دوشنبه 9 و سه شنبه 10 دی ماه 1392 ـ 30 و 31 ماه دسامبر 2013       

شرح تصوير شير و خورشيد   |    نظرات خوانندگان    |   مکاتبه با سردبير   |   پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو کلی مقالات      |      فهرست نام نويسندگان و مطالب شان    |   بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت     |   آرشيو عکس ها و طرح ها        |   جستجو در سايت

ایران چه نام دارد امروز؟!

از: بی نام

ایرانِ بی سبزه، بی درخت، بی باغ

ایرانِ بی هوا، بی نفس، بی آسمان

ایرانِ بی خورشید، بی سردار، بی نان

ایرانِ بی تاریخ، بی میراث، بی امید

ایرانِ بی آزادی، بی ستاره، بی لبخند

ایرانِ بی مردمان خوشبخت

ایران چه نام دارد امروز؟!

(هشتم دی 1392 - پایان سال 2013)

علاج واقعه و ساير معضلات

حمیدرضا رحیمی

* حسینی: در بعضی از ایستگاه‌های مترو بعضی از خانم‌هایی که در قسمت فروش بلیت کار می‌‌کنند در رعایت حجاب بی‌توجه هستند به طوری که قسمت زیادی از موهای سر آنان از روسری بیرون است. چرا مدیریت مترو در این امور نظارت و کنترل ندارد؟

فدوی: مراتب در فاصلهء بین دو قیلوله بعرض خاک نعلین عنبرآسایشان رسید. بعدالتحیه و السلام فرمودند که اصلا ً نمی دانند که با خود مترو لعنة الله علیه که از مصادیق بارز تهاجم فنی ست چه کنند؟! حالا آن مختصر موی آن بلیط فروش نابکار دیگر جای خود دارد؛ علی ایحال برای اینکه حال شما از این بدتر نشود، دستور فرمودند که یا خواهران کچل را بکار بگمارند و یا، بانوان موجود و شاغل در آن واحد، سرشان را از ته بتراشند، برادرحسین(ع)ی!

مخالفت با حضور روحانیون در مدارس

بيانيهء سازمان معلمان ایران

سازمان معلمان ایران به عنوان یک نهاد مدنی از مسئولان وزارت آموزش و پرورش به جد می خواهد تا قبل از هرگونه اقدام و فعالیت، به فرآیند نیازسنجی و بازخورد توجه داشته و کارشناسی های لازم را با توجه به موانع و محدودیت های سازمانی مدنظر قرار دهند. سازمان معلمان ایران ضمن درخواست لغو این تفاهم نامه، از مسئولان وزارت آموزش و پرورش مصرانه انتظار دارد تا در جهت برنامه های دولت تدبیر و امید حرکت کرده و میراث دار اقدامات نادرست و غیرکارشناسی وزرای قبلی نباشند.

درگذشت رضا مرزبان

اعلاميهء انجمن قلم ايران (در تبعيد)

رضا مرزبان، نویسنده توانا و یار مهربان مردم ایران درگذشت. رضا مرزبان، روزنامه نگار و نویسنده و شاعر گرانقدر، جهان ما را بدرود گفت و ما را تنها گذاشت. رضا مرزبان از سال های دور، در راستای دفاع از آزادی اندیشه و بیان پیکار می کرد و در تمام زندگانی خود، پشتیبانی از حقوق و مبارزۀ مردم ایران را برای دستیابی به یک زندگی بهتر و انسانی تر، پیگیرانه ادامه داد. یاد این یار دیرین کانون نویسندگان و انجمن قلم ایران در تبعید گرامی باد! انجمن قلم ایران در تبعید، خود را در اندوه درگذشت رضا مرزبان، با خانواده او و همه یاران و مبارزان راه آزادی اندیشه و بیان، شریک می داند.

بيست و هشتم دسامبر دو هزار و سيزده

بوی الرحمن و قمپوز مجلس

امير فيض

آيت الله مکارم شيرازی، از مراجع تقليد متنفذ جمهوری اسلامی گفته است: «اگر در مسئلهء اتمی با غرب به توافق برسد، در زمينهء حقوق بشر نمی تواند توافق صورت گيرد. اصول حقوق بشر اسلامی بايد در کشورهای ديگر جهان شروع شود. ممکن است بعد از حل مشئلهء اتمی آنها بخواهنداز طريق مسئلهء حقوق بشر وارد شوند...» از اظهارت اين آخوند «بوی الرحمن» بلند است چرا که از سنگر هسته ای، که خط قرمز جمهوری اسلامی بود عقب نشسته و به سنگر حقوق بشر پناه آورده است. و باز به اين معنا است که سنگر حقوق و منافع ملی ايران را رها کرده و به بخشی از حقوق بشر اسلامی، که اعدام زير سن 18 سال منافات با حقوق انسانی نمی داند سنگر گرفته است... (فايل پی.دی.اف)

تئوری توطئه!

