ما خواستار لغو قانون اساسی حکومت اسلامی، انحلال نهادهای سرکوب برخاسته از آن، و استقرار حکومتی سکولار دموکرات در ايران هستيم

جنبش سکولار دموکراسی ايران، بر اساس آئين نامهء «عضويت، شاخه های کشوری و باشگاه های شهری» خود، عضو فعال می پذيرد

بيانيه ها و اخبار سازمان های سياسی و اجتماعی

پيوند به گنجينهء مقالات پايگاه سکولاريسم نو

شرح تصوير شير و خورشيد       نظرات خوانندگان       مکاتبه با سردبيرآرشيو

آرشيو کلی مقالات            فهرست نام نويسندگان و مطالب شان

آرشيو پرونده های ديداری ـ شنيداری          آرشيو عکس ها و طرح ها

آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت                   جستجو

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکرسی ايران

يکشنبه 19 آبان ماه 1392

10 ماه نوامبر 2013

آرشيو خبرهای جنبش مطالبه محوری در دانخل کشور

اعدام ها، بخصوص در روزهای جاری، اين رفتار وحشيانه و قرون وسطائی با قربانيان، يادآور کشتار 67 است که در پی نوشيدن «آن جام زهر» رخ داد؛ بهوش بايم!

تبیین علمی کشتار 67 امر دیگری است!

نقدی بر نوشتهء اخیر محمد رضا نیکفر

اکبر گنجی

آن جنایت، جنایت بود اما تبیین علمی موضوع امر دیگری است... دههء شصت، دههء خشونت و سرکوب بود. ده ها هزار ایرانی در این درگیری ها به وسیلهء همدیگر کشته شدند. آیت الله خمینی رفت، و آیت الله خامنه ای جانشین او شد. اینک در بیست و پنجمین سال زمامداری او به سر می بریم. تعداد مخالفانی که در طی دوران بلند رهبری او کشته شده اند (از جمله کشته شدگان جنبش سبز)، احتمالاً نباید از پانصد ششصد تن تجاوز کند. متقابلاً تعداد نیروهای رژیم که توسط مخالفان کشته شده اند نیز بسیار کاهش یافته است... ناظر بیرونی شاهد کاهش کشتار همزمان است. یعنی نوعی "همبستگی" میان این دو متغیر قابل مشاهده است. کاهش شدید ترور نیروهای رژیم به کاهش شدید کشتار از سوی رژیم انجامیده است. اولین وظیفه تحلیل گر تبیین این "همبستگی" است. بررسی روابط سرد و خشک علی و معلولی، همبستگی و مقارنات؛ متفاوت از منظر اخلاقی و حقوق بشری است.

نگاهى بر دين، دموكراسى، خردورزى و احساساتى گرى

از زاويه علوم زيستى و تكاملى

مانى روشنگر

امر دين و امر سياست  هميشه در طول تاريخ ارتباطى تنگاتنگ با يكديگر داشته اند. دلايل اين رابطه بسيارند و برخى از آنها عبارتند از يكى بودن رهبرى دينى و سياسى در  بسيارى از جوامع شناخته شده و نقش مهم دين در تكوين قوانين اخلاقى ِ تنظيم كننده روابط انسانى (و همينطور رابطهء انسان با خدايان) و نياز به قدرت سياسى براى اجراى مؤثر اين قوانين. گذشته از اينها، قدرت سياسى علاوه بر القاء ترس در مردم از طريق مجازات متمردين، به درجاتى از مشروعيت هم نياز دارد و دين مى تواند به عنوان  ابزارى مناسب براى كسب اين مشروعيت به كار گرفته شود. گروهى از جامعه شناسان و انسان شناسان پا را از اين فراتر گذاشته و اصولاً يكى از دلايل اصلى تكوين دين را  توجيه هرم قدرت سياسى در جوامع  اوليه و، در نتيجه، تحكيم ساختار اجتماعى آنها  مى دانند.

