ما خواستار لغو قانون اساسی حکومت اسلامی، انحلال نهادهای سرکوب برخاسته از آن، و استقرار حکومتی سکولار دموکرات در ايران هستيم

جنبش سکولار دموکراسی ايران، بر اساس آئين نامهء «عضويت، شاخه های کشوری و باشگاه های شهری» خود، عضو فعال می پذيرد

بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

شرح تصوير شير و خورشيد       نظرات خوانندگان       مکاتبه با سردبيرآرشيو

آرشيو کلی مقالات            فهرست نام نويسندگان و مطالب شان

آرشيو پرونده های ديداری ـ شنيداری          آرشيو عکس ها و طرح ها

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت                   جستجو

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

يکشنبه 26 آبان ماه 1392

17 ماه نوامبر 2013

آرشيو خبرهای جنبش مطالبه محوری در دانخل کشور

کاری از جمال رحمانی

انتخابات و اسلام

عطا هودشتیان

برخی از متفکران اسلامی ‌در ایران هنوز بر اعتبار مفهوم و کارکرد انتخابات در اسلام پای می‌فشارند و به نام "بومی‌کردن مدرنیته" بر آنند که می‌توان و می‌بایست مفاهیم مدرنیته غربی را در درون فرهنگ ایرانی، سنت و خصوصاً دین بازیافت و آنها را به‌روز کرد تا از این طریق فهم و تحقق مقولات مرتبط به مدرنیته برای جامعه ساده‌تر جلوه کند. در این نوشته به اختصار هم ممکن بودن و هم لازم بودن چنین تلاشی را مورد تردید قرار گرفته است.

محروم كردن زندانى از درمان يعنی اعدام!

شيوا محبوبى

رژيم خود واقف است كه نمي تواند اعدام هاى سال 67 را تکرار كند. هر بار يك زندانى سياسي را اعدام مي كند مانند دو هفته اخير با خشم و اعتراض مردم روبرو مي شود و به همين دليل در برابر هر يك زندانى سياسي كه علناً به اعدام محكوم ميكند، صدها زندانى سياسي را به «اعدام خاموش» محكوم مي كند. زندانى را از دارو و درمان محروم مي كند تا جان اش را از دست بدهد چرا كه اين نوع كشتن محسوس و در مقابل چشم جهانيان نيست، تعداد زيادي به اين نوع كشتن اعتراض نمي كنند، چرا كه در تعريف عمومى، زجر كش كردن زندانى از طريق محروم كردن اش از دارو و درمان رسما اعدام محسوب نمي شود.

مذاکرات کرها!

شهباز نخعی

دلیل اصلی دور بودن دیدگاه های دو طرف مذاکرات ژنو را باید در ذات و سرشت آنان جستجو کرد... نظام ولایت مطلقه فقیه حکومتی است که ذات اش با فریبکاری و دغلبازی عجین است و از آنجا که تاکنون توانسته بخشی از مردم ایران را مکرر با ترفندهای گوناگون بفریبد، می پندارد که این فریبکاری و دغلبازی "حق مسلم" اش است و حتی زمانی که بر اثر تحریم های فلج کننده گلویش گرفته شده و به نفس تنگی افتاده، هنوز هم انتظار دارد که حریفان در دام ترفند بازی هایش بیفتند و وقتی این انتظار برآورده نمی شود، فغان برمی آورد و به خروش می افتد.