شهباز نخعی

گستردگی رسوایی فساد مالی افشا شده در هفته گذشته، زلزله ای سیاسی درترکیه به وجود آورد که پس لرزه های آن هنوز ادامه دارد. موج های رسانه ای این زلزله آنقدر بزرگ است که هر دم بر انبوه خبرهای آن افزوده می شود و پرده هایی تازه از ژرفای فساد را به نمایش می گذارد... زلزلهء سیاسی که در ترکیه رخ داده، به خلاف زلزله های طبیعی که گسل آنها روی خطی ممتد و مستقیم است، شکلی مثلثی دارد که ضلع های سه گانه آن را ترکیه، حکومت ولایت مطلقه فقیه و ایالات متحده امریکا تشکیل می دهند.

«جنبش تغییر قانون اساسی»؛ نخستین گام به سوی توسعه

گفتگو با کاظم علمداری

گفتگوگر: آرش حسن‌نیا ـ راديو فردا

لازمهء کار بوجود آمدن یک «جنبش تغییر قانون اساسی» است که، در قالب آن، مردم خواستار کسب این هدف شوند و بر حکومت فشار بیاورند تا همانطور که پس از انقلاب، قانون اساسی را ساختند و آیت الله خمینی گفت حق هر نسلی است که قانون اساسی خودش را تعیین کند، امروز نسلی که بعد از انقلاب متولد شده‌اند بیش از هفتاد و پنج درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهد و این نسل و این جمعیت به قانون اساسی کنونی، رأی نداده‌اند و مطابق سخنان آیت الله خمینی این افراد حق دارند قانون اساسی خودشان را بنویسند و بگویند ما می‌خواهیم در این قانون اساسی، ولایت فقیه باشد یا نباشد.

چرا پروفسور امیر پور حقایق را کتمان می کند؟

مهدی رضائی ـ تازيک

در ماه های اخیر اغلب جراید و رسانه ها بسیج شده اند تا به افکار عمومی بقبولاند که "دولت جدید روی کار آمده در ایران" با "دولت قبلی" فرق می کند و اهل تعامل، گفتگو و سازش است. حتا گاهاً سخن از مقایسه روحانی با گورباچف به ميان می آيد. در اين ميانه، مقدم بر هر کس، آنانی می توانند چهرهء اصلی این رژیم را نشان دهند و ابعاد کاملاً متفاوت حکومت اسلامی و سیستم سیاسی اش را توصیف و تحلیل کنند که خود را «روشنفکر» می دانند اما، متأسفانه چنين نيست.

خانهء نسرين ستوده و رضا خندان پس از حمله مأموران به خانه شان

خواسته های ما از دولت

گفتگو با نسرين ستوده

گفتگوگر: آرش کيخسروی

ما به هیات پارلمانی گفتیم از اینکه دولت ایران یکی از بزرگترین بحران های بین المللی اش را از طریق مذاکره حل کرده است و به طرف توافقات بیشتر می رود خوشحالیم ولی همچنین خواهان آن هستیم دولت ایران مشکلات داخلی اش را نیز از طریق مذاکره با مخالفان داخلی حل کند . ما انتظار داریم زندانیان سیاسی هر چه زودتر آزاد شوند و در حل مشکلات داخلی مورد مشورت و مذاکره قرار گیرند، تا هم خواسته هایشان شنیده شود و هم در حل مشکلات داخلی از راهکارهایشان استفاده شود.

نیاز امروز دموکراسی خواهان:

اتحاد عملی حول خواسته های معین

حشمت اله طبرزدی

قدرت ِ غیر پاسخگو تلاش دارد بر سیاست بازداشت و سرکوب و ایجاد رعب در بین مردم ادامه دهد تا مبادا آزادی خواهان، بر پاشنه اشیل حکومت، که همانا نقض سیستماتیک حقوق بشر است، فشار بیاورند و یا توده های گرسنه و فقیر دست به اعتراض بزنند و این فشار های ملی با فشار های بین المللی هم راستا شده و به فضای باز برای فعالیت های گسترده تر منتهی شوند. باید با اقدام عملی خود، دست و پا زدن های قدرت غیر پاسخگو را بی اثر کنیم.

