يکشنبه 22 و  دوشنبه 23 دی ماه 1392 ـ 12 و 13 ماه ژانويه  2014       

شرح تصوير شير و خورشيد   |    نظرات خوانندگان    |   مکاتبه با سردبير   |   پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو کلی مقالات      |      فهرست نام نويسندگان و مطالب شان    |   بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت     |   آرشيو عکس ها و طرح ها      |   آرشيو نظرات خوانندگان     |    جستجو در سايت

شلتاق مطهری و ديگر مصائب

حمیدرضا رحیمی

فدوی سرانجام از کار برادر علی(ع) مطهری، نمایندهء محترم حکومت در مجلس، سر در نیاورد؛ زیرا آن بزرگوار، در همه جای «زمین» بازی فرموده و، افزون بر برادران کثرالله امثالهم*، فدوی را  نیز بقول عوام confused می کند!.. باری برادر مذکور در آخرین حرکت خود، از گوشهء راست زمین، بشرح زیر، به دروازهء خودی شدیداً شوت کرده است!: «خبرگزاری مهر: زمانی که هیات هایی از کشورهای عربی میهمان مجلس هستند در متن خوشامدگویی که بر روی ال.سی.دی مجلس نقش می بندد باید از زبان عربی استفاده شود، در حالی که ما به زبان انگلیسی به عرب زبانان خوشامد می گوییم!..» فدوی با برادر علی(ع) مطهری در این باب اختلاف عمده ای ندارد جز اینکه از هیبت و لباس که بگذریم، به نظر او پس از انقلاب شکوهمند، عربی زبان اول ماست نه دوم!

چرا من و فلونى راى نداديم

شعری از افشين بابازاده

رفيقم گفت: رأى ميدم. / سر برگرداندم / به ويسکى گفتم: فلونى! / جوهر تا كجا مي رود؟ / در يخ رقصيد / خنديد و گفت: / تو همين جا بنشين / به نيما، هدايت و  كسروى / تكيه بده. / بگذار بگذرد./ بعد / دستم را گرفت / رفتيم آن سوى ميزى بلند./ ويسکى در يخ ِ سماع مى چرخيد / عرفان واقعيت / شعرى بدون وزن و قافيه شد. / دست در دست فلونى رفتيم / با سپيدى واژه ها / تا جوهر آلوده به فقيه را / نجات دهيم.  

«اگر دیر نشده باشد!»

نامهء محمود دولت آبادی در پی ديدار با روحانی

«زبان‌پریشی» سیاسیون

از فيس بووک مسعود لقمان

1. دیشب «حسن روحانی» در تالار رودکی هنرمندان را گرد آورده بود تا با آنان سخن گوید. زینت‌المجالس ‌های همیشگی بودند: از محمود دولت‌آبادی و شهرام ناظری گرفته تا مسعود کیمیایی و داوود رشیدی و بسیاری دیگر. چند تنی از شاخه‌های گوناگون فرهنگ و هنر، به عنوان نمایندگانی که البته برگزیده‌ء ترتیب ‌دهندگان نشست بودند، از ظن خود سخنانی بر زبان راندند. در پایان نیز، روحانی حرف‌هایی زد و وعده‌ هایی داد که به مذاق بیشتر باشندگان خوش نشست.

2. این جماعت از ارزش ‌هایی سخن می‌گویند که باوری بدان‌ها ندارند و کارنامه‌ء آنان، گواه این مدعاست. مثلاً از آزادی می‌گویند و از اینکه هنر با آزادی رابطه‌ء مستقیم دارد. اما، اگر خوش ‌بینانه هم بنگریم، آنچه شنونده‌ء آنان از آزادی فهم می‌کند، با آنچه که آنان در نظر دارند، از زمین تا آسمان متفاوت است؛ و هم از این روست که در ادامه، روحانی هم از «امام، به عنوان احیاگر قرن، که آزادی را برای این سرزمین به ارمغان آورد ... و در دوران امام بود که بسیاری از آثار ادبی و هنری اجازه‌ی نشر یافت» دم زد و بدین‌گونه، درکی را که از «آزادی» دارد عیان کرد.