اعلام روز پنجشنبه بيست و سوم آبان

به عنوان روز عزاى عمومى در كردستان ايران

از سوى نهادهاى حقوق بشر كرد

امضا کنندگان این فراخوان از مردم کردستان انتظار دارند با حمایت از خانواده های دیگر زندانیان سیاسی و مدنی محکوم به اعدام، در اعتراض به اجرای احکام اعدام بعنوان یک جنایت ضد بشری همصدا شوند و نارضایتی خوداز نقض اشکار حقوق بشر در کردستان ایران را به شیوه ای مدنی  به گوش جهانیان برسانند. ما از احزاب، سازمان‏های سیاسی و رسانه‌های جمعی درخواست می‏کنیم که با ما هم صدا شده‌، این اقدام را تایید و از مردم و هواداران شان بخواهند که در این حرکت جمعی شرکت نمایند.

ممکنات و موانع اتحاد عمل سازمان های سياسی

گفتگوی ويدئوئی عليرضا ميبدی با اسماعيل نوری علا،

سخنگوی جنبش سکولار دموکراسی ايران

بخش اول    بخش دوم

موازین و اصول مورد توافق دو سازمان

«جبهه ملی ایران- در اروپا و آمریکا»

و «اتحاد برای پیشبرد سکولار دمکراسی در ایران»

در درازای هفته های گذشته، نمایندگان جبههء ملی ایران (در اروپا و امريکا) و اتحاد برای پیشبرد سکولار دمکراسی در ایران (اپسدا)، در راستای بنای یک سازمان دموکراتیک از ایرانیان جمهوری خواه و سکولار در خارج از کشور، دیدار و گفت گو کردند. جبههء ملی ایران (در اروپا و آمریکا) از کوشش های اپسدا در راه همکاری با دیگر گروه های جمهوری خواه سکولار در خارج از کشور و برگزاری کنگره ای برای وحدت و ایجاد یک تشکیلات سیاسی – مدنی فراگیر بر پایهء استقلال انجمن های محلی و مجازی پشتیبانی می کند

هشدار نسبت به تشدید جو قتل، خشونت و اعدام

بیانیه همبستگی ملی جمهوریخواهان ایران

آقای روحانی، به توصیهء "رهبر نظام" مبنی بر کرنش و باج دادن به قدرت های خارجی مذاکره کننده در موضوع هسته ای، و محرمانه نگاه داشتن آن مذاکرات، تن می دهد و فراموش می کند حقوق شهروندان ایرانی، به ترتیبی که شرح شدت گیری نقض آن [در اين بيانيه] رفته، جدای از حقوق ملی نیست. اگر آقای روحانی این تفکیک را قائل می شود، که شک نداریم می شود، مردم ایران و اپوزیسیون مستقل و آزادیخواه ایران این تفکیک را قائل نمی شوند...

نیاز کشور ما:

حکومتی متکی به مردم  و از آن همهء ایرانیان 

بیانیهء «اتحاد برای دموکراسی در ایران»

تجربه رویدادهای اخیر سیاسی در ایران نیز نشان داده که  بر زمینهء مجموعهء شرایط داخلی و بین المللی می توان حکومت را وادار به عقب نشینی کرد. در این راستا اهمیت دارد که از جایگاه دفاع از برقراری دموکراسی و دفاع از منافع دراز مدت مردم ایران، هر گام مثبت و حرکت واقعی اصلاحی مورد استقبال قرار بگیرد، اما در عین حال با فریبکاری، امید آفرینی کاذب و توهم پراکنی مقابله شود.

بساط سانسور در هر شکل و اندازه باید برچیده شود!

کانون نویسندگان ایران

کانون نویسندگان ایران نفی کامل و بدون قید و شرط سانسور را متضمن حق اولیه ی شهروندی، حق آزادی بیان، دانسته و اعتلای فرهنگی جامعه را در گرو آن می داند. تنها قانونی که می تواند جلوی سانسور را بگیرد غیرقانونی کردن سانسور است. در عین حال کانون از هر طرح عملی و هر پیشنهادی که بتواند گشایشی مثبت در کار چاپ و انتشار آثار نویسندگان و هنرمندان ایجاد کند و سانسور را گامی به عقب براند استقبال و از آن حمایت می کند.

* یک ترور در صبح، پنج اعدام در عصر!

