سردبير: اسماعيل نوری علا                                              جمعه 3 تا يکشنبه 5 بهمن ماه 1393 ـ  23 و 25 ماه ژانويهء 2015      

شرح تصوير شير و خورشيد   |    تفصيل نظرات خوانندگان    |   تماس با سردبير    |    پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

  جستجو در سايت | باشگاه لوس آنجلس |  باشگاه هلسينکی  |  مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران |  کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

مشروطيت به روايت جنبش سکولار دموکراسی                                                 مشروطيت به روايت حکومت اسلامی

لطفاً توجه فرمائيد: در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» تبديل می شود.

جنبش سکولار دموکراسی ايران

تاريخچه

اساسنامه

نمودار تشکيلاتی

شورای دبيران

سخنگو

هيئت مشاوران

بيانيهء تحليلی

برگ تقاضای عضويت

کنگرهء سکولار دموکرات ها ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی هوا داران سکولار دموکراسی در ايران، امکان گرد همائی گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن  «کنگره» در دو روز پيش از 14 مرداد 1392 در شهر واشنگتن برگذار شد. دومين کنگره در تاريخ 18 مرداد 1393 در شهر بوخوم آلمان برگزار شد. هم اکنون رايزنی برای برگزاری کنگرهء سوم ادامه دارد.

مجمع سازمان های سکولار دموکرات

چند ماه پس از برگزاری کنگرهء واشنگتن، با همراهی چند سازمان سياسی، نهادی با نام «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» بوجود آمد.

انديشگاه سکولار دموکراسی ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

گزیده هایی از سخنان پرزیدنت اوباما درباره امکان توافق جامع با ایران

(بخشی از متن ويدئوی منتشره از جانب وزارت خارجه امريکا

که دارای زيرنويس فارسی هم هست)

هيچ کس تمایلی به سندی ندارد که تحریم های ما را خدشه دار کند و به ایران این امکان را بدهد که به طور پنهانی، یا به مرور، توان سلاح اتمی‌ خود را افزایش دهد. ما اجازهء چنین چیزی را نخواهیم داد و هر کاری که می‌‌کنیم، و هر توافقی که به آن‌ دست یابیم - اگر به توافقی برسیم - مورد بررسی‌ همه جانبه قرار خواهد گرفت؛ نه فقط توسط اعضا کنگره، بلکه مهمتر، توسط افرادی که می‌‌دانند جوانب فنی برنامه اتمی‌ چگونه می‌‌توانند پیشرفت کنند... حتی اگر ما به توافق هسته‌ای برسیم و یقین حاصل کنیم که ایران سلاح اتمی‌ ندارد، هنوز مشکلات زیادی با ایران داریم: بر سر تروریسم دولتی، حرف هایشان در مورد اسرائیل، تأمین مالی‌ حزب‌الله. ما در مورد سوریه اختلافاتی داریم. اینطور نیست که ناگهان ما روابط خوبی‌ با ایران دارشته باشيم. این یک مشکل مشخص را حل می‌‌کند که فوریت دارد و آن‌ را از دیگر راه حل‌هایی‌ که ممکن است موجود باشند، بهتر حل می‌‌کند.

https://www.youtube.com/watch?v=8LGCepjqLJ4

چرا سفر این ژنرال روس به ایران اهمیت دارد؟

سايت انتخاب

ولاديمير ساژین، تحلیلگر مسائل بین المللی، می گويد: تحریم های بین المللی علیه ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، امکانات روسیه برای همکاری کامل فن آوری نظامی با ایران را محدود می سازد. بنابراین برداشتن تحریم ها امکان توسعهء همکاری فن آوری نظامی را به طور کامل ایجاد می کند. کارشناسان معتقدند که حجم همکاری ایران و روسیه ممکن است به يازده تا سيزده میلیارد دلار برسد... در این ارتباط سفر وزیر دفاع روسیه سرگی شایگو به تهران ممکن است به عنوان "مانوری برای پیشرفت" بوده و در جهت ایجاد میدانی برای توسعهء آینده و ناگهانی (پس از لغو تحریم ها) همکاری فن آوری – نظامی با ایران باشد.

