چهارشنبه 18 و  پنج شنبه 19 دی ماه 1392 ـ 8 و 9 ماه ژانويه  2014       

شرح تصوير شير و خورشيد   |    نظرات خوانندگان    |   مکاتبه با سردبير   |   پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو کلی مقالات      |      فهرست نام نويسندگان و مطالب شان    |   بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت     |   آرشيو عکس ها و طرح ها        |   جستجو در سايت

به روايت کاريکاتورهای مانا نيستانی از «آقای کا»

و بهمراه مصاحبه با چند تن از مطلعين

ويدئو ـ توليد بی.بی.سی فارسی

از انقلاب قبلی تا انقلاب بعدی

رامین کامران

تغییری که ما خواستار آنیم، چه این صفت را بپسندیم و چه نه، تغییری به تمام معنا انقلابی است زیرا قرار است چارچوب حیات سیاسی را تغییر بدهد نه این و آن گوشه اش را. برای ارزیابی موقعیت فعلی، اول به جنبش اعتراضی بعد از انتخاب مجدد احمدی نژاد که نام جنبش سبز گرفت، برمی گردم چون تا این تاریخ، آخرین فرصت بزرگی است که از دست ایرانیان رفته است. بازگشت به آن لازم است چون به تصور من، بسیاری از عواملی که مانع استفادهُ مردم از فرصت به دست آمده شد، هنوز بر سر راه است و می تواند به آسانی حرکت آینده را هم که دیر یا زود پیدا خواهد شد، از مسیر درست اش خارج کند. همینجا روشن کنم که مقصود من از «مسیر درست» راهی ست که به برقراری نظامی دمکراتیک، لیبرال و لائیک ختم شود، نه چیز دیگر.

دليل کاهش سریع رشد جمعیت ايران چيست؟

دکتر امير معتمدی

مصادیق جدید، بيش از هميشه کاهش سریع رشد جمعیت ایران را نشان می دهد. به گزارش همشهری آن لاين بايد توجه خاص کرد. آیا این نسل حاضر و در عدم رضایت از مجموعه آنچه زندگی شایسته بشر تلقی گردد، مصمم به " حذف خویش " شده و با این تصمیم از زادو ولد و تکثیر نوع خود سر باز می زند؟ آیا بنوعی غریضه ذاتی انسان، یا تنازع بقا و حفظ نسل، در انسان ایرانی عصر حاضر،  تبدیل به انهدام بقا و حذف نسل  شده است؟ حقایق آماری این را ثابت می کند! راهی که سرخ پوستان آمریکا در مبارزه با فرمانروایان نو رسیدهء سرزمین شان انتخاب کردند، و اکنون نشان شان را در موزه ها و کتب آکادمیک باید سراغ گرفت. يعنی می شود به این نتیجه رسید که، پس از بیش از پنج هزار سال تکوین و تبدیل تاريخی، این مردمان به یک تصمیم نانوشته و ناگفتهء جمعی رسیده اند: اگر خروج از اختناق زندانگونه ممکن نیست، راه دیگر، نبودن در زندان می تواند باشد؛ یا نبودن، خالص و بی تعارف!