باز هم چشمک زدن های ایران

عبدالرحمن الراشد

شاید روحانی قوی تر از خاتمی و خوش شانس تر از هاشمی رفسنجانی باشد. اما آیا اقدامی انجام داده که نشان از تغییر سیاست ایران داشته و ما را نسبت به حسن نیت رهبر و سپاه پاسداران قانع کند؟ آیا وعده های روحانی حاوی انقلابی علیه فلسفهء بنیانگذار جمهوری اسلامی، آیت الله خمینی، و نيز تاریخ و هوداران اش است؟ آیا نشانه هایی از تغییر وجود دارد؟ نه! به هیچ وجه. تنها نشانهء موجود حرف هایی است که رئیس جمهور و وزیر امور خارجه می زنند. تنها برای یادآوری می گویم، شمار کسانی که در دورهء روحانی ِ خندان در ایران اعدام شده اند، بیش از شمار کسانی است که در مدت زمان مشابه در دورهء احمدی نژاد اخمو اعدام شدند. در دورهء ریاست جمهوری روحانی، 16 تن از معترضان بلوچ، بدون برگزاری دادگاه های حقیقی، و تنها بعنوان واکنش نسبت به انفجارهای اخیر در استانی نا آرام، اعدام شدند. همچنین چهار تن از معترضان عرب اهوازی اعدام شدند.

گفتن به وقت خاموشی؟

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

ما متهم شده ايم که، در خارج کشور، مشغول درجا زدنيم. اعتراضی نمی توان داشت. اما معنای ديگر سخن برآمده از اپوزيسيون سکولار دموکرات داخل کشور آن است که آنها در حال حرکت اند، مقصد و مقصودی دارند، استراتژی وضع کرده اند و قصد آن دارند تا، گام به گام، تاکتيک هاشان را رو کنند. من، به سهم خود، آرزومندم که چنين باشد؛ و نشنيدن صدای برخاستن ساختارشکن آنان را بتوان به حساب دورافتادگی ما از داخل کشور و حتی کوری و کری ما باشد؛ چرا که «مهم» ما خارج کشوری ها نيستيم که، بهر حال، در اينجا سامان گرفته و در ساحل امن نشسته ايم.

 پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صوتی با صدای سعيد بهبهانی

اسلام سیاسی، جنسیت و جنس ‌گونگی

نگاهی کوتاه به آخرین کتاب شهلا شفیق

اسد سیف

اسلام‌گرایی به عنوان جنبشی سیاسی در جهان معاصر چه هدفی را دنبال می کند؟ آیا می خواهد با بسیج مسلمانان بر محور اصول و احکام اسلامی دنیایی نو بنیان نهد و یا این‌که بازتابی است در برابر مدرنیته؟ شهلا شفیق، نویسنده و جامعه‌شناس ساکن فرانسه، می کوشد در آخرین اثر خویش، "اسلام سیاسی، جنسیت و جنس‌گونگی"، پاسخی برای این پرسش بیابد. نویسنده که سعی دارد، با تکیه بر تجربهء ایران، و از ورای مسئلهء جنسیت، به بحث و بررسی این موضوع در بُعدی جهانی بپردازد، می کوشد تا ماهیت نظامی را بر خواننده آشکار کند که با ویژگی توتالیتری خویش سعی در پنهان داشتن تناقضات خود دارد و، با سرپوش گذاشتن بر تفاوت‌ها، موضوع هویت جنسی را نیز هم‌چون هویت دینی، به «دیندار» و «بی‌دین» تقلیل دهد.

مرحلهء مخفی «نرمش قهرمانانه» در عمان

علی افشاری

رفتن به سمت مصالحهء هسته‌ای و کاستن از تنش‌ها نتیجهء پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری نیست بلکه، بر عکس، رئیس جمهور شدن روحانی محصول تغییر نگرش تاکتیکی رهبری در زمینهء برنامهء هسته‌ای است. نقش روحانی و ظریف تسهیل‌گری است و همچنین آنها توانایی انجام مصالحه را داشتند. به نظر می‌رسد حضور سعید جلیلی در رقابت‌های انتخاباتی نیز صرفاً با هدف پیروزی نبوده، بلکه اهداف گفتمانی را دنبال می‌کرده است. آنها می‌خواستند نشان دهند که پرچم دیدگاه معتقد به مقاومت و برخورد تقابلی با دنیا کماکان در حکومت و جامعه طرفدارانی دارد و آنها بر موضع خود ایستاده‌اند.

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 ((((((                        hhhhhhh