سردبير: اسماعيل نوری علا                      چهارشنبه 18 و پنج شنبه 19 تير ماه 1393 ـ  9 تا 10 ماه ژوئيه 2014   

شرح تصوير شير و خورشيد   |    تفصيل نظرات خوانندگان    |   تماس با سردبير    |    پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

  جستجو در سايت       |     باشگاه لوس آنجلس     |      باشگاه هلسينکی     |    مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران

مشروطيت به روايت جنبش سکولار دموکراسی                                                 مشروطيت به روايت حکومت اسلامی

لطفاً توجه فرمائيد: در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» تبديل می شود.

شنبه نهم و يکشنبه دهم ماه اگوست 2014 در شهر «بوخوم» آلمان

متن دعوت عام        فايل صوتی دعوتنامه 

 شرکت کنندگان تا امروز   حمايت کنندگان تا امروز 

دعوت شدگان            برنامه های در حال تکميل

افتتاح کنندگان کنگره (نمايندگان سازمان های سياسی)

پوشش زندهء راديو تلويزيونی برنامه های کنگره

 پيام های واصله به کنگره

 نوشته ها و برنامه های ديداری و شنيداری دربارهء کنگره

آدرس محل برگزاری کنگره       پيوند به اطلاعات هتل ها

زباله هاي چند ميلياردي؛ عزيز نسين؛ و سرباز يك لاقبا

ايراندخت دل آگاه

روشنفكراني همچون عزيز نسين را اصلاً و ابداً نمي توان با اين جماعت «گز كن و جِر بده و پس نگير»  مقايسه كرد (به سياق همان تعبيري كه پدر بزرگم دربارهء بزازها - پارچه فروشان - دوره گرد قديمي به كار مي برد). و بماند البته كه ما هم «روشنفكر» راستين داريم. راست اش آن قدرها هم تهيدست نيستيم. ولي نام شان در ميان هياهوي بازار مكارهء «فرهيختگان ِ خودخوانده» گم شده و مي شود. باري، سخنان اين روشنفكر مثال زدني ِ ترك، مرا با خود برد. در دل گفتم: راست مي گويد، همه چيز را كه نبايد از ديگران انتظار داشت. من و تو و او هم مي توانيم يك سرباز باشيم و به موقع تيري بياندازيم. پس رفتم در پي گفت و گو با چند آدم وارد! تا جست و جويي كنم دربارهء خبر توليد برق از زباله.

پرچم ایران و بلوغ مدنی جوانان

حسن یوسفی اشکوری

هرکسی و هر گروهی می تواند با رژیم مخالف باشد و برای تحقق آرمان هایش با حکومت و حاکمان مبارزه کند و حتی اگر مفید و شدنی می داند برای براندازی آن (به تعبیر عربان «اسقاط نظام») بکوشد اما پرچم و دیگر نشانه‌های رسمی حکومت (هر حکومتی، ‌مستبد و یا دموکرات) محترم است و احترام به آنها نشانهء بلوغ سیاسی و رشد اندیشهء شهروندی و دموکراسی خواهی است. در واقع پرچم و دیگر امور در هر دوره‌ای چیزی به مراتب فراتر از هویت و عملکرد رژیم حاکم و این دولت و آن دولت است.

حلال و حرام کردن گردشگری و پی آمدهای زیانبار آن

شکوه میرزادگی

قرار است، در ماه سپتامبر سال جاری، کنفرانسی با عنوان «توريسم حلال» در شهر آندلس اسپانیا برگزار شود. بر اساس اطلاعات موجود، این کنفرانس بیشتر به مسایل تجاری و سرمایه گزاری های بخش خصوصی اروپایی در بخش گردشگری، توجه دارد؛ چرا که صاحبان صنعت گردشگری (توريسم) معتقد شده اند که گردشگران مسلمان بازار گسترده ای را فراهم آورده اند و آنها لازم است راه های نفوذ در اين بازار و جذب سرمايه های گردش کننده در آن را جستجو کنند. در اين ميان، به نظر می رسد که حکومت اسلامی به شدت علاقمند شده تا این «گردشگری حلال» را جايگزين طرح ناموفق ايجاد «توریسم اسلامی» خود کند، که مبتکر اصلی آن اسفندیار رحیم مشایی و دولت احمدی نژاد بودند.