برای گراميداشت 17 دی - روز رفع حجاب

سه مقاله از شکوه ميرزادگی

1   2   3

ما پدر و مادر انقلابيم، برانداز نيستيم، و به فرزندان مان خيانت نمی کنيم

زهرا رهنورد

در هفته‌های اخير و همزمان با فرا رسيدن سالگرد تظاهرات معترضان حکومت ايران در شش دی‌ماه (روز عاشورا) سال 1388 و سپس تظاهرات حاميان حکومت در نهم همان ماه، موج تازه‌ای از اظهار نظرها عليه جنبش اعتراضی پس از انتخابات دهم رياست جمهوری و رهبرانش شکل گرفته بود. وب‌سايت کلمه گزارش داده است که زهرا رهنورد، همسر ميرحسين موسوی، در تازه‌ترین ملاقات با فرزندان خود که آقای موسوی هم در آن حضور داشته، جنبش سبز را «جنبشی اصلاحی و حق‌جو از درون انقلاب اسلامی» توصيف کرده و «نسبت دادن آن را به بيگانگان يا رفتارهای براندازانه» رد کرده است. بر اساس اين گزارش که روز شنبه، 14 دی، منتشر شد، خانم رهنورد در آخرين ملاقات هفتگی با فرزندان اش،خود و همسرش را «مانند پدر و مادر انقلاب» دانسته و در واکنش به اتهام ارتباط آنها با کشورهای خارجی گفته است که «والدين نسبت به فرزند هرگز خارجی نيستند». او «اين نوع تبليغات را نفی‌ کنندهء واقعيات» برشمرده است. به گزارش سايت کلمه،آقای موسوی نيز، که به نوشته اين سايت «غالب برنامه‌های تبليغی و يک‌سويه حاکميت» را از صدا و سيما مشاهده کرده، با اشاره به بيانيهء شمارهء 17 خود «تحليلی روشن از بالا رفتن سطح آگاهی‌ها در جامعه علي‌رغم همه خلاف‌گويی‌ها و هجمه‌ها» ارائه کرده است.

لرزش قهرمانانه و باقی قضايا

حمیدرضا رحیمی

* ولیزاده از بابل: آیا دستگاه دیپلماسی به هر دو جزء عبارت «نرمش قهرمانانه» ملتزم است یا فقط بخش اول یعنی «نرمش» را در پیش گرفته است؟

فدوی: مراتب در شرایطی که در اثر افراط در نرمش قهرمانه همه جایشان شدیداً درد می کرد بعرض خاک نعلین عنبرآسای همایون شان رسید. بعدالتحیه و السلام فرمودند که چنین نیست و دولت قوی شوکت، این مرحله را با موفقیت زیر سر گذاشته! و در حال حاضر نیز در مرحلهء بعد، که همانا لرزش قهرمانانه است بسر می برد، برادر ولی زاده!

مشابهت ها و تفاوت ها در جنبش سکولار دمکراسی

کوروش اعتمادی

سکولاریسم، در مفهوم واقعی خود، به معنای نفی کامل هر نوع حاکمیت مذهبی و ایدئولوژیک است. اگر امروز می پذیریم که جنبش سکولار دمکراسی در داخل کشور بطور موقت، و یا به لحاظ تاکتیکی، از هدف اصلی و استراتژیک خود، که انحلال حکومت مذهبی است، پرهیز کند، اين امر صرفاً بدلیل شرایط سیاسی ویژه ای است که در داخل حاکم است که به شکل اختناق و سرکوب لجام گُسیختهء آزادیخواهان نمود پيدا می کند. لذا، ضروری است که این فرصت را برای جنبش سکولار دمکراسی در خارج جایز بدانیم که، برای رسیدن به هدف جنبش و انعکاس خواست عمومی جامعه، همچنان انحلال حکومت روحانیون را در دستور اصلی کار خود داشته باشد.

مزدور دیو

شکوه ميرزادگی

این روزها، موضوعی در مجلس اسلامی مطرح شده که سه چهار سالی بود از زبان برخی از افراد دلسوزی که چشم و گوش هوش را به کارهای گردانندگان حکومت اسلامی باز کرده اند شنیده می شد، اما عدهء کثيری نيز، به عمد و یا به سادگی و ناباوری،  آن سخنان را «دایی جان ناپلئونی» می انگاشتند و یا، اگر از وابستگان یا علاقمندان و یا مزد بگیرهای نظام بودند، گوینده را بلافاصله به «سیا، صیهونیسم، انگلیس و فتنه و ..» وصل کرده و با، زشت ترین دروغ ها و اهانت ها، می کوشيدند او را از میدان به در کنند. اما سخنانی که اکنون، در مجلس شورای حکومت اسلامی، دربارهء «پخش پول بین ایرانیان خارج از کشور» شده، بصورتی بسیار روشن و واضح، پرده  از برنامه ی حساب شده ای برمی دارد.

