتخب ایرانیان به "ریاست جمهوری" منتصب شده، و در باغ سبز و امیدهای واهی او  به مردم  یکی یکی آشکار می شوند. آخرین از ایندست اخبار، بازگرداندن حشمت الله طبرزدی به اسارتگاه و، پشتبند آن، احمد زید آبادی می باشد. حالا که نیاز تبلیغاتی برآورده شده، به نازنیان مستقر در خارج، چپولان کاپوچینو نوش و شیفته جات "اصلاح" فاشیسم توصیه می شود خود را برای براه انداختن قشقرق موضعی و اشک تمساح ریختن هماهنگ شده، پس از شنیدن خبر احتمالی بازگرداندن بانو نسرین ستوده به اسارتگاه، آماده کنند. همواره امید است روزی برسد که این نازنینان و لابیگران فاشیست ها، مانند لابی نایاک، که از مانورهای تبلیغاتی فاشیست ها بعنوان نشانۀ  "اصلاح پذیری" آنان استفاده می کنند، به همان میزان در اعلام بیزاری از دروغ بودن آن حرکات تبلیغاتی و طعمه قرار دادن ایرانیان اسیر  شوق و شور و شدت و حدت پیدا کنند.

آیا ایران بار دیگر عقب می‌ماند؟

بخش ششم: عوامل بازدارندهء توسعه در جمهوری اسلامی

کاظم علمداری

در بخش نخست، آمار عقب ماندگی ایران نسبت به کشورهای همردیف، و قبل از انقلاب بررسی شد. در بخش دوم تجربه سلطه نهاد روحانیت و نظامیان بر ساختار قدرت توضیح داده شد. در بخش سوم، نظریه‌ای که ورود صنعت مونتاژ به ایران را مغایر با رشد و پیشرفت صنعت مستقل می‌دانست، و به جای مبارزه با دیکتاتوری، مقابله با سرمایه‌داری و نفوذ غرب در ایران را هدف قرار داده بود نقد گردید. بخش چهارم الگوی توسعه ژاپن، و فازهای توسعه ایران قبل از انقلاب ارزیابی شد. در بخش پنجم زمینه پیداش انقلاب، ازجمله مثلث هویت فرهنگی و بحران ناشی از آن، و همچنین عوامل برانگیزنده انقلاب توضیح داده شد. در این بخش عوامل بازدارنده ذهنی و بینشی رهبران جمهوری اسلامی در توسعه تشریح می‌گردد.

بی اعتنائی عظيم به حقوق ملت ايران

امير فيض

اخيراً خبری منتشر شده که در رابطه با موافقت نامهء ژنو و همچنين موافقت نامهء اجرائی آن بسيار حائز اهميت است. دولت انگلستان (يکی از اعضای 1+5) بانک ملت جمهوری اسلامی را در سال 2009 تحريم کرده بود. وکيل بانک به دادگاه عالی بريتانيا شکايت می کند و اين دادگاه حکم می دهد که تصميم دولت بريتانيا به تحريم بانک مزبور، بی پايه، غير منطقی و نامتناسب است. بانک ملت، به اعتبار اين حکم، مطالبهء 500 ميليون پاوند خسارت از دولت انگلستان کرده است... [اما] مقامات امريکائی، در رابطه با تصميم دادگاه عالی بريتانيا، اعلام کرده اند که طبق موافقت نامهء ژنو فعلاً تحريم های بانک بر جای خود باقی است... وزارت خارجهء جمهوری اسلامی که در تاريخ تنظيم موافقت نامهء ژنو دقيقاً از اين حکم آگاه بوده است، چرا بايد برای تمامی تحريمات اتحاديهء اروپائی (از جمله انگلستان) قائل به حقانيت بشود و برای ادامهء آنها امضاء بدهد؟ (فايل پی.دی.اف)

اعمال محدودیت‌‌های شدید بر مذاهب از سوی حکومت ایران

برگرفته ای از سايت رادیوفردا

گزارش جدید موسسه مطالعاتی "پیو"، با موضوع «خصومت‌های مذهبی»، نشان می‌دهد که ایران در شمار کشورهایی قرار دارد که حکومت آن محدودیت‌های «بسیار شدیدی» در رابطه با مذاهب اعمال می‌کند. این گزارش در عین حال حکایت از آن دارد که جامعهء ایران کمتر از حکومت جمهوری اسلامی درگیر خصومت‌های دینی است و از این نظر یک پله پایین‌تر از حکومت ایستاده و در شمار کشورهایی قرار گرفته است که خصومت اجتماعی در آن «بالا» است، نه «بسیار بالا»... نام ایران در جدولی که به رابطهء سخت‌گیرانه حکومت‌ها نسبت به مذاهب می‌پردازد قید و تاکید شده که حکومت این کشورها محدودیت‌های شدیدی را علیه مذاهب اعمال می‌کنند. پیش از این کمیسیون آزادی مذهب، در گزارش سالیانه خود، ایران را به همراه 14 کشور دیگر در شمار بزرگ ‌ترین ناقضان مذهب معرفی کرده بود که ادعای آن ناظر بر رفتار و سیاست‌های جمهوری اسلامی است. هفتهء گذشته نیز سازمان بین‌المللی «درهای باز» اعلام کرد که ایران از نظر اذیت و آزار مسیحیان در میان ده کشور اول جهان قرار دارد.

