26 و 27 اسفند ماه 1392 ـ  17 و 18 ماه مارچ  2014                                                     سردبير: اسماعيل نوری علا        

شرح تصوير شير و خورشيد   |    نظرات خوانندگان    |   پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

    |       آرشيو عکس ها و طرح ها       |       جستجو در سايت       |     باشگاه لوس آنجلس     |      باشگاه هلسينکی

آن که از آتش می گذرد زيباست!

شکوه میرزادگی

چهارشنبه سوری يکی از  چند گوهر بازمانده از فرهنگ دوران های دور سرزمينی است که در آن زندگی می کنيم و حس داشتن آن ها بر تن و جان ما نشسته است. هر چه هست در اين جشن نشانه ای از بکن نکن های مذهبی، قومی، نژادی، جنسی و جنسيتی نيست. و از آنجا که زمينی است يا زمينی شده است  با روحيه و مردمان اين زمانه خوانانی دارد. اما می بينيم که در سی سال گذشته به بهانه های مختلف از «همزمان شدن با عزاداری های اسلامی» گرفته تا «آتش پرستی» و «بيهوده بودن و مضحک بودن آن » و تا  «خطر آتش سوزی» و غيره به شدت از سوی حکومت موجود درايران با آن مخالفت می شود.

ضعف وطن دوستی از دلایل اجرای طرح های طبیعت ستیزانه است

گفتگو با دکتر حسین آخانی

برندهء جايزهء نوروز بنياد ميراث پاسارگاد

گفتگوگر: سپهر سليمی

تکامل اجتماعی راه خودش را می رود. الان محیط زیست دغدغهء همه شده است. شاید هر دو هفته در ایران یک همایش در مورد محیط زیست تشکیل می شود. حتی مخربان محیط زیست هم در این همایش ها و نمایشگاه ها شرکت جدی دارند و ژست محیط زیستی می گیرند. شاید این گردهمایی ها خیلی نتواند کارآیی داشته باشد، ولی حداقل آن این است که فرهنگ سازی می شود و در آینده حجم مطالبات اجتماعی را بالا می برد. الان مشکلات کلان محیط زیست مانند خشک شدن دریاچه ارومیه و زاینده رود، ریزگردها و آلودگی به حدی عمومی شده که مسئولین چاره ای ندارند در مورد آنها فکر کنند... نکتهء مهم دیگر آموزش مدیران است. در این سال ها بیشترین آسیب به محیط زیست توسط طرح های دولتی وارد شده است.

آشنائی با برندگان جايزهء نوروز بنياد ميراث پاسارگاد

در رشته های ميرات طبيعی، ميراث فرهنگی ناملموس،

و فعاليت های هنری

1393، سال «بزرگداشت جشن های ایرانی» ست

بنیاد میراث پاسارگاد

امسال نهمین سالی است که بنیاد میراث پاسارگاد، در آستانهء نوروز، این مهم ترین جشن وسال نوی ايرانيان، برای سالی که از راه می رسد نامی را پیشنهاد می کند. این بنیاد به دلیل این که بی توجهی های عمدی سازمان های دولتی ايران از یک سو، و خشم و ستیز بی دلیل برخی از متعصبین مذهبی نسبت به جشن های ملی و ایرانی ما، از سویی دیگر، بيش از پيش شده است، سال 1393 خورشیدی را «سال بزرگداشت جشن های ایرانی» نام می نهد.

فراز از ضجه

حمیدرضا رحیمی

يک شهروند: بهترین و ماندگارترین نوع پذیرایی، که ان‌شاءالله از زائران نوروزی در دو هزار امامزاده جلیل‌القدر صورت خواهد گرفت، ارائهء یک برنامه تعالیم اسلامی است که مسئولین محترم اوقاف و امور خیریه با چاپ و توزیع رایگان یا با قیمت پایین کتابچه‌های حاوی دستورات قرآنی و احادیث چهارده معصوم(ع)، زائران را به فیض کامل برسانند.

