سردبير: اسماعيل نوری علا                      دوشنبه 30 و سه شنبه 31 تير ماه 1393 ـ  21 و 22 ماه ژوئيه 2014   

شرح تصوير شير و خورشيد   |    تفصيل نظرات خوانندگان    |   تماس با سردبير    |    پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    آرشيو کلی مقالات  |      فهرست نويسندگان    |    بيانيه های سازمان های سياسی و اجتماعی

  جستجو در سايت       |     باشگاه لوس آنجلس     |      باشگاه هلسينکی     |    مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران

مشروطيت به روايت جنبش سکولار دموکراسی                                                 مشروطيت به روايت حکومت اسلامی

لطفاً توجه فرمائيد: در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» تبديل می شود.

شنبه نهم و يکشنبه دهم ماه اگوست 2014 در شهر «بوخوم» آلمان

متن دعوت عام        فايل صوتی دعوتنامه 

 شرکت کنندگان تا امروز   حمايت کنندگان تا امروز 

دعوت شدگان            برنامه های در حال تکميل

افتتاح کنندگان کنگره (نمايندگان سازمان های سياسی)

پوشش زندهء راديو تلويزيونی برنامه های کنگره

 پيام های واصله به کنگره

 نوشته ها و برنامه های ديداری و شنيداری دربارهء کنگره

آدرس محل برگزاری کنگره       پيوند به اطلاعات هتل ها

چهرهء واقعی مصدق

محمدرضا روحانی

روز اول مرداد 1367 بمناسبت بزرگداشت قيام ملی 30 تير 1331 به دعوت هواداران جبههءدموکراتيک ملی ايران، جلسهء شعرخوانی، سخنرانی و پرسش و پاسخی در سالن دانشگاه شهر گوتينگن آلملن برگزار شد. در اين جمع، به پيشنهاد آقای هدايت متين دفتری،        نگارنده به کوتاهی دربراهء تدابير ترقيخواهانهء مصدق و اصلاحات بنيادی او در زمينه های گوناگون زندگی ملت ايران سخن گفت و فهرست وار نمونه هائی از انها را که در لوايح قانونی ناشی از اختيارات مصدق است برشمرد . استقبال تشويق آميز شنوندگان آن نشست برای نگارنده شگفت آور بود و تأمل برانگيز.

جريان باغ قلهک!

حمیدرضا رحیمی

نادری: دولت یازدهم موضوع باغ قلهک را حل که نکرد هیچ در حال بازگشایی سفارت انگلیس در تهران است. در ضمن بنویسید اروپایی‌ها وقتی می‌توانند حسن نیت خویش را در رابطه با ملت ایران ثابت کنند که منافقین تروریست را به کشور جمهوری اسلامی ایران تحویل بدهند نه اینکه مثل الان پناهگاه آنان باشند.

فدوی: مراتب در مجالی به شرف عرض آستان ملک پاسبان سپهر اقتدارشان رسید؛ بعدالتحیه و السلام فرمودند: «و لکن خفه!..» در واقع مشهود است که این از مقولهء دردناک کرنش قهرمانانه است، که به قول عوام Up to date جام زهر است، و در تخصص معظم له است و لاغیر، برادر نادری!

ديدار هنرمندان دادگاهی، با حضور مدیرکل ادارهء هنرهای نمایشی!

خبرگزاری ايسنا

جعفر والی، که این روزها در بخش سی‌سی‌یو در بیمارستان ایرانشهر بستری است، میزبان علی نصیریان، دیگر هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما، بود که با همراهی حسین طاهری، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، به دیدن والی آمده بود! والی که چندی پیش از اجرای نمایش «آی باکلاه، آی بی‌کلاه» خبر داده بود، همچنان ذهنش درگیر این نمایش است.او در پاسخ به ملاقات‌کنندگانش که درباره‌ی اجرای این نمایش می‌پرسیدند، گفت: «دلم می‌خواست با انتظامی و نصیریان کار می‌کردم، اما نمی‌شود.» و نصیریان توضیح داد که: «ایشان من را برای بازی در این نمایش دعوت کرده، اما من دیگر حوصله‌ی بازی کردن در تئاتر را ندارم. همین چند روز پیش برای اجرای نمایش "تانگوی تخم‌مرغ داغ" به دادگاه رفتم. درست است با من برخوردی نشد، اما همین که مجبور شدم آخر عمری دادگاه بروم خیلی بد بود. دیگر از من گذشته که پایم دوباره به دادگاه باز شود و یک نفر بگوید، فلان کلمه را نگو به جایش فلان کلمه را بگو!»