* پلمپ محل کسب سه شهروند بهایی در نشتارود تنکابن

* سه زندانی اهل سنت مجموعا به شش سال زندان محکوم شدند

* لیبی قوانین خود را با شریعت اسلام تطبیق می‌دهد

* نگاهی به تولید و صادرات محصولات نفتی ایران

*  کشورهای عربی، فرانسه و مذاکرات اتمی

می توان و باید سلاح اعدام را از دست رژیم گرفت

اطلاعیهء اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

اعدام انسان ها، توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران، نه تنها نشانه جنایت پیشگی این رژیم بلکه در همان حال ابزاری است که رژیم می کوشد با توسل به آن مردم را هر چه بیشتر مرعوب کند. این اعدام ها که در بسیاری موارد در ملا عام انجام می شود، شنیع ترین و وجنایت کارانه اقدام برای تمکین مردم به شرایط فلاکت بار اجتماعی و اقتصادی است. این شرایط هم اکنون برای اکثریت مردم به مرزغیر قابل تحمل رسیده است، و شواهد حاکی است که اوضاع بدتر نیز خواهد شد.

دولتمردان مرگ خاموش زندانیان عقیدتی را تدارک می‌بینند

پيام مشترک سه سازمان حقوق بشری

فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر و دو سازمان عضو آن، کانون مدافعان حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، از جامعه بین المللی به تاکید می‌خواهند نگرانی خود را از وضعیت وخیم زندانیان سیاسی در ایران ابراز کند، به ویژه با رای مثبت به قطعنامه سازمان ملل در چند هفته آینده که مسلما نقض فاحش حقوق بشر در ایران را بازتاب خواهد داد.

برای متوقف کردن ماشین سرکوب و اعدام رژیم جمهوری اسلامی

اطلاعیه ی مشترک بيست و يک سازمان و گروه چپ

فقدان آزادی های سیاسی و سرکوب ابتدائی‌ترین خواست‌ها و مطالبات سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی توده‌های زحمتکش مردم و اعمال ظلم و ستم، تشدید استثمار مضاعف و تداوم تبعیض بر ملیت‌ها و مذاهب مختلف، بهانه به دست گروه هائی داده است که اقدامات مسلحانه را تنها راه اقدام بدانند. وجود درگیریهای نظامی درمناطقی نظیر کردستان، سیستان و بلوچستان ، خوزستان و سایر مناطق محروم کشور امر غریبی نیست. از همین روست که گروه سنی مذهب تندرو بنام «جیش العدل » وابسته به جریانات القاعده‌ای حمله به مرزبانان در سراوان را برعهده گرفته و اعلام کرده است که: «عملیات آنان در پاسخ به جنایات سپاه پاسدارن در سرزمین اسلامی سوریه ... ظلم و جنایت علیه اهل سنت ایران...» صورت گرفته است.

هشدار نسبت به تشدید جو قتل، خشونت و اعدام

بیانیه همبستگی ملی جمهوریخواهان ایران

آقای روحانی، به توصیهء "رهبر نظام" مبنی بر کرنش و باج دادن به قدرت های خارجی مذاکره کننده در موضوع هسته ای، و محرمانه نگاه داشتن آن مذاکرات، تن می دهد و فراموش می کند حقوق شهروندان ایرانی، به ترتیبی که شرح شدت گیری نقض آن [در اين بيانيه] رفته، جدای از حقوق ملی نیست. اگر آقای روحانی این تفکیک را قائل می شود، که شک نداریم می شود، مردم ایران و اپوزیسیون مستقل و آزادیخواه ایران این تفکیک را قائل نمی شوند...

نیاز کشور ما:

حکومتی متکی به مردم  و از آن همهء ایرانیان 

بیانیهء «اتحاد برای دموکراسی در ایران»

تجربه رویدادهای اخیر سیاسی در ایران نیز نشان داده که  بر زمینهء مجموعهء شرایط داخلی و بین المللی می توان حکومت را وادار به عقب نشینی کرد. در این راستا اهمیت دارد که از جایگاه دفاع از برقراری دموکراسی و دفاع از منافع دراز مدت مردم ایران، هر گام مثبت و حرکت واقعی اصلاحی مورد استقبال قرار بگیرد، اما در عین حال با فریبکاری، امید آفرینی کاذب و توهم پراکنی مقابله شود.

بساط سانسور در هر شکل و اندازه باید برچیده شود!

