ما خواستار لغو قانون اساسی حکومت اسلامی، انحلال نهادهای سرکوب برخاسته از آن، و استقرار حکومتی سکولار دموکرات در ايران هستيم

جنبش سکولار دموکراسی ايران، بر اساس آئين نامهء «عضويت، شاخه های کشوری و باشگاه های شهری» خود، عضو فعال می پذيرد

بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

شرح تصوير شير و خورشيد       نظرات خوانندگان       مکاتبه با سردبيرآرشيو

آرشيو کلی مقالات            فهرست نام نويسندگان و مطالب شان

آرشيو پرونده های ديداری ـ شنيداری          آرشيو عکس ها و طرح ها

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت                   جستجو

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

پنج شنبه 23 آبان ماه 1392

14 ماه نوامبر 2013

آرشيو خبرهای جنبش مطالبه محوری در دانخل کشور

ترکیه، هفتاد و پنج سال پس از آتاتورک

گزارش صدای آلمان

نهم نوامبر سال جاری هفتاد و پنج سال از درگذشت آتاتورک بنیان‌گذار جمهوری ترکیه می‌‌گذرد. دولت اسلام‌گرای این کشور تلاش ‌می‌کند نقش آتاتورک را در جامعه کاهش دهد. این تلاش‌ها تاکنون چه نتیجه‌ای داد و امروز آتاتورک چه نقشی دارد؟ دولت اسلام‌گرای ترکیه مبارزهء سختی را برای از بین بردن نظام سکولار آتاتورک آغاز کرده است. این مبارزه به‌ویژه در عرصه‌های فرهنگی و سیاسی، که دو حوزه مهم یک نظام سکولار است، ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.

آزادگان بشنوند

سيامک مهر (محمدرضا پور شجری)

از زندان دربارهء وضعيت خود سخن می گويد

*  مدیرکل آژانس: ایران به غنی سازی ۲۰ درصدی ادامه داده است

*  پیام ویدئویی فاطمه کروبی به مناسبت هزارمین روز حصر

* رفتار ماموران با هم‌جنس‌خواهان در بازجویی

* زندانيان سياسی پيشين از رضا حيدرزاده پزشک بازداشت شدهء بهداری زندان اواين می گويند

* آخرين اخبار مرتبط با مسيحيان زندانی

* ایران و بریتانیا کاردار غیرمقیم تعیین کردند

* حزب مشروطهء ایران: حمایت از اقدام شاهزاده رضا پهلوی

* اوئن تئودور دبیر بین الملل کنگره ی اتحادیه های کارگری انگلستان با ۶شش و نيم ميليون عضو: ایران همچنان کشوری است محروم از حقوق اجتماعی

* نامه مشترک انجمن‌های صنفی کارگران خبازی‌های سنندج، سقز، مریوان

* پزشکی که ستار بهشتی را معاينه کرده بود بازداشت شد

*دکتر علی اصغر غروی بازداشت شد

* تعطيلی مدارس و کاهش ساعت کاری در پی آلودگی هوای تهران

می توان و باید سلاح اعدام را از دست رژیم گرفت

اطلاعیهء اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

اعدام انسان ها، توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران، نه تنها نشانه جنایت پیشگی این رژیم بلکه در همان حال ابزاری است که رژیم می کوشد با توسل به آن مردم را هر چه بیشتر مرعوب کند. این اعدام ها که در بسیاری موارد در ملا عام انجام می شود، شنیع ترین و وجنایت کارانه اقدام برای تمکین مردم به شرایط فلاکت بار اجتماعی و اقتصادی است. این شرایط هم اکنون برای اکثریت مردم به مرزغیر قابل تحمل رسیده است، و شواهد حاکی است که اوضاع بدتر نیز خواهد شد.