از وضعیت امروز ایران و منطقه تا نشست سکولار دموکرات ها در بوخوم

گفتگو با کورش اعتمادی

در برنامهء تلويزيون ميهن

نظرسنجی دربارهء اوباما، تحريف تاريخ در ايران،

کنگرهء بوخوم و معمای رنسانس ايرانی

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در برنامهء ياران به مديريت عليرضا ميبدی

منشور کنگرهء آزادى عراق

کورش مدرسى

نشريهء کمونيست: منشور کنگرهء آزادی عراق و مباحثاتی که در باره ضرورت کنگره آزادی عراق از سال 2004 تا 2005 توسط کورش مدرسی نوشته شده٬ جواب به معضلاتی است که بعد از حملهء آمریکا به عراق و آشغال این کشور و نابودی یک جامعه و استیصال کامل مردم آن نوشته شده است. امروز و در شرایطی که گروه تروریستی داعش در عراق فعال شده است و جامعهء عراق یک بار دیگر به میدان جدال جریانات ناسیونالیستی٬ قومی و مذهبی تبدیل شده است٬ خواندن بحث و طرح هایی که آن زمان حول لزوم تشکیل کنگرهء آزادی عراق مطرح شد و منشور کنگره آزادی عراق یک بخش آن بود ضروری است.

غزوهء غزه!

شهباز نخعی

محمد جلالی (م. سحر)، ضمن برشمردن نقش غیرقابل انکار نظام ولایت مطلقه فقیه دراین کشتار و آشوب، می پرسد: «چرا باید ما ایرانی ها که نه عربیم، نه با اسراییل هم مرزیم و نه با آن اختلاف ارضی داریم، کاسه داغتر از آش بشویم و از زبان نمایندگان سیاسی کشورمان عربده بکشیم که اسراییل باید محو بشود. چرا؟!» پاسخ این پرسش شاید این باشد که ما از نکبت داشتن رهبری متوهم در رنجیم که خود را در جایگاه و هم تراز با پیامبر اسلام می بیند و به آشوب هایی که با پول مردم گرسنه و به فقرکشیده شده در منطقه برپا می کند نیز به چشم غزوه های آن حضرت مانند بدر و احد می نگرد و ازاین دید جنگ غزه را نیز غزوه ی غزه می بیند!

زمينه های محبوبیت مصدق

کورش زعیم

عملکرد مصدق نمایشی از ناسیونالیزم ایرانی است. ناسیونالیسم ایرانی گراییدن به ملت است، نه به یک شخص یا به یک ایدئولوژی یا به یک ابرقدرت. از دید دکتر مصدق، بازگشت اعتماد به نفس و استقلال فکری کشور که دو سده بود زیر نفوذ و زور بیگانگان و فساد حاکمیت از بین رفته بود، مهمتر از درآمد آنی از نفت بود. زیرا اعتماد به نفس ملی پیش زمینه استقلال فکری و در نتیجه استقلال سیاسی است.

تجزيه آفرينان و آيندهء ايران

اسماعيل نوری علا

بحرانی که در عراق پيش آمده، و پی آمدهای محتمل اش که می توانند به ايجاد سه کشور مستقل و يا کنفدراسيونی از سه «شبه کشور خودمختار» بيانجامند، اذهان ما ایرانیان را سخت متوجه و نگران اثرات اين واقعه بر کشور خودمان کرده و ترس از تجزيهء ايران، وطن دوستان را به واکنش هائی گوناگون واداشته است. براستی هم، اگر «وطن دوستان» نتوانند، پيش از فروپاشی بلاترديد اين حکومت نابهنگام و مصنوعی که خود را «جمهوری اسلامی» می نامد، برنامه ای برای حفظ يکپارچگی کشور و رفع مشکلات گريبانگير آن بيابند، مسلم است که کشور ما نيز می تواند دستخوش جنگ های داخلی و تجزيه شود.

 پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صدا با صدای سعيد بهبهانی

مسیری برای تفاهم و‎ ‎همکاری

شاهین فاطمی

حل و فصل مشکلات و مسائل اقتصادی و‎ ‎سیاسی ایران در چارچوب حکومت اسلامی و ‏فساد و‎ ‎اختناق حاکم امکان ‌پذیر نیست. آنچه ‏مورد نیاز است برقراری یک دولت مقتدر و ‏قانونمند متکی به اکثریت واقعی مردم است. ‏زمانی که مردمی بر سرنوشت خود حاکم شوند ‏و تحکم قدرت فاسد و سرکوبگر را دگرگون سازند ‏حل مسائل اقتصادی کشور در جهان امروز ‏مشکل بزرگی نخواهد بود. استفاده از تجارب ‏دیگران و گشودن فضای آزاد برای برخورد نظرات ‏و عقاید گوناگون مسیری را خواهد گشود که ‏سرانجام آن تفاهم ملی و هم سویی در ‏بازسازی اقتصادی کشور است.

منافع ملی، مفهومی دیگر

کوروش اعتمادی

آنچه که از مفهوم منافع ملی استنباط می شود این است که "منافع ملی" مطالبهء ساده و محدودی در حد یک و یا دو شعار مطالبه محورانه، همچون آزادی زندانی سیاسی و یا آزادی حجاب، لغو حکم اعدام و «انتخابات آزاد» نیست. منافع ملی در برگیرنده همهء مطالبات مدنی، شهروندی، آزادی های سیاسی و اجتماعی، رفاه، استقلال و پیشرفت اقتصادی کشور است که تماماً توسط حاکمیت حکومت اسلامی در طی این سی و پنج سال نادیده گرفته شده و پایمال شده اند... و از آنجا که فهرست مطالبات منافع ملی بیشمار و گسترده است، طبیعی است طرح و تحقق آنها ما را در مقابل کل حاکمیت اسلامی قرار خواهد داد که پایمال کننده همهء این حقوق ملی بوده است.

دربارهء دکتر شاپور بختیار

(سخنرانی در بزرگداشت صدمين زاد روز او)

مهدی مظفری

مردان و زنانی هستند که به قدرت می رسند، قدر قدرت می شوند و بر سرنوشت میلیون ها انسان حکم می رانند. سپس، با گذشت زمان، هم اینان کوچک و کوچکتر می شوند. کم کم تنها شبحی از اینان باقی می ماند و دیگر هیچ. استالین، هیتلر، مائو و خمینی از اینانند. مردان و زنانی هم هستند که شکست می خورند، سر نگون می شوند. اما همینان با گذشت زمان، بزرگ و بزرگتر می شوند. هر چه زمان می گذرد، طلوع اینان صادق تر و شکست شان شکوه مند تر می شود. در کشور ما، میرزا تقی خان امیر کبیر، محمد مصدق و شاپور بختیار از طلوع کنندگان بعد از غروبند.

لزوم برخورد با رهبران ایران به خاطر نقض حقوق بشر

دو سناتور آمریکایی

دو سناتور جمهوری‌خواه آمریکا، مارک کرک و مارکو روبیو، پیش‌ نویس طرحی را ارائه داده‌اند که از جمله خواستار تعیین آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری و دیگر مقام‌های عالی‌رتبه این کشور، به عنوان ناقضان حقوق بشر و «پاسخگو کردن» آنها شده است. در صفحه سناتور کرک در وب‌سایت سنای آمریکا، آمده است که این دو پیش‌نویس طرحی را ارائه می‌کنند که با ناقضان حقوق بشر در ایران برخورد کرده و از تلاش‌های دمکراسی‌خواهانه مردم این کشور حمایت می‌کند.