کانون نویسندگان ایران

کانون نویسندگان ایران نفی کامل و بدون قید و شرط سانسور را متضمن حق اولیه ی شهروندی، حق آزادی بیان، دانسته و اعتلای فرهنگی جامعه را در گرو آن می داند. تنها قانونی که می تواند جلوی سانسور را بگیرد غیرقانونی کردن سانسور است. در عین حال کانون از هر طرح عملی و هر پیشنهادی که بتواند گشایشی مثبت در کار چاپ و انتشار آثار نویسندگان و هنرمندان ایجاد کند و سانسور را گامی به عقب براند استقبال و از آن حمایت می کند.

رژیم کشتار، اکبر گنجی و مرحوم ماکس وبر

کوروش عرفانی

گویی عده ای بر آن هستند تا پیش از آن که زمان رسیدگی حقوقی به جنایت های آمران و عاملان قتل و شکنجه و کشتار فرارسد، خون را از دست جلادان بشویند تا رد و اثر کمتری از انسان کشی ایدئولوژیک، سیستماتیک، فکر شده، نظریه بندی شده و برنامه ریزی شدهء «رژیم کشتار» باقی بماند. آن کسانی که زمانی، خواسته یا ناخواسته، در جبههء بد بوده اند باید بدانند که نمی توانند چرخ تاریخ را به عقب بازگردانند، نمی توانند تفسیر اخلاق انسانی از یک عمل ناشایست انسانی را تحریف کنند، نمی توانند با یک تعبیر دستکاری شده واقعیتی زشت را به امری پسندیده تبدیل کنند. جنایت جنایت است و رژیم جمهوری اسلامی نشان داده که بنیادش، بقایش و بودنش را بر روی حذف فیزیکی مخالفان قرار داده است.

سکولاریسم خزنده

داریوش آشوری

چگونه اسلام، انقلابی شد و انقلاب "اسلامی"؟ آیا امکانی تاریخی برای وحدت ‌بخشی بین سکولاریسم و دین‌شیدایی وجود دارد؟ به کلام دیگر، آیا انقلاب اسلامی، به لحاظ سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، بازگشتی قدرتمند به شیوهء زندگی و اندیشهء قرون وسطایی است یا، برخلاف - تحت فشار نیروهای مسلطِ اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی هم در مقیاس‌های بومی هم جهانی- حرکت خزندهء دردناک و پرهزینه ای به سوی تحقق یک شکل سکولار و مدرن از دولت و جامعه در ایران است؟

در چند و چون موضع گيری های سکولار دموکرات ها

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

«مرحلهء افشاگری و مشروعيت زدائی»، بخودی خود، وافی به مقصود نيست چرا که تنها يک شرط لازم برای تحقق فرگشت انحلال حکومت را تأمين می کند و سکولار دموکرات ها ناگ زيرند آگاهانه مسير خود را از اين مرحله به مرحلهء «آگاهی رسانی و گفتمان سازی» برسانند. يعنی، تا زمانی که بر اکثريت مردم ناراضی از حکومت اسلامی آشکار نشود که تنها بديل يک حکومت ايدئولوژيک ـ مذهبی، حکومتی سکولار دموکرات است همهء کوشش ها اغلب يا به سرکوب جنبش های اعتراضی و مطالباتی می انجامد و يا بخش ديگری از حکومت را، که آشکارا اپوزيسيون دولت (و نه حکومت) اند، به قدرت می رساند و، در نتيجه، مشروعيت رژيم را، بجای کاهش، افزايش می دهد.