دولتمردان مرگ خاموش زندانیان عقیدتی را تدارک می‌بینند

پيام مشترک سه سازمان حقوق بشری

فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر و دو سازمان عضو آن، کانون مدافعان حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، از جامعه بین المللی به تاکید می‌خواهند نگرانی خود را از وضعیت وخیم زندانیان سیاسی در ایران ابراز کند، به ویژه با رای مثبت به قطعنامه سازمان ملل در چند هفته آینده که مسلما نقض فاحش حقوق بشر در ایران را بازتاب خواهد داد.

برای متوقف کردن ماشین سرکوب و اعدام رژیم جمهوری اسلامی

اطلاعیه ی مشترک بيست و يک سازمان و گروه چپ

فقدان آزادی های سیاسی و سرکوب ابتدائی‌ترین خواست‌ها و مطالبات سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی توده‌های زحمتکش مردم و اعمال ظلم و ستم، تشدید استثمار مضاعف و تداوم تبعیض بر ملیت‌ها و مذاهب مختلف، بهانه به دست گروه هائی داده است که اقدامات مسلحانه را تنها راه اقدام بدانند. وجود درگیریهای نظامی درمناطقی نظیر کردستان، سیستان و بلوچستان ، خوزستان و سایر مناطق محروم کشور امر غریبی نیست. از همین روست که گروه سنی مذهب تندرو بنام «جیش العدل » وابسته به جریانات القاعده‌ای حمله به مرزبانان در سراوان را برعهده گرفته و اعلام کرده است که: «عملیات آنان در پاسخ به جنایات سپاه پاسدارن در سرزمین اسلامی سوریه ... ظلم و جنایت علیه اهل سنت ایران...» صورت گرفته است.

ممکنات و موانع اتحاد عمل سازمان های سياسی

گفتگوی ويدئوئی عليرضا ميبدی با اسماعيل نوری علا،

سخنگوی جنبش سکولار دموکراسی ايران

بخش اول    بخش دوم

هشدار نسبت به تشدید جو قتل، خشونت و اعدام

بیانیه همبستگی ملی جمهوریخواهان ایران

آقای روحانی، به توصیهء "رهبر نظام" مبنی بر کرنش و باج دادن به قدرت های خارجی مذاکره کننده در موضوع هسته ای، و محرمانه نگاه داشتن آن مذاکرات، تن می دهد و فراموش می کند حقوق شهروندان ایرانی، به ترتیبی که شرح شدت گیری نقض آن [در اين بيانيه] رفته، جدای از حقوق ملی نیست. اگر آقای روحانی این تفکیک را قائل می شود، که شک نداریم می شود، مردم ایران و اپوزیسیون مستقل و آزادیخواه ایران این تفکیک را قائل نمی شوند...

نیاز کشور ما:

حکومتی متکی به مردم  و از آن همهء ایرانیان 

بیانیهء «اتحاد برای دموکراسی در ایران»

تجربه رویدادهای اخیر سیاسی در ایران نیز نشان داده که  بر زمینهء مجموعهء شرایط داخلی و بین المللی می توان حکومت را وادار به عقب نشینی کرد. در این راستا اهمیت دارد که از جایگاه دفاع از برقراری دموکراسی و دفاع از منافع دراز مدت مردم ایران، هر گام مثبت و حرکت واقعی اصلاحی مورد استقبال قرار بگیرد، اما در عین حال با فریبکاری، امید آفرینی کاذب و توهم پراکنی مقابله شود.

بساط سانسور در هر شکل و اندازه باید برچیده شود!

کانون نویسندگان ایران

کانون نویسندگان ایران نفی کامل و بدون قید و شرط سانسور را متضمن حق اولیه ی شهروندی، حق آزادی بیان، دانسته و اعتلای فرهنگی جامعه را در گرو آن می داند. تنها قانونی که می تواند جلوی سانسور را بگیرد غیرقانونی کردن سانسور است. در عین حال کانون از هر طرح عملی و هر پیشنهادی که بتواند گشایشی مثبت در کار چاپ و انتشار آثار نویسندگان و هنرمندان ایجاد کند و سانسور را گامی به عقب براند استقبال و از آن حمایت می کند.