* یک کمیته دولتی برای بازگشت فعالین سیاسی خارج از کشور تشکیل شد!

* نيمی‌از زوج‌های ايرانی درگير طلاق عاطفی هستند

* رئیس بانک مرکزی: رشد اقتصادی در سال ۹۲ را به صفر می‌رسانیم

* تبعید سه تن از زندانیان اهل حق زندان ارومیه به زندان‌های یزد

* بازرسی و توهین به زندانیان سیاسی در زندان ارومیه

(آرشيو)

«هم‌بستگی با ملتی سرکوب‌شده»

یادداشت جان برد، وزیر خارجه کانادا

در آستانه صدمین روز دولت روحانی

جان برد، وزیر امور خارجه کانادا، در آستانه‌ی صدمین روز روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران، بار دیگر اعلام کرد که دولتش، دولت تازه‌ی ایران را با توجه به اقدامات عملی‌اش در زمینه‌ی بهبود وضعیت حقوق بشر و رفع سانسور اینترنت مورد قضاوت قرار خواهد داد و نه با سخنانش. او از جمله گفته که «جلوی دوربین ایستادن و درباره تغییر، توییت کردن کار خیلی راحتی است. دشواری آن، در پیگیری کردن، تصمیمات سخت گرفتن، و آغاز تغییرات واقعی است». او با تاکید کرده بر این‌که «شرایط موجود، و هم‌چنین مردم ایران که مدت‌ها است رنج کشیده‌اند به ما اجازه‌ی ساده ‌لوحی را نمی‌دهند» افزوده است: «این موضوعات ما را در مورد اراده رهبران ایران به تغییر دل‌گرم نمی‌کند. دولت ایران باید برای نشان دادن تصمیم خود به تغییر در زمینه حقوق بشر، قدم‌های بزرگ‌تر و جدی‌تری بردارد تا نگرانی جامعه بین‌المللی از شرایط حقوق بشر مردم ایران برطرف شود».

آیت‌الله خامنه‌ای: انقلابی یا دیپلمات؟

رهبر ایران نگران تصویر خودش است

جلال یعقوبی

خامنه‌ای حاضر به پذیرش مسئولیت تصمیم‌های خود نبوده و نیست. به همین دلیل بصورتی "انقلابی" و "قاطع" جسارت بیان صریح نظر خود را ندارد. در سیاست خارجی جدید ایران بعد از انتخاب حسن روحانی هم که نوعی تغییر رفتار و تلاش برای نزدیکی به غرب تفسیر شده است، این تصور که آیت‌الله خامنه‌ای به دلیل بدبینی به غرب از مصالحه با آنان خودداری می‌کند، نادرست است. او بیش از هر چیز نگران تصویری است که از خود ترسیم کرده و به همین دلیل نمی‌تواند با صراحت موضع خود را بیان کند. او منتظر است تا متناسب با فرجام مذاکرات، موضع رسمی خود را اعلام کند. اگر مذاکرات به نتیجه رسید از کرامات "ولی امر مسلمین جهان" خواهد بود و اگر به نتیجه نرسید گفته خواهد شد که "مقام معظم رهبری" گفته بود که به امریکا و مذاکره با آنان خوش‌بین نیست.

کور شوید! کر شوید! جمهوری اسلامی می‌خواهد سازش کند!

الاهه بقراط

سیاست بدون «سازش» عملا وجود ندارد. نوشیدن جام زهر آتش بس با عراق به سود کشور و مردم و هم چنین رژیم بود. نوشیدن جام زهر اتمی نیز به سود ایران است اما اینکه آیا در عمل به سود رژیم نیز خواهد بود یا نه، باید دید. پس نباید چشم بر ابعاد این سازش که از سوی رژیم مخفی نگاه داشته می‌شود و هم چنین بر شرایط داخلی ایران بست. باید به مردم توضیح داد: این سازش برای شما نیست، برای رژیم است! از همین رو حکومت همه را فرا خوانده تا از آن پشتیبانی کنند! اما این سازش، بدون آنکه رژیم بخواهد، جامعه را نیز به فرصت‌های تازه مجهز می‌کند.