سود و زيان انرژی اتمی، در سنجشی مقايسه ای

دلسوز ايران

فرض کنیم حق با اینها باشد و ج.ا. 170 میلیارد دلار را در کار انرژی اتمی هدر داده باشد! اما آيا، با ادامهء روش های قبلی خود، می تواند در برابر جهان بایستد و به بمب اتمی دست یابد؟ آيا روسیه و چین تا ساختن بمب اتم از انها حمایت می کنند؟ هزینهء این «ایستادن» از آن 170 میلیارد دلار چقدر بیشتر است؟ آیا رژيم با همین تحریم ها، و نيز موش دوانی 12 میلیارد دلاری روسیه و چند هزار تن گندم آلمان و...تا چند سال ديگر می تواند و باید از فروش نفت صرفنظر کند؟ آيا رژيم بايد، به دلیل خطرات امنيتی ناشی از «مقاومت» اش!، آن چندر غاز طمع کارانهء روس ها را صرف خرید سامانهء موشکی! و نيز نیروگاهی که هرگز راه نمی افتد بکند، و یا برای حفظ اسد و حزب الله و حماس ولخرجی کند؟

ويروس های دست ساخت رژيم

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

تئوری «تبعيت خارج از داخل» نمی تواند دست پروردهء چند فعال سياسی خوش نيت و ساده لوح باشد، و به ناگزير بايد ريشه های آن را در اطاق های فکر رژيمی يافت که ويروس های بيمارساز خود را بصورتی پنهان وارد تفکر و گفتمان سکولار دموکراسی می کنند تا آن را از درون ضعيف ساخته و به بی عملی بکشانند. اما، در عين حال، اميدوارم که سخنان من «دائی جان ناپلئونی» و بی پايه و مايه باشد و اين نظريه که عمال رژيم احمق و بی خرد و کند هوش هستند درست از آب درآيد و رژيم نتواند با استفاده از اين پريشانی ها صفوف تازه به همگرائی رسيدهء سکولار دموکرات ها متفرق سازد.

 پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صوتی با صدای سعيد بهبهانی

دیپلوماسی واقعیت گریز و روان پریش!

شهباز نخعی

از مقام معظم رهبری، که همگان از حال و روزش آگاهی دارند، تا شیخ حسن روحانی که هفته پیش در خوزستان گفت "قدرت های غربی در برابر جمهوری اسلامی تسلیم شدند"، و حجت الاسلام علی شیرازی، نمایندهء ولی مطلقه فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران، که چنين درفشانی می کند: "جهان اسلام پشت سر جمهوری اسلامی قرارگرفته است"، همه و هر یک به درجه ای مبتلا به واقعیت گریزی، توهم و روان پریشی هستند و شگفت انگیز نیست که دستگاه دیپلوماسی شان هم واقعیت گریز و روان پریش باشد!

گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی

اکبر سیف

بحث بر سر «گذار ِ» صرف از نظام دینی به هر قیمتی و با هر مقصد ناروشنی نیست؛ بحث بر سر رسیدن به نظامی است دموکراتیک، با تمامی مختصات اصلی آن. در عین حال نباید فراموش کردکه گذار به دموکراسی در ایران ذیل سیطرهء ج ا چیزی نیست که بنا به میل ما و در پی تکرار مکرر یک رشته اصول دموکراتیک، در باب ضرورت و اجتناب ناپذیری گذار، جامهء عمل پوشد. گذار امری است سیاسی- عملی و برای تحقق آن جمع و ترکیب یک رشته عوامل، آن هم در جریان وقوع تحولات سیاسی گام به گام و اغلب غیرقابل پیش بینی، که حاصل کنش و واکنش کارگزاران مختلف و متضاد المنافع و زور آزمایی میان آنهاست، تحقق می یابد.

همراه با نظر آقای اميرحسين آموئی

صحنه گردان های بازی قدرت در نظام ولائی

کوروش اعتمادی

از ابتدا هم روشن بود که مذاکرات هسته ای رژیم، پس از کنفرانس ژنو 3، موجبِ انشقاق بیشتر در رأس هرم قدرت نظام و تشدید تقابلِ باندهای حکومتی علیه یکدیگر می شود؛ آن هم پس از برملا شدن گفتگوهای پشت پردهء هیئت منتخب بیت رهبری با آمریکائیان که از یکسال پیش، جهت دست یافتن به راهکار عملی برای حل بحران هسته ای رژیم با غرب، در کشور امارات متحده عربی آغاز شده بود. امّا گستردگی تقابل باندهای حکومتی در ابن ابعاد دور از انتظار می بود، بگونه ای که امروز رهبر حکومت ناچار است، برای مهار ِ تنش ِ این نزاع ِ بی وقفه، نقش میانجی را ایفا کند.