ترکیه، هفتاد و پنج سال پس از آتاتورک

گزارش صدای آلمان

نهم نوامبر سال جاری هفتاد و پنج سال از درگذشت آتاتورک بنیان‌گذار جمهوری ترکیه می‌‌گذرد. دولت اسلام‌گرای این کشور تلاش ‌می‌کند نقش آتاتورک را در جامعه کاهش دهد. این تلاش‌ها تاکنون چه نتیجه‌ای داد و امروز آتاتورک چه نقشی دارد؟ دولت اسلام‌گرای ترکیه مبارزهء سختی را برای از بین بردن نظام سکولار آتاتورک آغاز کرده است. این مبارزه به‌ویژه در عرصه‌های فرهنگی و سیاسی، که دو حوزه مهم یک نظام سکولار است، ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.

مردم سالارى به عنوان یک ارزش جهانى

آمارتیا سن

در اين مقالهء مربوط به سال 1999 ميلادى (1378 خورشيدی)، آمارتيا سن تعريف واژه "دموكراسى،" مزاياى آن و پايه هاى این ايده كه "دموكراسى ارزش جهاني ست" را تحليل مى كند. پس از اين كه نويسنده دلايلى كه چرا ارزش هاى اسلامى و آسيايى غير دموكراتيك هستند را مرور می كند، مى گويد كه هيچ فرهنگی بر اساس اعتقادات كاملاً همگن تأسيس نمى شود و به اين نتيجه مى رسد كه دموكراسى در هر نوع فرهنگى مى تواند موفق باشد.

تقابل ارزشی هنجاری جمهوری اسلامی ايران و نظام بين الملل

مصطفی حته

تغيير استراتژی يا تغيير ارزش ها وهنجارها در يک نظام، پديده ای است که در کشورهای چين و شوروی در دهه های گذشته صورت گرفت. در واقع اين سياست را می توان "سياست سهل و ممتنع" ناميد زيرا که طراحی يک استراتژی جديد و فراگير که به کشورها فرصت می‌دهد تا بتوانند تهديدهای پيش رو را کاهش دهند يا پاسخگوی نظام بين الملل باشند، عليرغم ممکن بودن آن، بسی دشوار است. مشکل از آنجا نشأت می گيرد که برای برطرف نمودن تهديدها و نگرانی‌ها و همچنين ارائهء راه حل جداگانه برای هر معضل، جوامع را با پيچيدگی های زيادی روبرو خواهد ساخت؛ زيرا که «پيوستگی» از خصايص اصلی تحولات در روابط بين الملل است. در اين بحث به بررسی اين نکته پرداخته می شود که آيا نظام حاکم در جمهوری اسلامی ايران، قصد تغيير در ارزش ها وهنجارها خود دارد؟

تجربه آفریقای جنوبی، فراموشی جنایات گذشته؟

رها بحرینی

اجرای عدالت یا گذار مسالمت‌آمیز به دموکراسی؟ ترویج کین توزی و انتقام‌ جویی یا تمرین بخشش و گذشت؟ این ها دو نمونه‌ کلیدی از دوگانه‌های انتزاعی هستند که بسیاری از فعالان سیاسی ایرانی از جمله اکبر گنجی، عبدالرضا تاجیک و مرتضی کاظمیان به طور دائم می‌سازند تا از این ادعای اصلی دفاع کنند که «در مبارزه برای رسیدن به یک ایران دموکراتیک شاید نیاز باشد که جنایات گذشته را به دست فراموشی سپرد» یا «جامعه را تمرین بخشش و گذشت از خطاها» داد. این دوگانه ها عموما از طریق توسل به روایتی به ظاهر یک دست و بی تنش از تجربه‌ء عفو در آفریقای جنوبی توجیه می گردند.

استراتژی آمریکا، فرانسه و جمهوری اسلامی در مذاکرات اتمی ژنو

جلال ایجادی

دولت اوباما موافق هرگونه فشار علیه ایران است، ولی علیرغم شبکه لابی های اسرائیل در آمریکا و اصرار اسرائیل برای بمباران مراکز اتمی و علیرغم موافقت های پنهانی عربستان سعودی، حملهء نظامی را قبول ندارد. با توجه به این شرایط پیچیده، با پیشقدمی، آمریکائی ها با سرعت به استقبال مذاکرات رفتند تا با هزینهء کمتر، دست و پای جمهوری اسلامی را ببندند. فرانسه با انگیزه های گوناگون در میدان دیپلماسی در قبال ایران حاضر است و این امر سیاست فرانسه را متمایز می سازد و اختلاف نظر لوران فابیوس را معنامی بخشد. برای درک استراتژی فرانسه باید به چهار عامل توجه نمود.