نقد خمینیزم و عرفی سازی قدرت

حشمت طبرزدی

عرفی سازی قدرت و حکومت به این مفهوم است که هیچ کس و هیچ اندیشه ای را حق مطلق و مقدس ندانیم و بپذیریم که همه ی اندیشه ها و برنامه ها، حق دارند و با هم امکان ترقی جامعه را فراهم می اورند. خط امام و خمینیزم در 35 سال اخیر ،همواره راه و اندیشه ای را بت ساخته و عملا زمینه ی سوئ استفاده ی استبداد از این بتوارگی را فراهم کرده است.اگر اصلاح طلبان حکومتی که 8 سال بر قدرت سوار بودند ،خود امکان نقد این بتوارگی را فراهم می ساختند،خود قربانی استبداد دینی نمی شدند. فرهنگ اصلاحگرایی و دموکراسی خواهی با بتوارگی در تضاد است. اگر کسی بتواند یک نمونه از اقدامات اصلاح طلبان حکومتی در افسونزدایی از خمینیزم عقیدتی-اجتماعی-سیاسی را به من نشان بدهد از او سپاسگزار خواهم شد.انها حتا در انجا که می خواستند از خمینیزم دهه ی 60 گذر کنند،به این حرف غیر عقلانی دست می انداختند که اگر امام بود نیز چنین و چنان می کرد یا از خط امام چنین و چنان مستفاد می شود. این بود که اصلاحات بدون تعریف روشن از اصلاح طلبی و بدون افسون زدایی از خط امام به راه افتاد و در نهایت شکست خورد.هر بار دیگر نیز که به استناد به خط امام و حرف و نظر امام بخواهند اصلاحی انجام بدهند با شکست مواجه می شوند. نمونه اش همین اقدام رفسنجانی با استناد به حرف خمینی برای پرهیز دادن از شعار مرگ بر امریکا است. مثل این که گورباچوف بخواهد برای انجام اصلاحاتی علیه کمونیزم در شوروی از لنین و استالین و خط انها ،کسب مجوز نماید. طبیعی است که کهنه کمونیست های استالینیزم اولین مخالفین جدی او بوده و اجازه ی این کار را نمی دهند. اصلاح طلبی باید بر پایه ی موازین روشن دموکراسی خواهی و عقلانی سازی نهاد های موثر در اجتماع است. نمی شود نهاد هایی را مقدس انگاشت و در عین حال خواهان عبور از ان ها یا استفاده از ان ها به نفع عقلانیت و دموکراسی بود.مگر می شود با تکیه بر خمینیزم با غرب و امریکا به دوستی و ارتباط اقدام کرد؟ یا این که بر خمینیزم اصرار ورزید و در عین حال شعار ایران برای همه ی ایرانیان سر داد. دیدیم که نشد. شد؟

تجربه آفریقای جنوبی، فراموشی جنایات گذشته؟

رها بحرینی

اجرای عدالت یا گذار مسالمت‌آمیز به دموکراسی؟ ترویج کین توزی و انتقام‌ جویی یا تمرین بخشش و گذشت؟ این ها دو نمونه‌ کلیدی از دوگانه‌های انتزاعی هستند که بسیاری از فعالان سیاسی ایرانی از جمله اکبر گنجی، عبدالرضا تاجیک و مرتضی کاظمیان به طور دائم می‌سازند تا از این ادعای اصلی دفاع کنند که «در مبارزه برای رسیدن به یک ایران دموکراتیک شاید نیاز باشد که جنایات گذشته را به دست فراموشی سپرد» یا «جامعه را تمرین بخشش و گذشت از خطاها» داد. این دوگانه ها عموما از طریق توسل به روایتی به ظاهر یک دست و بی تنش از تجربه‌ء عفو در آفریقای جنوبی توجیه می گردند.