یک تک پا تشریف می بردید منزل ستار بهشتی!

ف. تابان

بعد از انتخابات اخیر، اصلاح طلبان شعاری را مطرح کردند تحت عنوان «ما به دنبال سهم خواهی نیستیم» و «سهم خواهی بد است»... این نیرو با این شعار به رواج دروغ و فساد در سیاست ایران دامن زده است. اساس سیاست یعنی سهم خواهی. اصلاح طلبان در حالی که در پشت پرده برای خزیدن به داخل قدرت و گرفتن پست و مقام مسابقه می دهند و حتی از امروز تا فردا پرچم و حزب عوض می کنند، در روی صحنه به طور مرتب به جامعه القا می کنند که «سهم خواهی» بد است. هدف اصلی این شعار متوجه ی مردم است که رای بدهند و سهم نخواهند، آقای روحانی را به قدرت برسانند، اما به توقعات دامن نزنند. در این سیاست چون «رای دادن» یک «وظیفه» است حتی اگر قرار نباشد چیزی را عوض کند، بنابر این رای دادن خوب است و سهم خواستن بد است.

«طلب» هرگز «تقاضا» و «تمنا» نيست!

جمعه گردی های اسماعيل نوری علا

آنچه «وعده و وعيد انتخاباتی» خوانده می شود چيزی جز ارائهء فهرستی از «بدهی ها»ی نامزدهای تصاحب قدرت به مردم نيست؛ و مردم حق دارند پس دادن اين بدهی ها را «مطالبه» کنند. مگر معنای اين سخنان آقای روحانی، چيزی جز شرح بدهی هاست: «اساس کشور باید بر اساس قانون و ادامهء آن دارای شفافیت باشد... باید با شفافیت با مردم حرف زد، باید آمارها دقیق باشند...» امروزه، در يک رابطهء مدرن و متمدن، اين «بايد»ها را معمولاً مردم صاحب حق و طلبکار از حکومت می گويند و خواستاران قدرت پاسخ شان می دهند که «سمعاً و طاعتاً!» اما در کشور ما اين رابطه معکوس گشته است.

 پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صوتی با صدای سعيد بهبهانی

ضرورت سه اقدام مکمل برای توقف جنون کشتار!

تقی روزبه

گرچه لبهء تیز این کشتار، مثل همیشه، از کشتار دگر اندیشان، اقلیت های قومی و ملی و مذهبی صورت می گیرد و رژیم ددمنش دیواری کوتاه تر از آنها گیر نمی آورد، اما آشکارا پیام این کشتارها خطاب به همهء مردم است تا مبادا بخواهند از فرصت ها برای گسترش خواست ها و مطالبات سرکوب شده استفاده کنند. مبادا فکر کنند که چیزی تغییر پیدا کرده است. امیدها باید خشکانده شود. و اگرچه بر حسب ظاهر هدف رژیم قدرت نمائی است  اما کبست نداند که رژیم برای پوشاندن ضعف خود و بهم نخوردن بیشتر تعادل اش مبادرت به خشونت می کند.

چهرهء واقعی کردها

رؤیا طلوعی

به گمان من، فعالان مدنی کرد مایل خواهند بود که شاهد واکنش سایر فعالان مدنی ایران باشند. این به معنای واداشتن یا در محظور قرار دادن دیگر فعالان مدنی برای پشتیبانی از ما نیست. اتفاقاً، همانطور که در کامنت هایمان برای دولتمردان نه التماس خواهیم کرد و نه توهین، در این مورد هم مهم است که یاد بگیریم با دیگران تعامل کنیم، به خود متکی باشیم و از کسی هم طلبكار نباشیم. ما پیام خود را در مخالفت با اعدام، نفی خشونت، لزوم آرامش و ضرورت احترام و رعایت حقوق اقلیت های ملی با زبانی منطقی و آرام بیان خواهیم کرد. بر عهدهء دیگر فعالان مدنی است که بخواهند درک مان کنند، چشم ها را بشویند و کردها را جور دیگری ببینند و یا استدلال های طرف مقابل را برای توجیه خشونت بپذیرند.