معاون احمدی نژاد به زندان محکوم شد

خبرگزاری ايلنا

وکيل مدافع محمدرضا رحيمی، معاون احمدی نژاد، رئيس جمهور سابق حکومت اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا گفت: رحيمی، که ازسوی شعبه هفتاد و شش دادگاه کيفری استان تهران به پانزده سال حبس، دوميليارد و هشتصد و پنجاه ميليون تومان رد مال، و يک ميليارد تومان جزای نقدی محکوم شده بود، در مرحلهء تجديد نظر به ديوان عالی کشور به بيش از پنج سال حبس و پرداخت دو ميليارد و هشتصد و پنجاه ميليون تومان رد مال و يک ميليارد تومان جزای نقدی محکوم شده است، او ضمن تاييد وصول اين حکم، عنوان کرد: در قانون راه‌های فوق‌العاده برای اعتراض وجود دارد برای همين طی روزهای آينده درخواست اعاده دادرسی خواهيم کرد و اگر ديوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی ما را بپذيرد، پرونده به شعبه هم‌ارز خواهد رفت در غيراينصورت حکم اجرايی خواهد شد.

آسید ممد خاتمی، بهترین کاندیدا برای جایزه صلح نوبل!

عبید سن خوزانی

آسيد ممد دراین نامه گله از سازمان ملل کرده‌اند که پیشنهاد ایشان در مورد «گفتگوهای تمدن بزرگ» را جدی نگرفته‌اند وگرنه اگر این طرح پیاده می‌شد، اکنون دنیا از عدل و داد و مهربانی لبریز و عین خارجه شده بود. بهتراست شما خودتان نامه ایشان را بخوانید تا متوجه شوید که من به رقابت با دکتر، «فی الواقع»، نیست که این‌گونه غیرت‌ جوش شده و با این عریضه‌ای که خدمت سید ممد نوشته‌ام، از همان بان‌کی‌مون خواسته‌ام که او را به‌جای کاندید آن دیگری انتخاب کند که درخواست‌اش در اثر اشتباه پست‌چی محل، به سفیر سوئد رسانده شده است.

روزی که گرگ به معراج رفت!

بازخوانی یک داستان لطیف کودکانه

سيمين گلی

«رشد نوآموز» مجله‌ای‌ست که از سوی «دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش ایران» در اختیار دانش آموزان کلاس‌های دوم و سوم دبستان قرار می‌گیرد. در یکی از شماره‌های این مجله داستانی با عنوان خال پادشاه چاپ شده که خواندن اش برای بزرگ سالان هم خالی از لطف نیست.

گردهمایی کبريت های بی خطر!

احسان مهرابی

شايد همایش روز پنج‌ شنبه اصلاح ‌طلبان به نگرانی‌های اصول گرایان و نهادهای امنیتی نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی دامن نزند، اما نگرانی آنان از این همایش از سنخ همان عبارت «رحم اجاره‌ای اصلاح ‌طلبان» است که روزنامهء کیهان دربارهء دولت حسن روحانی به کار برده است. آنان می‌ترسند که احزابی مانند حزب مشارکت در رحم این اصلاح ‌طلبان پرورش پیدا کنند و، همزمان با انتخاباتی دیگر، پا به عرصه سیاست بگذارند.

با لامپ های سوخته نمی توان اتاق اپوزیسیون را روشن نمود!

(مطالبی خطاب به شاهزاده رضا پهلوی)

نيک جعفرزاده

شاهزاده [در برنامهء «افق ایران» خود] گفتند: «اگر کسانی حرف حالی شان نیست و قصد کشتن ما را دارند بهتر است خودشان زودتر بمیرند. ما با کسی شوخی نداریم. ما آنها را باید جلوتر هلاک کنیم چون زبان دیگری نمی فهمند!» اما در بحبوحهء خیزش های خرداد 88، و حتی خیزش های پیش از آن، مردم فوج فوج از ایران زنگ می زدند که «شاهزاده! باید یک اقدام عملی بکنیم؛ جمهوری اسلامی کشتار می کند و ما نمی توانیم تنها با حرکت مدنی با آن مقابله کنیم». و شاهزاده می گفتند: «نخیر! من مخالف هرگونه خشونت هستم!».. من یک ایرانی هوادار پادشاهی پارلمانی هستم و در راه ایران خیلی چیزها از دست داده ام و انتظاری هم از کسی ندارم. همهء همرزمان، و حتی خود شما، مرا خوب می شناسید. اما بدانید که باید در مورد «تغییرات در نظرتان» و این جریانات پشت پرده توضیح بدهید.