استراتژی آمریکا، فرانسه و جمهوری اسلامی در مذاکرات اتمی ژنو

جلال ایجادی

دولت اوباما موافق هرگونه فشار علیه ایران است، ولی علیرغم شبکه لابی های اسرائیل در آمریکا و اصرار اسرائیل برای بمباران مراکز اتمی و علیرغم موافقت های پنهانی عربستان سعودی، حملهء نظامی را قبول ندارد. با توجه به این شرایط پیچیده، با پیشقدمی، آمریکائی ها با سرعت به استقبال مذاکرات رفتند تا با هزینهء کمتر، دست و پای جمهوری اسلامی را ببندند. فرانسه با انگیزه های گوناگون در میدان دیپلماسی در قبال ایران حاضر است و این امر سیاست فرانسه را متمایز می سازد و اختلاف نظر لوران فابیوس را معنامی بخشد. برای درک استراتژی فرانسه باید به چهار عامل توجه نمود.

نقش راهبردهای پیشرو در هویت سیاسی

حمید آقایی

در کادر هویت سیاسی "پیشرو اندیش"، دیگر جایی برای مرزبندی های سخت و غیر قابل عبوری مانند مذهبی و غیر مذهبی یا چپ و راست وجود نخواهد داشت. و اصول و مبانی مرز ساز همانا فقط آزادی، حقوق بشر و حق برخورداری برابر از همه امکانات و شانس ها خواهند بود. این قانونمندی طبیعتاً در مورد اپوزیسیون جمهوری اسلامی و بویژه نیروهای سیاسی خارج از حاکمیت نیز صادق است. راهبرد "حمایت و انتقاد" از حاکمیت جمهوری اسلامی، راهبردی پیشرو و مترقی نمی تواند باشد، زیرا پایش در هنگام مبارزه با نظم موجود و بهم زدن بساط قوانین ظالمانه این نظام همواره لرزیده و لنگیده است.

مشکل رفورم دینی در ایران

ناصر کاخساز

حرکت اصلاح‌ طلبی در ایران هم از یک عیسای ناصری ضد خشونت در صدر اسلام محروم است- برعکس حتا ایدئولوژی صدر اسلام یک ایدئولوژی جنگی و نظامی به منظور توسعه‌ی مناطق نفوذ خود بود- و هم از یک لوتر که با موضع‌گیری روشن و قاطع خود علیه پاپ سبب پیروزی روفورماسیون شد. حرکت اصلاح‌ طلبی دینی به همین سبب از قطع ریشه‌های خود در انقلاب اسلامی آیت‌الله خمینی ناتوان است و بنابراین از رفورماسیون دینی نیز ناتوان است. چرا که به دنبال تحکیم پایه‌های قدرت خود در ساختاری است که ریشه در اسلام سیاسی آیت‌الله خمینی دارد.

چرا سطح مطالبات از روحانی را باید بالا نگاه داشت و بالاتر برد؟

محمدعلی اصفهانی

یکسره کردن تکلیفی با روحانی و دولت او، مانع گم شدن در پی سرابی می شود که نتیجه یی ندارد به جز از دست دادن فرصت های واقعی، از تپش و هیاهو افتادن شر و شور جنبش، امکان فرو افتادن کامل افراد و نیرو های متزلزل این جنبش در دامچاله ی «اعتدال بنفش» به جای همراه کردن خود با ارتفاع رویش سبز. ضمن فراموش نکردن تمرکز حمله از همه سو به خیمه گاه ولایت فقیه و نیرو های تحت امر آن، همچون قوه ی قضاییه و اهرم های دیگری که در اختیار ولی فقیه هستند، بگذار سطح مطالبات عمومی از دولت روحانی را آنچنان بالا و بالاتر ببریم که یا او تکلیف خود را با خود تعیین کند، یا ما تکلیف خود را با او تعیین کنیم.

آنچه در ایران فرمان می راند،

حاکمیّت شعار است، نه شعور!