فدوی: مراتب به آگاهی زائران نوروزی رسید؛ قدری متغیر شده و گریبان او را گرفتند که اولاً به تو چه! ثانیاً آنان مسافران نوروزی اند، نه زائران نوروزی! ثالثاً اگر آن زبان بستگان بخواهند در این نوروز اندکی از ضجه و شیون و اهل قبور دور باشند، چه کسی را باید ببینند؟

درخواستی از شاعران ايران به مناسبت برگزاری جشنوارهء شعر فجر

افشين بابازاده

بیش ازسی سال است که شاعری را از شب عروسی اش بردند و به جوخهء اعدام سپردند. حتی یک نشست خانگی کانون نویسندگان را با تحدید جلوگیری کردند. روزنامه نگاری و فعال حقوق بشری نیست که پشت میله های زندان نباشد. هفته ای نیست که تاتربه دار آویختن ها و به نمایش گذاشتن جان کندن انسانی در میان خیل ترافیک و بیکاران به نمایش گذاشته نشود. در آنسوی شهر هم کارگران برای دریافت حقوق نپرداخته شان برابر دادگستری ها ی فرمایشی با باتون و تکفیر روبرو می شوند. و آنسوتر نمایش دست برد به منابع ملی شما ست، که امروز هر چه با شتاب، به نیستی و خریطه ها می رود. حال به سوی شما شاعران آمده اند تا در خیمه شب بازی جشنواره فجر شعرشرکت کنید و آن هم با سرپرستی وزارت ارشاد، وزارتی که در این سی و پنج سال مرکز خمیر کردن نوشته ها و استعدادهابوده است. وزارت خانه ای که بی ارتباط نبوده با داروغه های غیبی که جان پوینده و مختاری و میرعلایی ها و ... را چون کتابهای توقیفی با اشتهایی ناتمام خمیر کرده اند. بهتر است بگوییم این بازی برای آلوده کردن شاعران مستقل به بوی دستگاه دولتی و بارگاهشان بر پا شده است. آنهایی که کوچکترین ارزشی برای شاعر و نویسنده نمی بینند چه شد که ناگهان بانگ طبل فجری برای شعر سر داده اند. و نقاره چی هاشان را در شهر به راه انداخته اند تا بگویند بساطی در کار است تا لبخندی دولتی خیرات کنند. من تردیدی ندارم که شما شاعران با همان وجدان انسانی که درقلبتان می تپد خود را ازاین شوخی ها جدا می دانید. رندی شما در پاکدامنی شماست نه چهار خط شعر خواندن کنار زندان بانان. [در فيس بووک]

يک مطلب مربوط

«حلقۀ مفقودۀ» انقلاب پنجاه و هفت

فاضل غیبی

سی و پنج سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و گرچه دست اندرکاران و تحلیل‌گران پرشماری بدان پرداخته‌اند، اما هنوز کسی توضیح قانع کننده‌ای برای این پدیدۀ شگرف نیافته است! در فروردین پنجاه و هفت رِژیم شاه هنوز از چنان ثباتی برخوردار بود که هیچکس سقوط آن را در‌‌ همان سال پیش ‌بینی نمی‌کرد. حوادث این سال و قدرت ‌یابی غیرمنتظرۀ نیروهای مذهبی چنان چرخشی بود که تمامی تئوری‌ها و نظریه‌های گروه های مخالف شاه را درهم نوردید... آیا امروز، پس از سی و پنج سال، ممکن است به کمک دانش نوین و سرانگشت اندیشه، انقلابی را توضیح داد که به‌صورت رؤیایی شیرین آغاز شد، اما بزودی به کابوسی بلند بدل گشت؟

سکولار دموکرات ها و مسئلهء آلترناتيو سازی

گفتگو با اسماعيل نوری علا

گفتگوگر: سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

ويدئو       فايل صوتی

منشاء سیاسی مطرح شدن شعارهای مطالبه محور

کوروش اعتمادی

اکنون صحنه گردان های سناریوی طرح شعارهای مطالبه محور ترجیح می دهند، کارزار تبلیغ مطالبات حداقل مردم از بین دسته بندی های گوناگون «اپوزیسیون» به سر منشاء اصلی خود، یعنی به درون بخش هایی از حاکمیت منتقل شود. روشن است در یک چنین شرایط  سیاسی بغرنج، وظایف سنگین تری پیش رو جنبش سکولار دمکراسی انحلال طلب و جامعه شهروندی قرار می گیرد تا در مقابل این چرخش سیاسی، روش مبارزاتی را برگزینند که مغایرتی با پرنسیپ ها و آرمان های استراتژیک جنبش سکولار دمکراسی نداشته باشد. 

به هنگام خواب مان سكوت مي كنند، نه قتل مان!

ايراندخت دل آگاه

از همين روست كه از روزی كه «بركين الوان» براي هميشه از ترکيه كوچيده، باز هم «آزادگي» و آزاد انديشي در آن كشور، خودي نشان داده و آتشفشان آزادي خواهي و حق طلبي فوران كرده است. باز هم «نان» ها در اين سو و آن سو ديده مي شوند. فقط  كمر اين نان ها را با روبان هاي مشكي آراسته اند؛ جامه اي پرمعنا و «خواب شكن» بر قامت تكه اي خمير پخته شده! پير و جوان و خرد و كلان، همه تكه ناني در دست دارند. ولي از خوردن اش چشم پوشيده و آن را به عزا نشانده اند.