طبرزدی به زندان برنگشت

جنبش سکولار دموکراسی ايران

در نسخهء قبلی شمارهء امروز اين نشريه مطلبی از مهندس حشمت طبرزدی منتشر شد با اين عنوان که «من، بعنوان سرباز آزادی، به زندان بر می گردم». امروز آقای طبرزدی به ما اطلاع داده اند که از اعتناء به احضاريه امتناع کرده اند. نظر شما را به نامهء توضيحی ايشان در اين پيوند جلب می کنيم. ايشان در قسمنی از اين مطلب نوشته اند: «شاید انتظار از دولت روحانی در عمل به وعده های انتخاباتی و دفاع از حقوق شهروندان در برابر متجاوزان به حقوق ملت و عدم سکوت و بی مسئولیتی در برابر نقض سیستماتیک حقوق بشر از سوی باند قدرت غیر پاسخگو، بیهوده باشد. بر همین پایه، به مبارزات خود و اگاهی ایرانیان عزیز، و پشتیبانی شخصیت ها و نهاد های حقوق بشری و سیاسی و اجتماعی، دلگرم خواهم بود و متناسب با بر خورد های زور گویانه ی گروهی که خود را در تجاوز به حقوق شهروندان خود مختار می دانند،واکنش نشان خواهم داد». جنبش سکولار دموکراسی ايران از اين تصميم ايشان استقبال کرده و اميدوار است که سلب اميد از وعده های دولت روحانی نشان دهد که جز ورود به مرحلهء طرح گستردهء مطالبات از حکومت راه ديگری برای استفاده از «نرمش ِ» آن در برابر دول «دشمن!» وجود ندارد.

دربارهء روابط داخل و خارج

مصاحبهء حشمت طبرزدی با تلويزيون رهائی

دشواری تعامل با غرب بدون جلب رضایت سپاه

کوروش اعتمادی

پس از برکشيده شدن حسن روحانی در انتخابات، «تفاهمنامه» ژنو 3، بصورتی بالقوه می تواند آغاز  فصل تازه ای از تعامل غرب با حکومت اسلامی بحساب آید، اگر همهء شروط گفته و ناگفتهء مندرج در آن تحقق یابند. و به نظر می رسد که يکی از شروط نانوشتهء آن جمع کردن دست و پای سپاه پاسداران و جلوگيری از دخالت آنان در کار حکومت، و در نتيجه پايان دادن به ماجراجوئی های شان در منطقه است، واقعيتی که سخت سرداران سپاه را به اضطراب افکنده است.

مدرنيته، سنت و مذهب؟

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

می توان پرسيد که «آيا مشکل ما ايرانيان در مورد پذيرش مدرنيته (و لذا عرف مداری و انسان مداری و سکولاريسم و دموکراسی) سنت های ما هستند؟» و اگر چنين است «محل تقابل آن سنت ها با مدرنيته در کجا است؟» يا «آيا سنت های ملی ايرانيان سد راه گسترش مدرنيته در آن سرزمين اند يا سنت هائی اختصاصی (از خانوادگی گرفته تا مذهبی) که از دل باورهای گروهی و جماعتی بر می آيند و از نسلی به نسل ديگر منتقل می شوند؟»

 پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صوتی با صدای سعيد بهبهانی

سرباز کوچک و جسور ولایت و جرثومه فساد!

شهباز نخعی

با آن که به مصداق " آب که ازسرگذشت چه یک نی، چه صد نی"، کار نظام پلید ولایت مطلقه فقیه از "رسوایی هراسی" گذشته، ولی شدت پس لرزه های زلزلهء سیاسی رسوایی مالی افشا شده در ترکیه چنان بوده است که نظام را به واکنشی ناشیانه و نسنجیده واداشته. می گویم "ناشیانه و نسنجیده" زیرا این واکنش می تواند نتایجی کاملاً عکس آنچه که نظام انتظاردارد به بارآورد. این واکنش اعلام دستگیری بابک زنجانی، جوانی است که یک شبه ره صدساله پیموده او از دلالی ارز با سود یک تومان درهردلار، به یک امپراتوری مالی چند ده میلیارد دلاری مرکب از هفتاد شرکت و موسسه از تولید لوازم آرایش گرفته تا هواپیمایی، هتل داری، بانک داری، بسازوبفروشی و دلالی نفت و... دست یافته است.

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 
 
 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 ((((((                        hhhhhhh