محمد علی مهرآسا

سر دادن شعار «مرگ بر...» در مورد هر کشوری تنها حمق و بلاهت گویندگان را ثابت می‌کند و گرنه همگان می‌دانند چنین حلق پاره کردن‌ها هیچ زیانی به کشور و دولت و سرزمین مورد نظر نمی‌رساند. چنین شعاری بی‌مایگی و عدم خرد گویندگان را ثابت می‌کند. البته مرگ بر کس و افراد، شاید نشان دادن نوعی تنفر نسبت به آن فرد تا حد مرگ و ترور و قتلش توسط گوینده شعار باشد، ولی مرگ بر سر زمین تنها ساختهء گروهی ایرانی است که نمی‌داند چه می‌خواهد.

مشکلِ گرفتاری در جبر ِ گُسل ِ زندگی‌نامه‌ای

پاسخ به اکبر گنجی

محمدرضا نیکفر

نقد خشونت، خود لزوماً خشونت‌آور نیست، و کلاً آرزوی ساقط شدن یک حکومت تبهکار، به معنای دعوت به قیام مسلحانه نیست. در نظر گیرید که تنها و تنها این موضوع که رژیم به مردم نوع پوشش ‌شان را تحمیل می‌کند، آن را شایسته سرنگونی می‌کند، حتّا اگر در جریان این تحمیل کسی را نکشد. خواست “سرنگونی” را نباید ترسناک جلوه داد. رژیم جمهوری اسلامی به دلیل پایمال کردن حقوق بشر، به دلیل هدر دادن منابع انسانی و اقتصادی و زیست‌محیطی ما و به دلیل تنش‌آفرینی در منطقه و در جهان شایسته ساقط شدن است. از نفس این داوری نمی‌توان خشونت ‌طلبی را برداشت کرد. جنگ داخلی، شر مطلق است. زیستن در زیر استبداد اما با امنیتی در سایه سرکوب، بر جنگ داخلی ترجیح دارد. ولی ما در برابر انتخاب قرار نداریم، یا این – یا آنی در کار نیست و می‌توانیم به سهم خود چنان کنیم که در کار نباشد.

تبیین علمی کشتار 67 امر دیگری است!

نقدی بر نوشتهء اخیر محمد رضا نیکفر

اکبر گنجی

آن جنایت، جنایت بود اما تبیین علمی موضوع امر دیگری است... دههء شصت، دههء خشونت و سرکوب بود. ده ها هزار ایرانی در این درگیری ها به وسیلهء همدیگر کشته شدند. آیت الله خمینی رفت، و آیت الله خامنه ای جانشین او شد. اینک در بیست و پنجمین سال زمامداری او به سر می بریم. تعداد مخالفانی که در طی دوران بلند رهبری او کشته شده اند (از جمله کشته شدگان جنبش سبز)، احتمالاً نباید از پانصد ششصد تن تجاوز کند. متقابلاً تعداد نیروهای رژیم که توسط مخالفان کشته شده اند نیز بسیار کاهش یافته است... ناظر بیرونی شاهد کاهش کشتار همزمان است. یعنی نوعی "همبستگی" میان این دو متغیر قابل مشاهده است. کاهش شدید ترور نیروهای رژیم به کاهش شدید کشتار از سوی رژیم انجامیده است. اولین وظیفه تحلیل گر تبیین این "همبستگی" است. بررسی روابط سرد و خشک علی و معلولی، همبستگی و مقارنات؛ متفاوت از منظر اخلاقی و حقوق بشری است.

شبح فاشیزم بر فضای سیاسی آیندهء کشور

عباس خرسندی

اگر اندیشه های سیاسی از چپ و راست در مسیر درست حرکت نکنند، انزوا تنها مأمن مرگزای آنان خواهد بود، اگر مبارزان سیاسی و تلاشگران آزادیخواه کشور در بیرون و داخل کشور راه شان را از هم جدا بدانند و در یک صف متحد به نبرد با حکومت دینی بر نخیزند، نسل های آیندهء کشور را نیز در مسیر نیروهای اهریمنی حکومتی قرار خواهند داد که بجز کشتن برای قدرت نمی اندیشد. در آن صورت آینده شوم و سیستم فاشیستی رقم خواهد خورد که حتی مخالفان نظام مستبد دینی بدلیل بی حمیتی و انفعال در ترسیم و استقرار آن بی تقصير نخواهند بود.