نقش راهبردهای پیشرو در هویت سیاسی

حمید آقایی

در کادر هویت سیاسی "پیشرو اندیش"، دیگر جایی برای مرزبندی های سخت و غیر قابل عبوری مانند مذهبی و غیر مذهبی یا چپ و راست وجود نخواهد داشت. و اصول و مبانی مرز ساز همانا فقط آزادی، حقوق بشر و حق برخورداری برابر از همه امکانات و شانس ها خواهند بود. این قانونمندی طبیعتاً در مورد اپوزیسیون جمهوری اسلامی و بویژه نیروهای سیاسی خارج از حاکمیت نیز صادق است. راهبرد "حمایت و انتقاد" از حاکمیت جمهوری اسلامی، راهبردی پیشرو و مترقی نمی تواند باشد، زیرا پایش در هنگام مبارزه با نظم موجود و بهم زدن بساط قوانین ظالمانه این نظام همواره لرزیده و لنگیده است.

مشکل رفورم دینی در ایران

ناصر کاخساز

حرکت اصلاح‌ طلبی در ایران هم از یک عیسای ناصری ضد خشونت در صدر اسلام محروم است- برعکس حتا ایدئولوژی صدر اسلام یک ایدئولوژی جنگی و نظامی به منظور توسعه‌ی مناطق نفوذ خود بود- و هم از یک لوتر که با موضع‌گیری روشن و قاطع خود علیه پاپ سبب پیروزی روفورماسیون شد. حرکت اصلاح‌ طلبی دینی به همین سبب از قطع ریشه‌های خود در انقلاب اسلامی آیت‌الله خمینی ناتوان است و بنابراین از رفورماسیون دینی نیز ناتوان است. چرا که به دنبال تحکیم پایه‌های قدرت خود در ساختاری است که ریشه در اسلام سیاسی آیت‌الله خمینی دارد.

دانستنی های جنبش

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

ممکنات و موانع اتحاد عمل سازمان های سياسی

گفتگوی ويدئوئی عليرضا

 ميبدی با اسماعيل نوری علا

بخش اول    بخش دوم

آزادگان بشنوند

سيامک مهر

(محمدرضا پور شجری)

از زندان دربارهء وضعيت خود سخن می گويد

تصنيف «خوشه چين»

ترانه خوان: مهديهء محمدخانی

گروه موسيقی مجيد درخشانی

در تظاهرات مريوان:

کردستان را اعدام نکنيد!

شما اين ويدئو را

چگونه تفسير می کنيد؟

مصاحبهء صدا و سيمای  اسلامی

بجای بی.بی.سی

طنين نام زندانيان سياسی ايران

بر فراز کليمانجارو

كميتهء مبارزه براى آزادى

زندانيان سياسى در ايران

اولین سالگرد پرواز ستار بهشتی

  با حرف‌های محمد نوری‌زاد

گفتگوی عباس خرسندی

 نمايندهء برونمرزی

جبههء دموکراتيک ايران

با راديو فرهنگ

در خواست برای آزادی

فعالیت احزاب در ایران

علی تاجرنیا

با آمدن مجید توکلی جنبش دانشجویی زنده شد

تحليل شرايط سياسی روز

و مسئلهء مطالبه محوری

گفتگو با اسماعيل نوری علا، سخنگوی جنبش

سکولار دموکراسی

گفتگوگر: سعيد بهبهانی

پيام اسقف دزموند توتو

به مردم ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

hhhhhhh