ترور ها در بلوچستان ، تروریسم دولتی است

رضا حسین بر

رژیم، به اعتراف مأموران اش، قتل 16 بلوچ را به انتقام قتل 14 پاسدار انجام داد. این عمل چنین نشان می دهد که رژیم تمام بلوچ ها را دشمن می پندارد و هر بلوچی در هر کجا کاری کرد، دولت هم یک بلوچ زندانی را به عنوان اسیر بقتل می رساند. در اینجا این موضوع پیش می آید که آیا رژیم، بلوچستان را یک مملکت خارجی می داند و آیا آن را یک مملکت تحت اشغال می شمارد؟ مثلاً، آلمانی ها در جنگ بین الملل دوم، مردم ممالک اشغالی را بهمین دلیل و شیوه بقتل می رساندند. هر گاه مبارزین فرانسوی یک سرباز آلمانی را می کشتند، هیتلر یک فرانسوی بی گناه را بقتل می رساند.

اعدام  و اسلامیست های ِ اصلاح طلب

بهزاد صمیمی

اعدام شدگان ِ این دوره، از زندانیان ِ کرد، بلوچ و عرب می باشند که به ملیت های ِ سنی مذهبِ ایران تعلق دارند. من در این یادداشتِ کوتاه به عواقبِ این سیاستِ نامردمی و به شیوه های ِ متداول ِ بحران سازی ِ اسلامیستی که حیات کشور را تهدید می کنند نمی پردازم. این یادداشت به کوتاهی فقط به روش اسلامیست های ِ اصلاح طلب در قبال حقوق ِ اقلیت ها و دگراندیشان می پردازد. علتِ اصلی ِ این رفتار را باید در پافشاری ِ اسلامیست ها در ناخودی دانستن ِ اعدام شدگان جستجو کرد. بطور ِ مثال،  کدیور، که در رابطه با آزار ِ فرزندان ِ موسوی در "جرس" روضه می خواند، کلمه ای در محکومیت اعدام های ِ اخیر بیان نمی کند.

فلسفۀ تاریخ

فاضل غیبی

از دیرباز، یکی از مهم‌ترین مشغولیات فکری انسان «فلسفۀ تاریخ» بوده است؛ بدین امید که شاید اگر مسیر و هدف تاریخ بررسی شود، این نیز روشن گردد که بشر اصلاً چرا بوجود آمده است. با این همه، اندیشۀ فلسفی دربارۀ سیر تاریخ با فیلسوفان عصر روشنگری آغاز گردید. تا آنکه مارکس و انگلس تصویر جالبی از تاریخ بشر را نشان دادند...  در نوشتار حاضر اما نظریه‌ای مطرح می‌شود که بر اساس آن شاید بتوان سیر کلی تاریخ بشر را، با توجه به داده‌های علمی، توضیح داد.

دانستنی های جنبش

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفترهماهنگی باسازمانها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

در تظاهرات مريوان:

کردستان را اعدام نکنيد!

شما اين ويدئو را

چگونه تفسير می کنيد؟

مصاحبهء صدا و سيمای  اسلامی

بجای بی.بی.سی

طنين نام زندانيان سياسی ايران

بر فراز کليمانجارو

كميتهء مبارزه براى آزادى

زندانيان سياسى در ايران

اولین سالگرد پرواز ستار بهشتی

  با حرف‌های محمد نوری‌زاد

گفتگوی عباس خرسندی

 نمايندهء برونمرزی

جبههء دموکراتيک ايران

با راديو فرهنگ

در خواست برای آزادی

فعالیت احزاب در ایران

علی تاجرنیا

با آمدن مجید توکلی جنبش دانشجویی زنده شد

تحليل شرايط سياسی روز

و مسئلهء مطالبه محوری

گفتگو با اسماعيل نوری علا، سخنگوی جنبش

سکولار دموکراسی

گفتگوگر: سعيد بهبهانی

پيام اسقف دزموند توتو

به مردم ايران

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی

 
   

   

© 2013 ـ Iranian Secular Democracy Movement - Admin@isdmovement.com - Fax: 509-352-9630

hhhhhhh