«هم‌بستگی با ملتی سرکوب‌شده»

یادداشت جان برد، وزیر خارجه کانادا

در آستانه صدمین روز دولت روحانی

جان برد، وزیر امور خارجه کانادا، در آستانه‌ی صدمین روز روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران، بار دیگر اعلام کرد که دولتش، دولت تازه‌ی ایران را با توجه به اقدامات عملی‌اش در زمینه‌ی بهبود وضعیت حقوق بشر و رفع سانسور اینترنت مورد قضاوت قرار خواهد داد و نه با سخنانش. او از جمله گفته که «جلوی دوربین ایستادن و درباره تغییر، توییت کردن کار خیلی راحتی است. دشواری آن، در پیگیری کردن، تصمیمات سخت گرفتن، و آغاز تغییرات واقعی است». او با تاکید کرده بر این‌که «شرایط موجود، و هم‌چنین مردم ایران که مدت‌ها است رنج کشیده‌اند به ما اجازه‌ی ساده ‌لوحی را نمی‌دهند» افزوده است: «این موضوعات ما را در مورد اراده رهبران ایران به تغییر دل‌گرم نمی‌کند. دولت ایران باید برای نشان دادن تصمیم خود به تغییر در زمینه حقوق بشر، قدم‌های بزرگ‌تر و جدی‌تری بردارد تا نگرانی جامعه بین‌المللی از شرایط حقوق بشر مردم ایران برطرف شود».

کور شوید! کر شوید! جمهوری اسلامی می‌خواهد سازش کند!

الاهه بقراط

سیاست بدون «سازش» عملا وجود ندارد. نوشیدن جام زهر آتش بس با عراق به سود کشور و مردم و هم چنین رژیم بود. نوشیدن جام زهر اتمی نیز به سود ایران است اما اینکه آیا در عمل به سود رژیم نیز خواهد بود یا نه، باید دید. پس نباید چشم بر ابعاد این سازش که از سوی رژیم مخفی نگاه داشته می‌شود و هم چنین بر شرایط داخلی ایران بست. باید به مردم توضیح داد: این سازش برای شما نیست، برای رژیم است! از همین رو حکومت همه را فرا خوانده تا از آن پشتیبانی کنند! اما این سازش، بدون آنکه رژیم بخواهد، جامعه را نیز به فرصت‌های تازه مجهز می‌کند.

دانستنی های جنبش

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

تصنيف «خوشه چين»

ترانه خوان: مهديهء محمدخانی

گروه موسيقی مجيد درخشانی

در تظاهرات مريوان:

کردستان را اعدام نکنيد!

شما اين ويدئو را

چگونه تفسير می کنيد؟

مصاحبهء صدا و سيمای  اسلامی

بجای بی.بی.سی

طنين نام زندانيان سياسی ايران

بر فراز کليمانجارو

كميتهء مبارزه براى آزادى

زندانيان سياسى در ايران

اولین سالگرد پرواز ستار بهشتی

  با حرف‌های محمد نوری‌زاد

گفتگوی عباس خرسندی

 نمايندهء برونمرزی

جبههء دموکراتيک ايران

با راديو فرهنگ

در خواست برای آزادی

فعالیت احزاب در ایران

علی تاجرنیا

با آمدن مجید توکلی جنبش دانشجویی زنده شد

تحليل شرايط سياسی روز

و مسئلهء مطالبه محوری

گفتگو با اسماعيل نوری علا، سخنگوی جنبش

سکولار دموکراسی

گفتگوگر: سعيد بهبهانی

پيام اسقف دزموند توتو

به مردم ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

hhhhhhh