3. به باور من، در هیچ دوره‌ای از تاریخ ایران، اینگونه واژه‌ها استحاله و از محتوای خود تهی نشده‌اند و اینقدر نیز سخنان آشفته و درهم و برهم رانده نشده است؛ تا آن اندازه که گرفتار «زبان‌پریشی» دردناکی شده‌ایم. از «جامعه‌ء مدنی» سخن می‌گویند، در حالی که مرادشان «مدینه‌النبی» است؛ از «ایران برای همه‌ء ایرانیان» می‌گویند، در حالی که به ایران به عنوان یک حوزه‌ء تمدنی و به ایرانیان به عنوان ملتی تاریخی باوری ندارند و ایران و ایرانیان را بخشی از امت اسلامی می‌دانند؛ و مثال‌های بسیار دیگر که جایش در این مجال نیست.

4. حال چه باید کرد؟ باید نخست سفسطه و مغلطه‌ها آشکار و نهان در این سخنان را درک کرد و سپس از مدعیان خواست که برداشت شان را از آنچه مدعی ‌اش هستند عیان کنند و سپس نسبت آن واژگان را با کارنامهء گویندگان اش سنجید تا دریافت فرجام این ره که می‌رویم به کجاست.

پيوند به خبر و عکس های اين ديدار  1   2

در رثای زنده یاد رضا مرزبان

(۱۳۹۲- ۱۳۰۷ )

اعلاميهء گروهی از دوستان او

رضا مرزبان، پس از یک بیماری طولانی، در ساعات نخستین روز شنبه 7 دی ماه  (28 دسامبر) در یکی از بیمارستانهای شهر سن دنی، در نزدیکی پاریس، درگذشت. آن کس که این چنین ما را ترک می کرد، بیش از پنجاه سال حضور فعال در روزنامه و روزنامه نگاری ایران معاصر بود. مرزبان، در همۀ این سال های دراز، چه فراوان آموخت و فرا گرفت و چه بسیار آموخته ها و فراگرفته های خود را از سر صدق و صفا با دیگران در میان گذاشت، خاصه با همۀ آن دائشجویانی که در طی سال ها، در دانشکدۀ علوم ارتباطات اجتماعی توفیق می یافتند که از تجربه ها و دانسته های او بهره مند شوند و بهره گیرند. و این چنین بود که در تربیت نسل های تازه ای از اهل مطبوعات مشارکت جست.

سپاه پاسداران در عصر پسا خامنه ای

سعید قاسمی نژاد

در مقابل «سپاه» ائتلافی به غایت گسترده شکل گرفته است؛ ائتلافی که یک سر آن به اصلاح طلبان می رسد و سر دیگر آن به محافظه کاران، سنگ بنای آن ائتلاف و ستون افراشته آن نیز اعتدال گرایان طرفدار رفسنجانی هستند. این ائتلاف گسترده «ائتلاف ناچاران» است؛ ائتلاف همهء آنان که سپاه خود را از آنان بی نیاز می بیند، همهء آنانی که در درون خیمه قدرت هستند اما نه تنها سهم شان از ثروت و قدرت بدان حدی نیست که انتظار دارند بلکه در قدرت گرفتن روزافزون سپاه پاسداران حذف تمام و کمال خود را نه فقط در عصر پساخامنه ای بلکه در همین آیندهء نزدیک می بینند. از همین روست که نبرد بر سر جانشینی مدت هاست که شروع شده است.

موش، موش زایید!

الاهه بقراط

این تیتر را درباره «پیش نویس لایحه احزاب» از سایت «اخبار روز» به عاریت گرفتم. یک سایت چپ‌گرا به سردبیری ف. تابان که وی را از زمانی که هر دو جوان بودیم و او در نشریه «کار» می‌نوشت می‌شناسم. از یک سو، دولتی که محدوده اختیاراتش از سوی رهبر و نهادهای نظامی و امنیتی تعیین می‌شود، قعطا نمی‌تواند «کوه» باشد تا همان روایت رایج را درباره‌اش به کار برد. از سوی دیگر، این پیش‌نویس «لایحه احزاب» درست مانند پیش‌نویس حقوق شهروندی، حقی فراتر از بی‌حقیِ مندرج در قانون اساسی برای تأسیس و فعالیت احزاب قائل نیست.