کاربرد استراتژی «ذوب کردن»

هوشنگ اميراحمدی

برای دولت روحانی، این شیوه کمک می کند تا امتیازات داده شده از دید افراطی های داخلی پنهان بماند، در حالی که، به صورت همزمان، به امتیازات ناچیزی که از آمریکا به دست آورده می شود شکوه و عظمت داده شود. برای دستگاه اجرایی اوباما نيز این شیوه کمک می کند تا فشار اعمال شده از طرف کنگره و شرکایی مانند اسرائیل و عربستان سعودی، که تقاضای اقدامات شدیدتر علیه ایران را دارند، به حداقل برسد.

گاوها و مقدسات!

ايراندخت دل آگاه

از خود مي پرسم آخر چگونه مي شود به بهانهء مقدسات خون انسان ها را ريخت؟ بياييد فرض كنيم همگان آزادند تا در صورت اهانت به مقدسات شان كشتار كنند. در اين صورت چگونه است كه همين مسلمانان هر سال هزاران «گاو» زبان بسته را به مناسبت عيد قربان در خيابان ها و كوي و برزن كشورهاشان قرباني مي كنند و اصلاً هم كك شان نمي گزد كه اين حيوان بي گناه جزء «مقدسات» يك عده انسان ديگر بر روي زمين است كه بيشترشان در كشور «هند» زندگي مي كنند. آيا بايد باورمندان به تقديس و تقدس «گاو» بريزند بر سر مسلمان ها و به قصد كشت بزنندشان؟

برای جلوگيری از سرگيجه

حمیدرضا رحیمی

* يک شهروند: آقای رئیس جمهور! منافع ما در حفظ اصول و آرمان هایمان است. سانتریفیوژ به آرمان های ما وصل است چون به خون سرخ شهدای هسته‌ای ما بسته است. مردم ما این طور می‌ خواهند.

فدوی: مراتب در اوقات شرعی به سمع و نظر رئیس آبدارخانهء بیت (رئیس جمهور- م) کلیدالاسلام والمسلمین، حسن(ع) روحانی رسید. در پاسخ، بعدالتحیه والسلام، قدری متغیر شده و فرمودند: «بابا سه سه بار به نُه بار!» و افزودند که منظور شان این بوده که اگر آرمان مان به سانتریفیوژ وصل باشد، سرش شدیداً گیج رفته و بحال تهوع می افتد و حالش، از این هم بد تر می شود، برادر شهروند!

دربارهء دلايل سقوط نظام پيشين

 (نامه اى به يك دوست قديمى)

جمشيد قرجه داغی

من آنچه را كه در ايران اتفاق افتاد يك طوفان «پيدايشى» از نوع سوم مي دانم كه از همكنشى و تأثير پذيرى متقابل پنج جريان بوجود آمد. اين نظر، كه مطمئنا متأثر از جهان بينى خاص من است، هيچيك از اين جريانات را به تنهائى قادر به براندازى نظام ايران نمي داند ولى، از بخت بد، چگونگى زمانبندى، همبستگى و بازخوردهاى فزايندهء آنها يك طوفان كامل را بوجود آورد كه بهيچوجه قابل پيشگيرى نبود.

در اين سالگرد نقره ای

اسماعيل نوری علا

من اين هفته از خوانندهء مقالهء حاضر دعوت می کنم که کمی هم به مسائل و تجربيات شخصی و خصوصی زندگی من توجه کند و اجازه دهد که بحث های اجتماعی و سياسی و فرهنگی را، که در حد توان اندک خود هر هفته مطرح می کنم، به آينده محول سازم. و اگر حوصلهء آن را ندارد تا پای سخن مردی بنشينيد که می خواهد از زندگی شخصی و خصوصی اش بنويسد، حق دارد که همينجا بقيهء مطلب را رها کند. من که خبر نمی شوم. اما حتی اگر خبر شوم هیچ ناراحت و دلگير نخواهم شد. شايد اگر من نيز بودم وقتم را صرف حرف های خصوصی کسی که هر هفته به «جمعه گردی ها»ی عام خود می پردازد نمی کردم.