تحریف تاریخ؛ فرش قرمزِ ایرانی برای روس‌ها!

قاسم توکلی ـ در سايت «فرارو»

فرش قرمزی که برخی رسانه های اصول گرا برای روس ها پهن می کنند و دستکش سفیدی که به دستان آلوده و ناپاک این کشور می پوشانند برای چیست؟ آیا اینان ایدئولوگ های همان دولتی نیستند که وزیر امور خارجه اش سهم ایران را از دریای خزر 11 درصد عنوان کرد و تعجب همگان (حتی روس ها) را برانگیخت؟ غرض نگارنده از گشودن این مبحث تاریخی یادآوری نقش مخرب روس ها (و همپالگان قجری و غیرقجری آنها) در تاریخ چند سده اخیر است، نه برای آگاهی بخشی عمومی که برای بیدار نمودن وجدان و حافظه تاریخی نویسندگانی که به نام اصولگرایی و از موضع «مقاومت تلاش می کنند تا کارنامهء سیاه روس ها را تحریف و به جای آن بر نقش مخرب آمریکایی ها تاکید کنند.

انقلاب 57، پیروزى جهل بر ظلم بود

ابراهیم یزدی

یکی از تحلیلگران انگلیسی مقاله ای در این باره نوشت و در پایان چنین جمعبندی کرد که: «انقلاب ایران پیروزی جهل بر ظلم است». وقتی مقاله و تحلیل این نویسنده‌ی انگلیسی را خواندم بسیار ناراحت و عصبانی شدم و با خود گفتم این غربی‌ها – به خصوص انگلیسى‌ها، نمیخواهند یا نمیتوانند ما را درک کنند؟ این چه نوع قضاوتی در مورد انقلاب ایران است. پس از پیروزی انقلاب هر روز شاهد رویدادهای مختلف و نه چندان مطلوبی، در سطوح متفاوت بودیم. انگیزه یا علت همه ی این رویدادها، یکسان نبود – هرکدام علت یا علل خاص خود را داشت. اما به تدریج یک علت در این رویدادها شاخص شد و آن جهل و نادانی بود.

هرگز دههء شصت را فراموش نکنید!

الاهه بقراط

تفکری که ما را به فراموشی دههء خونین شصت ترغیب می‌کند، همان تفکری است که از یک سو در شکل‌گیری رژیم کشتار و وقوع جنایات پس از انقلاب اسلامی نقش داشته و از سوی دیگر،  این بنیه انحصارطلب و ویرانگر را دارد که مشابه همان جنایات را در جامه نو و به نامی دیگر تکرار کند. همین تفکر است که به جای پیگیری جنایات سیستماتیک، که نه فقط یک امر سیاسی بلکه یک موضوع حقوقی و قضایی است، در کمال بی‌مسئولیتی سیاست «فراموش و ولش کن!» را تبلیغ می‌کند. سیاستی که احمدی‌نژاد نیز درباره جنایات هیتلر به آلمانی‌ها توصیه کرده بود!

ابهام در لائیسیته و مذهب شیعه

علی صدارت

بایسته است که شنوندۀ هر گفتاری و خوانندۀ هر نوشتاری، خود طلبکارانه، از گوینده و نویسنده، شفافیت و عدم تناقض را مطالبه نماید. از صورت و برچسب باید به بطن و معنا عبور کرد. مثلاً، طیف "جمهوری ‌خواه"  و یا "لائیک" و یا "سکولار"  متاسفانه  شامل افراد و گروه هائی هم می‌شود که به شعار "امروز فقط اتحاد" آقای پهلوی لبیک گفته‌اند  و یا به "مقام معظم رهبری" نامه می‌نویسند. بعضی از این گونه افراد، که از سوئی مدت هاست که از اسلام‌ ستیزان غربی و اسرائیلی گوی سبقت را برده‌اند، از سوی دیگر، در خرداد سال جاری، بدون باور به کمی اصول ‌مندی و اخلاقیات در پندار و کردار و گفتار و نوشتار، از کاسۀ ولایت مطلقۀ فقیه داغ‌تر شدند و شوربای سوزان "حفظ نظام از اوجب واجبات است" را به حلقوم این ملت ریختند و از بلندگوهای صدا و سیمای ولایت مطلقه، در فشار آوردن به مردم برای انتخاب بین بد و بدتر در این رژیم، بلندگوتر شدند.

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 
       

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 ((((((                        hhhhhhh