خواب آرام آقای اوباما!

شهباز نخعی

دو دهه پیش، درپی فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی، جرج بوش پدر "نظم نوین جهانی" را به رهبری ایالات متحده اعلام کرد.  ادعای رهبری بر دنیا الزامات خاص خود را دارد.  ریشهء مشکلات کنونی، و از جمله "فاجعهء بزرگ انسانی" در سوریه، در این است که امریکا، بدون آن که کناره گیری خود از رهبری دنیا را رسماً اعلام کند، عملاً از پذیرش مسئولیت آن الزامات شانه خالی کرده و از این رو آشفتگی ها و نابسامانی های روز افزون دنیا، از جمله فاجعهء سوریه، خواب آرام آقای اوباما را بر هم نمی زند!

انقلاب و آلترناتيو

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

هر قانون اساسی جديد برخاسته از يک انقلاب حکم «آلترناتيو ِ» ترتيبات سنتی حکومت کردن (مثلاً، پادشاهی مطلقهء قبل از انقلاب مشروطه) و يا قانون اساسی قبلی يک سرزمين (مثلاً، استقرار قانون اساسی اسلامی به جای قانون اساسی مشروطه) را دارد. اما هر انقلاب رهبرانی، و هر قانون اساسی جديد تصميم گيرندگان و نويسندگانی، دارد که آنها نيز «آلترناتيو حاکمان قبلی» محسوب می شوند و در شکل گيری قانون اساسی جديد و نهادهای برخاسته از آن دخالت کامل دارند.

 پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صوتی با صدای سعيد بهبهانی

آقای علیجانی، و افسانه «ملی – مذهبی» ها

بهرام خراسانی

در سخنان آقای علیجانی که در پله ی بالای منبر ملی – مذهبی جا خوش کرده و فرصت سخن گفتن چندانی هم برای دیگران باقی نمی‌گذاشت، جای سخن هست. شاید اگر آقای علیجانی پوستین پوسیده ی علی شریعتی را بر دوش نیفکنده بود، ما نیز پا به محفل انس پرگار نمی‌گذاشتیم. اما چون هنوز جای زخمی پنجه های گرگی که در سی و پنج سال گذشته از درون این پوست گوسفند بیرون آمده، برتن ملت ایران دیده میشود، گذشتن از کنار سخنان او، روا نیست.

تضادهای اصلی و عاملان دگرگونی

شیدان وثیق

در برابر سه سلطه اصلی در جمهوری اسلامی، جنبش زنان و جامعه مدنی، جنبش کارگری و جنبش دموکراتیک ملیت ها می توانند زمینه های عینی و ذهنی تغییرات ساختاری در جامعه ی امروز و آینده ایران را فراهم سازند. می گوییم «می توانند»، زیرا که امر اجتماعی جبرباورانه نیست بلکه همواره شرطبندی، آزمون، چالش و مبارزه است. علم تاریخ وجود ندارد. جنبش مردمان علیه ستم و سلطه همواره رخدادی غیر قابل پیش بینی و محاسبه است. کامیابی اش نیز در نهایت نامسلم و نامحتوم است.

رادیکالیسم در زبان و در رفتار

محسن ذاکری

جمعه گردی هفتهء پيش دکتر اسماعیل نوری علا دربارهء «سود و زیان رادیکالیسم» و اینکه چگونه می شود که واژه هایی، با معنای عمیق و مفید، به سطح می آیند و  بر خلاف گوهر معنایی خود فهمیده می گردند، مرا به یاد مکتب «نشانه شناسی» [سِمیوتی] انداخت و  فکر کردم قدری در مورد «تعقل کنش زا» بنویسم؛ چرا که «نشانه ها» به رفتار می انجامند و «رفتار» معیار اساسی سنجش ما است. پس نخست نگاهی بیاندازیم به نشانه ها و کارکرد های آنها و اینکه چگونه «نشانه ها» کار می کنند.

انگره‌ مينو

شعری از ميرزا آقا عسگری

شعر «انگره مینو» را برای خمینی نوشته بودم اما امروز وصف دقیقی از خامنه ای و دم و دستگاه حکومتی و دولتی اش هم هست.

آغاز بکار وبلاگ

باشگاه هلسينکی

اعضاء جديد هيئت مشاوران

الاهه بقراط ـ دکتر علی نيری

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

هيئت مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفترهماهنگی با سازمانها

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

نخستين بيانيهء تحليلی

جنبش سکولار دموکرسی ايران

اخبار گذشتهء جنبش

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 
   

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 ((((((                        hhhhhhh