خط قرمز میان «اصلاح طلبی» و «نفی ولایت فقیه»

دنیز ایشچی

وظیفهء مرحله ای «اپوزیسیون سکولار دموکرات مسئول» نه دادن امیدهای واهی اصلاحاتی، نه تکرار هدایت کاروان تحول به سمت امید ها و سراب های نافرجام، بلکه تدوین برنامه های آرمانی مستقل مرحله ای گذر بر پایه های  کاربرد چالش ها در صف های مستقل، حضور سیاسی مستقل و متحد در صحنه، نفی ارزش ها و ساختارهای حکومتی نظام ولایت فقیه، برقراری پیوند ارگانیک با روانشناسی اجتماعی از طريق کاربرد دستاوردهای تکنولوژیک نوین اجتماعی، و بالاخره بسیج کردن افکار عمومی در راستای نفی تاریخی نظام ولایت فقیه می باشد. این است انتظار انسان قرن بیست و یکم از رهبران سیاسی اپوزیسیون ترقیخواه و حقوق بشری و آزاده ایران، نه سیر نزولی تسلسل وار انتخاب های میان بد و بدتر.

تغيير قبله، آميزه ای از دين و سياست!

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

ميانهء مسجد کوچک «صاحب دو قبله» ايستاده بودم و تاريخ صدر اسلام در برابر چشمم ورق می خورد. اختلاف های سياسی، جنگ ها، قتل عام يهوديان، به اسارت گرفتن زنان و کودکان شان، تغيير نام يثرب به «مدينه النتی»، نماز های مشتاقانهء مسلمانان، پشت به اورشليم و رو به خانهء خود در مکه... براستی اين وقايع به ديني که 23 سال پيش به محمد وحی شده بود چه ربطی داشت؟

قربانی سیاست بازی ها!

شهباز نخعی

دو هفتهء دیگر، گروهی سیاست پیشه که با عواطف انسانی چندان سازگار و آشنا نیستند، بار دیگر در ژنو گرد هم می آیند تا بلکه گره های کور کلاف سردرگم بزرگترین فاجعهء انسانی قرن بیست و یکم در سوريه را بگشایند و راه حلی بیابند تا جلوی کشتار روزانهء به طور متوسط 200 انسان گرفته شود و بر شمار میلیونی آوارگان و بی خانمان ها افزوده نگردد. باا توجه به ترکیب شرکت کنندگان در این کنفرانس و خیره سری جنایتکارانهء بشار اسد و حامیان اش، بعید به نظر می آید که این نشست نیز نتیجهء مثبتی داشته باشد اما، از آنجا که انسان به امید زنده است و به هر روزنه و کورسویی دل می بندد، امید است که کنفرانس ژنو 2 بتواند منشاء اثری مثبت شود و مردم دلیر و ستمدیدهء سوریه بیش از این قربانی سیاست بازی ها نشوند!

مشابهت ها و تفاوت ها در جنبش سکولار دمکراسی

کوروش اعتمادی

سکولاریسم، در مفهوم واقعی خود، به معنای نفی کامل هر نوع حاکمیت مذهبی و ایدئولوژیک است. اگر امروز می پذیریم که جنبش سکولار دمکراسی در داخل کشور بطور موقت، و یا به لحاظ تاکتیکی، از هدف اصلی و استراتژیک خود، که انحلال حکومت مذهبی است، پرهیز کند، اين امر صرفاً بدلیل شرایط سیاسی ویژه ای است که در داخل حاکم است که به شکل اختناق و سرکوب لجام گُسیختهء آزادیخواهان نمود پيدا می کند. لذا، ضروری است که این فرصت را برای جنبش سکولار دمکراسی در خارج جایز بدانیم که، برای رسیدن به هدف جنبش و انعکاس خواست عمومی جامعه، همچنان انحلال حکومت روحانیون را در دستور اصلی کار خود داشته باشد.

از انقلاب قبلی تا انقلاب بعدی

رامین کامران

تغییری که ما خواستار آنیم، چه این صفت را بپسندیم و چه نه، تغییری به تمام معنا انقلابی است زیرا قرار است چارچوب حیات سیاسی را تغییر بدهد نه این و آن گوشه اش را. برای ارزیابی موقعیت فعلی، اول به جنبش اعتراضی بعد از انتخاب مجدد احمدی نژاد که نام جنبش سبز گرفت، برمی گردم چون تا این تاریخ، آخرین فرصت بزرگی است که از دست ایرانیان رفته است. بازگشت به آن لازم است چون به تصور من، بسیاری از عواملی که مانع استفادهُ مردم از فرصت به دست آمده شد، هنوز بر سر راه است و می تواند به آسانی حرکت آینده را هم که دیر یا زود پیدا خواهد شد، از مسیر درست اش خارج کند.

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 
   
 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 ((((((                        hhhhhhh