آخرين گام در تجاوز به حقوق وكلای ايران

گفتگو با محمدرضا روحانی

گفتگوگر: سايت پژواک ايران

مهمترين مشكل روزمره وكلا، مثل مهمترين مشكل حيات قريب هشتاد ميليون ايرانى است؛ يعنى سلطهء ارتجاع و استبداد. مصاحبه اى از خانم شيرين عبادى يز منتشر شده كه به مساله اخير می پردازد. اولين جمله آن را من يادداشت كرده ام: «"لايحهء جامع ولايت" آخرين گام براى تسخير كامل نهاد وكالت است». جملهء دقيقى است، جامع و مانع و، به قول اعراب، قل ودل. اين آخرين گام است. خانم عبادى به درستى كلمه‌ء «آخرين گام» را انتخاب كرد. تير خلاص را صادق لاريجانى تهيه كرد داد به حسن روحانى؛ او هم، با همدستى وزراى كابينه اش، آن را در سلاح تصويب هيات وزيران جاى داد. هفتهء آينده به مجلس مى رود تا ماشه اين اسلحه آماده را بكشند.

مسئولیت جمهوری اسلامی در بحران عراق و منطقه

رضا پهلوی، رئيس شورای ملی ایران

در شرایط کنونی، نقش و وظیفهء ما، ملت ایران، در حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی، و ایجاد تغییر در وضعیت نابسامان کشورمان، بسیار مهم و حیاتی است. برای دستیابی به آرمان مشترک، یعنی پایداری ایران، ایجاد رفاه، آرامش و امنیت برای همه شهروندان ایرانی، دست در دست هم دهیم و در مقابل نظام جمهوری اسلامی، با دست یازیدن به کنش های بدون خشونت، ایستادگی کنیم. تنها با انحلال جمهوری اسلامی و ایجاد شرایط برگزاری یک انتخابات آزاد، سالم و عادلانه خواهیم توانست مردم سالاری را در ایران برقرار کنیم و سرنوشت خود را به دست گیریم. آزادی ایران به دست خود مردم ایران میسر است.

«جنبش سکولار دموکراسی ايران»، که اکنون يکی از مؤسسان «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» نيز محسوب می شود، در روز 13 مرداد 1392، بوجود آمد. در آن روز، طی آخرين جلسهء «نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران»، عده ای از حضار گرد هم آمده و بعنوان «هيئت مؤسس» تصميم گرفتند تا نهادی را با اين نام  پايه گزاری کنند. در همين جلسه اعضاء اولين «شورای دبيران جنبش» برگزيده شدند و نمودار تشکيلاتی جنبش نيز به تصويب رسيد. شورای دبيران بلافاصله، پس از انتخاب هيئت مشاورين خود، دست به کار نهائی ساختن اساسنامهء جنبش شده و با ايجاد «پايگاه رسمی جنبش» (که پيش روی شما است) اين اساسنامه را منتشر نمود.

 دفاتر ششگانهء جنبش

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفترهماهنگی با سازمانها

دفتر مطالعات سياسی

دفتر عضويت و نمايندگی

آئين نامه

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه سکولار دموکراسی

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی هوا داران سکولار دموکراسی در ايران، امکان گرد همائی گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن  «کنگره» در دو روز پيش از 14 مرداد در شهر واشنگتن برگذار شد. چند ماه پس از اين واقعه، با همرائی چند سازمان سياسی مختلف، نهادی با نام «مجمع سازمان های سکولار دموکرات ايران» بوجود آمد. اين «مجمع»، بر بنياد اساسنامهء خود، تصميم دارد که هر ساله، در 14 مرداد و سالگرد انقلاب مشروطه کنگرهء ساليانهء سکولار دموکرات های ايران را بر پا دارد.

بيانيهء تحليلی

جنبش سکولار دموکرسی ايران

اخبار گذشتهء جنبش

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

 

 

 

 

 

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

 hhhhhhh

 

00000000

 

 

 

((((((                                                                      حث                                                                                     00000000

 

0000000

Peivansara

 

http://tinyurl.com/qaal2xd