فايل صوتی       تصويری         فايل پی.دی.اف

دربارهء آزادی دگرانديش خواهی

اسماعيل نوری علا ـ اسفنديار منفرد زاده

گفتگوگر: سعيد بهبهانی از تلويزيون «ميهن»

شارلی ابدو و موقعیت اسلام سیاسی بعد از تروردر پاریس

 علی جوادی ـ اسماعیل نوری علا

گفتگوگر: محمود احمدی از برنامهء تلويزيونی «رو در رو»

زبان موزون همچون رسانه ای کارآمد

اسمعيل نوری علا

در برنامهء تلويزيونی «ياران» ـ به مديريت عليرضا ميبدی

جبهه ملی را آقای ادیب برومند ذلیل نمود

فتح اله نجاتی ـ عضو جبهه ملی ایران (تبریز)

جبههء ملی، که سال هاست بی عمل و ساکت و بی اراده مشغول صادر کردن پنج یا شش بیانیهء اینترنتی در طول سال می باشد، اسیر دست سیاست های رهبری از سلالهء همان گروه الهیار صالح بوده و، با جلساتی که ـ بزعم خودش ـ با نیروهای امنیتی گذاشته، ترمز جبههء ملی را کشیده است. مطمئنا اگر آقایان بختیار یا فروهر زنده بودند، خیلی وقت پیش، از چنین جبههء ملی ای کناره گیری کرده بودند. متاسفانه، بهترین نیروهای ملی، که به سبب فشار و سرکوب رژیم در خارج بسر می برند، از دیدن چنین صحنه ای می پندارند عده ای علیه مدیریت مدبرانهء «شاعر ملی ایران» توطئه می کنند و لذا وظیفهء خود می پندارند که از او دفاع نمایند. در صورتی که موضوع کاملاً عکس این طرز فکر است.

نامهء سر گشاده به آقای عبدالعلی برومند

جمال درودی؛ عضو شورای مرکزی جبههء

استاد گرامی! بار دیگر خواستم از سوز درون و بنا به وظیفه ملی سخنی با شما داشته باشم. زیرا براین باورم که ما هردو می توانیم حرف یکدیگر را بهتر درک کنیم. چون از دوران نوجوانی  و از روز نخست تأسیس دانشگاه مصدق در آن حضورداشتیم  و درس آزادگی و میهن دوستی و سیاست آموختیم و هر دو در یک مسیر گام برداشتیم. تنها تفاوت در نگرش ما بود. من از ابتدا متواضعانه خود را یک سرباز جبههء ملی دانستم و شما بزرگ بینانه خود را مافوق مصدق می دانستید و براین اعتقاد بودید و هستید که: «جبههء ملی به من بهائی نیافزود. این من بودم که به جبههء ملی بها افزودم.» تنها اختلاف من و شما در این نکته نهفته بود.

شش درس انقلاب که هنوز به خوبی نیاموخته‌ایم

مجید محمدی

پس از حدود چهار دهه که از انقلاب پنجاه و هفت می‌گذرد اکنون می‌توان از درس‌هایی که دولت‌ها، مردم، نهادها و گروه‌های مختلف می‌توانند از این رخداد بسیار پر هزینه و دهشتناک برای آینده‌ی ایران آموخته باشند یاد کرد. این درس‌ها عمدتاً در نقدهایی که به رفتار حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی شده نیز تلویحاً به چشم می‌خورد؛ درس‌ هایی که می‌آیند می‌توانند بالاخص امروز برای نسل جوان که تجربه‌ء انقلاب را از سر نگذرانده‌اند اما با پیامدهای آن مواجه‌اند در رسیدن به دمکراسی و آزادی و توسعه گرانقدر باشند. هر یک از درس‌ها به کار نهاد یا گروهی خاص می‌آیند.

توهین به مقدسات؛ بهانه برای تحمیل مقدسات

اقبال اقبالی

اکنون مجال خوبی است که در حد توان مان نگذاریم توهین به "مقدسات" بهانه ای برای تحمیل "مقدسات" گردد. بعنوان ایرانی؛ باجگیری سی و شش سالهء اسلامگرایان از ایرانیان را افشاء کنیم و در انظار جهانیان، نقد اسلام سیاسی را به نقد سیاسی تاریخ خونبار و ویرانگرانهء اسلامگرایان در ایران  پیوند زنیم. دنیا را با چهرهء اسلام سیاسی بیشتر آشنا کنیم و همدلی مردم دنیا را برای مبارزهء ملی، دمکراتیک و آزادیخواهانه ملت ایران جلب نمائیم.

وکالت از پشت میله‌ها!