نشانه ای از استقرار فرهنگ یواشکی؟

شهلا عبقری

فکر می کنم که سالیان درازی است که مردمان ما یواشکی زندگی می کنند و از این نوع به اصطلاح "آزادی های یواشکی" بسیار دارند. به عبارت دیگر، "یواشکی" جزوی از فرهنگ مان شده و می رود که  هر چه بیشتر نهادینه شود. و امروز به جایی رسیده ایم که حتی اگر در مواردی که احتیاج به "یواشکی" نیست  می خواهیم یواشکی کاری را بکنیم و یا  واژهء یواشکی را نامربوط استفاده کنیم. اگر  نگاهی کوتاه به اطراف مان بیاندازیم، می بینیم که زنان یواشکی ِ شوهران شان، فرزندان شان، یواشکی ِ پدران شان و خواهران شان، یواشکی ِ برادران شان و، بطور کلی، یواشکی ِ مردم، و یواشکی ِ حکومت شان بسیار کارها می کنند.

همگرایی ها و واگرایی های ایرانیان

در حاشیه مسابقات فوتبال جام جهانی

مهرداد درویش پور

سه گروه به همبستگی ملی نشاط آفرین مردم ایران لطمه می زنند. در این میان اما واکنش مفسر ورزشی تلویزیون کردستان نگاه و الگوی دیگری را پیش روی نهاده است. او پس از صحنه ای که اشکان دژآگه موقعیت گل را از دست داد گفت "این اشکان نیست. این اژدها است. با این بازی اگه ایران ببازه باز هم باعث افتخاره!" در این گفته حس همبستگی حتی مرزهای ملی و جغرافیایی را نیز درنوردیده که بسیار ارزشمند است. به جمله او تنها باید افزود شور گسترش همبستگی اجتماعی انسانها به دور از هر نوع تبعیض و کینه جویی، سخت غرورآفرین است.

حمیدرضا رحیمی

استقلال؛ آری یا نه؟!

فدوی داشت، حسب شیوهء مرضیه، قلم صد تا یک قاز در مردُمک چشم خسته می زد که دفعتاً بیاد آورد که امروز، چهارم جولای و مصادف است با سالروز استقلال ممالک محروسهء امریک، که میزبان بی جیره و مواجب فدوی، بعنوان وطن سوم اوست؛ فلذا بر آن شد که کار ِگل را عجالتاً وا نهد، و برود تا مراسم این سالگرد را، از تلویزیون های بیشمار شیطان بزرگ تماشا کند... باری فدوی ده ها کانال تلویزیونی شیطان بزرگ را با تأمل بر رسید، و جز در یک کانال چیز قابلی ندید. از  اتوبوس هائی هم که باید ُامّت خاج پرست را، به ضمیمهء ساندیس و ساندویچ به محل برگزاری مراسم حمل و تخلیه می کرد تا شیهه کشان بگویند «مرگ بر همه، جز معظم له» نیز اثری نیافت!

جنبش دانشجویی 18 تیر ماه 1378

حشمت الله طبرزدی ـ مقاله ای از سه سال پيش

این جنبش توانست بخش هایی از مردم را نیز با خود همراه نماید و آنچه لازم بود گفته شود را در شعارهای خود مطرح کرد. دیکتاتوری مذهبی را نشانه گرفت، حتی در شعارهای خود جمهوری ایرانی را مطرح کرد و خواهان یک جنبش آزاد و دمکراتیک بود اما این جنبش به هیچ وجه ملی و توده ای نشد و در واقع تا حدودی نورس بود و زمان پیروزی آن نرسیده بود. ضمن اینکه اصولاً یک بخش از این جنبش، یعنی اصلاح طلب ها، با اهداف سکولاریستی و تحول طلبانهء آن موافق نبودند، برای اینکه گمان می کردند از طریق اصلاحات درون حکومتی و بدون تغییر بنیادین، از جمله تغییر قانون اساسی به نفع سکولاریسم و دمکراسی، بتوانند به اصلاحات مورد نظر خود برسند.