پانته‌آ بهرامی

آيا دستگیری وکلا، مطابق قوانین خود حکومت اسلامی قانونی است؟ بر اساس اصل 35 اين قانون اساسی، مردم حق داشتن وکیل را دارند. پذیرش این حق به منزلهء داشتن وکیل، بدون محدودیت در دفاع، است و نمی‌توان و نباید وکیل را برای انجام وظیفهء دفاع مورد بازخواست قرار داد. همهء وکلای زندانی اما به وسیله نهاد‌های امنیتی متهم و در دادگاه‌ های انقلاب محکوم شده‌اند. این در حالی است که هیچ ‌کدام از آن‌ها مرتکب نقض قوانین کیفری نشده‌اند. وکلای زندانی نه تنها در بیرون از زندان تلاش کرده اند تا به وظیفهء خود، یعنی دفاع از موکلان عقیدتی یا سیاسی، عمل کنند بلکه در داخل زندان به‌خاطر آگاهی از قوانین قضایی در مقابل عدم رعایت قانون ایستاده‌اند.

برگزاری مراسم روز جهانی «وکلای در خطر» شهر نورنبرگ آلمان

بيانيهء شمارهء 11 چند تن از وکلای پايه يک دادگستری

روز بيست و چهارم ژانويه برنامه اى به ابتكار "عفو بين الملل" و "كانون وكلاى دادگسترى شهر نورنبرگ آلمان" در روز جهانی "وکلای در خطر" تحت عنوان  "وکیل بدون حقوق" در آن شهر بر گزار مى شود. در اين نشست، به عنوان نمونه، به وضعيت خطرناك  همكار بيمار در بند و دلير ما آقاى عبدالفتاح سلطانى وكيل پايه يك دادگسترى نيز خواهند پرداخت... در اين روز هاى سياه، براى حفظ حيثيت انسانى، حق دفاع، حكومت قانون و دستاورد هاى حقوقى بيش از دو قرن مردم، به هميارى همگى نيازمنديم. امید است هموطنانی که امکان حضور در برنامهء 24  ژانويه در نورنبرگ را دارند، صدای مظلومیت ملت "بی حقوق" ایران باشند و به سرکوبی "وکلای در خطر ایران» اعتراض کنند.        

چرا لائیسیته یا سکولاریسم؟

محمد حسین صدیق یزدچی

راه حّل رهائی سرزمین ایران از چنگال اسلام سیاسی مسلط و پایان دادن به ویرانیهای ناشی از آن، گذر به نظام سیاسی لائیک/ سکولار است. می دانیم که استقرار لائیسیته/ سکولاریسم در جامعهء استبداد زدهء ایران که مظاهر بیشمار استبدادهای دینی/ اسلامی را دارد، کاری ست بس دشوار و نیازمند کار و کوششی گسترده و پیچیده. اما ویرانی استبدادهای حاکم را باید از جائی ممکن آغازید...

روايت «آرمان ‌خواهان چپ سال‌های پنجاه»

معرفی يک کتاب

علیرضا بهتویی

"آرمان خواهان  چپ سال‌های پنجاه شمسی” به جای سکولاریسم (جدایی مذهب ازحکومت)، به اشتباه، دشمنی با مذهب را می‌فهمیدند. این اندیشه (که هنوز هم در گروهی از طبقهء متوسط تحصیل‌کرده ایرانی غالب است) به نظر می‌رسد بازماندهء تبلیغات تند دورهء پهلوی اول بر ضد مذهب باشد. ناگفته نگذارم که سوی دیگر سکه هم نگاه افراطی و تند برخی معتقدین مبارز مذهبی به چپ‌ها بود که همه آن‌ها را ضد دین و دشمن خویش می‌دیدند. از پیشرفت‌های بزرگ سی سال گذشته در ایران، به گمان من، تغییر در هر دو سوی ماجرا است.

اسلام‌هراسی: «فوبيا» يا ترسی معقول و منطقی؟

مسعود نقره‌کار

واکنشس وحشت زدگان در برابر انديشه و کردار اسلام سياسی را «فوبيا» تعريف کردن، نادرست و نارواست. سر بريدن، گردن زدن، سنگسار کردن، حلق‌آويز کردن، مثله و کارد آجين کردن، قتل عام کردن و شکنجه کردن در ملاء عام ترس آفرين‌اند. اسلام‌هراسی «فوبيا» يا ترسی غيرمعقول و غيرمنطقی نيست، ترس و وحشتی واقعی و معقول و منطقی‌ست، واکنشی عادی و طبيعی در برابر جهل و جنون و جنايت گسترده و عريانی که ميراث اسلام سياسی‌ست.

 

 

 

 

 

 

 

   

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 hhhhhhh

 

bbbbb