«دعوای شیعه و سنی»

حربهء حکومت‌های مذهبی، افراطیون منطقه و قدرت‌های جهانی

الاهه بقراط

بر خلاف جنگ اول و دوم جهانی، «جنگ گرم» در قرن بیست و یکم بسیار دورتر از مرزهای اروپا و بدون مشارکت مستقیم ارتش‌های غربی روی می‌دهد. حتا رویدادهای اوکراین که تصور یک جنگ جهانی دیگر را دامن می‌زد، به سوی عراق هدایت می‌شود. ما اهالی خاورمیانه پیشبرد سیاست‌های قدرت‌های جهانی و درگیری و خونریزی بین ساکنان آن منطقه را «مدیون» حکومت‌های مذهبی و فاسد مانند جمهوری اسلامی و عربستان سعودی و هم چنین افراطیون مذهبی هستیم که در پی «مدینه فاضله» خود از سوی همه اینها به بازی گرفته می‌شوند.

عراق به کدام سو می رود؟

بیانیه جبهه ملی ایران - تهران

عراق که پس از حملهء آمریکا در سال 2003 از شر یک حکومت جبار و خودکامه نجات یافت و می باید با بهره گیری ازفرصت بدست آمده به سوی یک نظام مردم سالار با مشارکت همه اقوام و مذاهب پیش می رفت، متأسفانه در این مسیر درست و عقلانی قرار نگرفت. به ویژه در سال های اخیر آقای نوری المالکی نخست وزیر عراق با در پیش گرفتن فرقه گرایی و گروه گرایی و بی اعتنایی به خواسته های سنی ها و کردها و سایر اقلیت ها و راه ندادن به آنها برای دخالت در امور کشور و رعایت نکردن موازین دموکراسی و حقوق بشر خشم همه را نسبت به حاکمیت عراق برانگیخت و زمینه ای گسترده از نارضایتی فراهم ساخت که در نتیجه آن رفتارها اکنون عراق به خاک و خون کشیده شده و علاوه بر جنگ های داخلی، حتی در معرض از هم گسیختگی و تجزیه قرار گرفته است. که گفته اند آنکس که باد می کارد طوفان درو می کند.

مردان تنها و مردمان تنها

محسن ذاکری

اگر مسعود نقره کار عزیز و تک تک بزرگان سیاسی اپوزیسیون را در مقابل این پرسش قرار دهم که: «چرا بختیار تا زمان مرگ اش در اپوزیسیون تنها بود؟ پاسخ چیست؟ اگر بختیار زنده مانده بود آیا در زمان بروز اصلاحات امکان داشت که اپوزیسیون متفرق گرد او جمع شوند؟ آیا خود آقای نقره کار از حامیان و هموندان وی می شد؟ اگر  بختیار ده سال پیش هنوز در سن نود سالگی اش زنده بود و مراسم بزرگداشتی برای او می گذاشتند چند نفر از «بزرگان» اپوزیسیون برونمرز به آن مراسم می آمدند؟ پاسخی قاطع برای اینگونه پرسش ها وجود ندارد. زیرا پاسخ قاطع «نه» به این پرسش ها، دارای بار معنایی بس هولناکی برای اپوزیسیون برونمرز است و پاسخ «آری» را همه با شک خواهیم نگریست. پاسخ های تفسیری و تحریفی و اصلاح طلبانه را هم که بیست سال است می شنویم.

وظيفهء آنانکه 25 سال دهان بختیار را بستند

در بارهء مقالهء آقای نقره کار

یدالله بلدی

هنگامیکه شاه به نتایج فاجعه بار استبداد پی برد و صدای انقلاب را شنید حتی یک سیاستمدار وجیه المله و مردمی در دستگاه عریض و طویل سلطنتی اش وجود نداشت و آنگاه دست بدامان شخصیت های وجیه المله و پاک نهادی مانند دکتر صدیقی و دکتر بختیار گردید. اما شاه زمان را از دست داده بود و هرگونه تلاش برای حفظ سلطنت بی ثمر بود. آقای نقره کار، آنانی باید از مردم عذرخواهی کنند که استبداد را در جامعه نهادینه کردند و دهان بختیار را 25 سال بستند و قلم اش را شکستند و ساواک شان وزارت اطلاعات را سازماندهی کرد و شکنجه گران را آموزش داد و اوین و قزل حصار و گوهردشت را برای وارثان و جانشیان خود برجای گذاشتند.

احیاء دگرباره دارالخلافه های اسلامی؟

کوروش اعتمادی

پیوند گسترده حول اندیشهء سکولار دمکراسی و انحلال قانون اساسی حکومت دینمداران، تدوین و تصویب قانون اساسی سکولار دمکراسی، نخستین گام برای رهایی از جهنمی است که اسلامگرایان برای مردم در منطقه بر پا ساخته اند. سکولار دمکراسی تنها تضمين کنندهء حقوق برابر همهء آحاد جامعه در مقابل قانون است، فارغ از آنکه چه کسی به چه گروه قومی، مذهبی، جنسی و اجتماعی تعلق دارد. جنگ مذهبی و پافشاری بر اختلافات قومی در طی چهل سال اخیر، درس عبرتی است برای یکایک ما، بویژه برای آن دسته از کنشگران سیاسی که، برای تحقق خواست های ملی مردمان کشورهای منطقه، پیش از هر چیز بر اختلافات قومی، فرهنگی و مذهبی، و نه حقوق برابر انسان ها در برابر قانون اصرار می ورزند.

اشتباه محاسبهء سلیمانی و چشم انداز فاجعه برای ايران

واشنگتن پست

واشنگتن پست درمقاله ای، به قلم دیوید ایگنیشس، به بازی باخت- باخت قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در منطقه، پرداخته و می نویسد اشتباه محاسبه های سپاه قدس و فرمانده آن حالا ایران را در چشم انداز یک فاجعه و بی ثباتی قرار داده است. عملیات بیرحمانه سلیمانی در سوریه، لبنان و سپس عراق حالا تندروهای سنی عرب را به صحنه آورده و  این سردار با خطاهای مکرر خود فرصت های گرانبهایی را در مسیر حفظ منافع ایران از دست داده است.

ما از این آتش خارج می‌شویم!

گفتگو با مسعود بارزانی، رئيس اقليم کردستان عراق

گفتگوگر: علی جوانمردی – از صدای امريکا

کردها یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق را به خطر نیانداخته اند. ما عراق را به چنین روزی که در آن گرفتار شده دچار نکرده ایم. عراق را ما تجزیه نکرده ایم. بلکه دیگران این بلا را سر عراق آورده و این کشور را تکه تکه کرده اند. به همین دلیل هم، عوامل این وضعیت باید مشکل را حل کنند. ما همیشه و در آغاز تاسیس دولت عراق جدید گفته ایم که عراق از دو ملت اصلی تشکیل شده است، کرد و عرب، ضمن احترام من به سایر ملیت های ترکمن، مسیحی آشوری و کلدانی. ولی به گونه ای رفتار نشد که کردها احساس کنند ملتی شریک و سهیم در ادارهء امور کشور هستند. به‌عنوان شهروند درجه دو و درجه سه با کردها رفتار شد.

«جنبش سکولار دموکراسی ايران»، که اکنون يکی از مؤسسان «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» نيز محسوب می شود، در روز 13 مرداد 1392، بوجود آمد. در آن روز، طی آخرين جلسهء «نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران»، عده ای از حضار گرد هم آمده و بعنوان «هيئت مؤسس» تصميم گرفتند تا نهادی را با اين نام  پايه گزاری کنند. در همين جلسه اعضاء اولين «شورای دبيران جنبش» برگزيده شدند و نمودار تشکيلاتی جنبش نيز به تصويب رسيد. شورای دبيران بلافاصله، پس از انتخاب هيئت مشاورين خود، دست به کار نهائی ساختن اساسنامهء جنبش شده و با ايجاد «پايگاه رسمی جنبش» (که پيش روی شما است) اين اساسنامه را منتشر نمود.

 دفاتر ششگانهء جنبش

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفترهماهنگی با سازمانها

دفتر مطالعات سياسی

دفتر عضويت و نمايندگی

آئين نامه

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه سکولار دموکراسی

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی هوا داران سکولار دموکراسی در ايران، امکان گرد همائی گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن  «کنگره» در دو روز پيش از 14 مرداد در شهر واشنگتن برگذار شد. چند ماه پس از اين واقعه، با همرائی چند سازمان سياسی مختلف، نهادی با نام «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» بوجود آمد. اين «مجمع»، بر بنياد اساسنامهء خود، تصميم دارد که هر ساله، در 14 مرداد و سالگرد انقلاب مشروطه کنگرهء ساليانهء سکولار دموکرات های ايران را بر پا دارد.

بيانيهء تحليلی

جنبش سکولار دموکرسی ايران

اخبار گذشتهء جنبش

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 ((((((                        hhhhhhh                                              حث                                                                                     00000000

 

0000000

Peivansara

 

http://tinyurl.com/qaal2xd